Hundar

De 10 vackraste hundraserna i världen

Det finns inget tydligt svar på frågan om vilken som är den vackraste hundrasen i världen. Varje ägare av en fyrbent vän har sitt husdjur och anser honom vara den sötaste och mest attraktiva. Men bland alla befintliga arter finns det enligt vår mening tio husdjur som förtjänar särskild uppmärksamhet på sitt utseende. Denna lista med 10 raser innehåller de vackraste hundarna i världen.

10. Welsh Corgi Pembroke

Welsh Corgi Pembroke
Welsh Corgi Pembroke – en av de minsta och vackraste raserna i världen. Det yttre av Pembroke var orsaken till att en legend föddes som säger att två pojkar hittade två små rävar när de betade. De tog med dem hem och fick veta av sina föräldrar att de var valpar som hade blivit walesiska alver. Dessa eleganta små hundar har ett livligt sinne och en karaktär av god natur. Acceptabla färger är rött och svart med rött. Pälsen är otroligt slät och tät, medellång.

9. Bye-Bye

9.Bye-bye


Chow-chow är en av de vackraste hundarna i världen. Ett ganska stort djur som liknar ett lejon och en teddybjörn på samma gång. En egenhet hos rasen är att den har en ovanlig blå tunga. Det finns till och med en legend som säger att djuret är släkt med björnen. Men detta är bara mänskliga spekulationer, inget som är vetenskapligt bekräftat. En mer realistisk version säger att djuret härstammar från polarvargen, för vilken den blå tungan också var typisk. Den kännetecknas av följande färger: vit, grädde, blå, röd, kanel och svart. Pälsen måste vara både kort och lång.

8. Sibirisk husky

Siberian Husky


Siberian husky är en av de vackraste hundraserna i världen. Husky har en otrolig likhet med en varg. Och det är inte konstigt; de är gamla ättlingar till vargar och anses vara nordliga hundar. Den föredragna färgen, som är vanligast hos denna ras, är grå och vit samt svart och vit. Runt Husky’s ögon finns en vit eller svart mask. Djuret har en tjock men inte lång päls med en mjuk underull. Ordet ”husky” är som en förvrängning av det amerikanska ordet ”eski”, som betyder eskimå. Idag är det en av de mest populära raserna, som aktivt deltar i hundutställningar.

7. Leonberger

Leonberger


Leonberger – är inte bara en vacker hund, utan också mycket stark och intelligent. Namnet översatt till ryska låter som ”bergslejon”. På utsidan liknar Leonberger faktiskt ett lejon. Ett stort, muskulöst och välbyggt djur med ett ädelt utseende och en vacker lång päls. Standardrasen kännetecknas av en rad olika nyanser, från blekgul till solbrun, och ser till att ha en svart mask i ansiktet.

6. Akita Inu

6.Akita Inu Topp 10 vackraste hundraserna i världen . vackraste hunden i världen


Odjuret, som har japanska rötter, kommer inte att lämna någon likgiltig. Akita liknar till det yttre upp till tre vilda djur: en varg, en räv och en björn. Han är en idealiskt byggd hund med en stark kropp och starka långa ben. Akitas öron har en ovanlig form och liknar fickor. Denna ras är mycket vördad i sitt hemland och är en levande symbol för den uppgående solen. Enligt standarden för Akita Inu är endast tre färger tillåtna: ren vit, brindle med vitt samt röd och vit. Pitbull – En dödsdömd hund med ett stort hjärta.

5. Pyrenéisk mastiff

Pyrenean Mastiff Topp 10 vackraste hundraserna i världen . vackraste hunden i världen


Iberisk bergshund – en av de största och vackraste raserna i världen. Hunden imponerar vid första anblicken med sin skönhet och graciösitet. Tidigare användes djuret för att skydda boskap. Pyrenéer kan hantera en varg och de två kan till och med slåss mot en björn. Den iberiska mastiffen har en stark kropp och starka ben, ett djupt bröst och ett kilformat huvud. Den långa, buskiga svansen i ett upphetsat tillstånd är en fransad ring. Älsklingens mörka bärnstensfärgade ögon är kantade för att likna glasögon. Den är övervägande vit till färgen eller vit med grå, blekgula eller grävlingsaktiga teckningar. Se även listan

Topp 10 största hundraser i världen

4. Labrador retriever

4.Labrador retriever
Labrador retriever är en mycket aktiv och tillgiven hund med vänliga ögon. Färgen på denna ras var ursprungligen endast svart. Därför finns det en version att djuret fick sitt namn för att hedra Labrador-stenen. Den starka, muskulösa kroppen har en bred skalle, djupt och brett bröst, starka ben . Tre färger är standard: brun, gul och svart. Kort hår kräver inte särskild vård .

3. Golden retriever

Golden Retriever Topp 10 vackraste hundraserna i världen . vackraste hunden i världen


Bland de vackraste hundarna i världen är golden retrievern. Dess avlägsna förfäder är den irländska settern och Bladhaun. Som ett resultat av korsning av dessa raser visade sig valparna ha en otroligt vacker gyllene färg. Som standard kan djuret vara gyllene, medelintensivt i färg. Absolut oacceptabla mörka nyanser av hår. Dessa djur har ett intelligent och uttrycksfullt utseende. Mörkbruna ögon . Bland representanterna för arten – är den mest tillgivna varelsen, som absolut inte är typisk för aggression. De är mycket disciplinerade och lydiga.Topp 10 vackraste hundraser i världen . den vackraste hunden i världen.

2. Tysk Spitz Dvärg

2.German Spitz Dwarf Topp 10 vackraste hundraserna i världen . vackraste hunden i världen


Pomeranian – en av de minsta och vackraste hundarna i världen. Standarden kan ha i storleksordningen 12 nyanser av Pomeranian :. Tvåfärgad, vit, svart, blå, benvit , grå, sand, orange, grädde, brun och mer, den tjocka pälsen med en rik underull gör att du kan visa all fantasi hos en frisör och skapa otroligt vackra frisyrer som kommer att göra spiken som en nallebjörn . Denna ras kan inte lämna någon likgiltig. Det lilla djurets intelligenta och vänliga ögon gör det till en ännu mer älskvärd varelse.

 Den vackraste hunden i världen

 

1. Samojed

vacker hund
Samojedhunden toppar listan över de vackraste hundarna i världen. Standardfärger: vit, vit med ljusa markeringar eller creme. Denna otroligt vänliga och aktiva hund har en mjuk päls av oöverträffad skönhet, särskilt den helvita pälsen. Pälsen kräver noggrann skötsel för att se vacker och välvårdad ut. En samojed kallas också en hund med ett leende på grund av dess uppåtvända läpphörn. Namnet kom till eftersom hunden var fäst i en sele men inte kunde ses i snön, så de döpte honom till Samojed.

1.samojed Topp 10 vackraste hundraserna i världen . vackraste hunden i världen

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button