Hundraser

Pitbull – dödsdömd hund med ett stort hjärta

Pitbull är egentligen inte en ras, utan en term som används för att beteckna American Pit Bull Terrier, Bull Terrier, American Staffordshire Terrier och Staffordshire Bull Terrier.

 

Pitbullälskande hund Pitbull

Pitbulls är ofta grovt missförstådda. Egenskaper som tuffhet , styrka , stridslystnad lockade skrupelfria människor som letade efter starka kämpar för sina hundslagsmål . Som ett resultat har Pitbull uppfattats som en farlig och aggressiv hund av många människor under de senaste åren. På grund av detta rykte har pitbullen blivit mycket fördömd och har till och med lett till lagstiftning mot rasen i många städer och länder runt om i världen.

 

Om du äger eller vill köpa en pitbull måste du inse att din underbara hund kommer att dömas och behandlas med ilska och fientlighet av människor som har felaktig information. Men låt oss göra en ordentlig bild av Pitbull , som denna hund verkligen är .

Pitbull

 

Pitbullvalp

 

Rasgrupp: terrier
Höjd: 40 – 50 cm lång vid axeln
Vikt: 13 – 35 kg
Förväntad livslängd: 12 till 16 år

Pitbull är en social familjehund. Rasen utvecklades till en mångsidig gårdshund och flyttade senare in i hemmet för att bli en ”barnvaktshund” eftersom den är otroligt snäll mot barn.
De är ihärdiga, modiga och mycket aktiva hundar. Därför utmärker de sig i idrottstävlingar. De är kärleksfulla följeslagare, som kommer att överösa sina ägare med kärlek och vara en trogen beskyddare.

 

Pitbulls

Pitbulls måste ges tid, tränas och socialiseras från valpstadiet. Korrekt träning är viktigt för alla hundraser. En väluppfostrad pitbull är en utmärkt följeslagare för barn. Han är mycket vänlig och försiktig mot sitt folk. Pitbull är hängiven och lojal mot sin familj och kommer att försvara dig och din familj till döden om det behövs.

Dessa hundar är extremt intelligenta och lär sig lätt kommandon och tricks. De har livsglädje och älskar att delta i allt du gör. De upprätthåller valpens vitalitet fram till vuxen ålder och överför sin vitala energi till sin ägare. Så med en hund kommer du alltid att känna dig full av energi och du kommer aldrig att bli uttråkad. När du lär känna en pitbull kommer du att undra hur du kunde leva utan den.

 

Pitbull Vad du behöver veta :

 

leksak för pitbull Pitbull

 

  • Pitbull behöver träning och socialisering , den behöver uppmärksamhet och tid för att träna
  • De måste veta vem som bestämmer i huset och lyda dig på ditt ord
  • Håll din Pitbull i koppel på allmän plats, han kanske inte är aggressiv men om han attackeras av en annan hund kommer han inte att backa från någon kamp och kommer att kämpa till slutet.
  • Ge din pitbull hållbara och hårda leksaker som inte kan tuggas eller sväljas, eftersom de alltid har ett behov av att tugga på något.

Pitbullens historia

 

Pitbulls historia

 

Pitbull uppstod i början av 19-talet. århundradet i England för populära åskådarsporter som tjur- och björnbete. När sådana sporter började betraktas som inhumana blev de olagliga 1835. De började användas för hundslagsmål – och det finns hundaggressioner i pitbullens generationslinje. Men hundslagsmålen lämnade också ett positivt inslag. Hundförarna ville separera hundarna i kampen så att de inte skulle bli skadade. Pitbull har alltså utvecklat egenskapen att inte vilja begrava människor. Ganska tidigt blev de kända som en starkt skyddande ras, men också kända för att vara mjuka och familjevänliga.

När pitbullen följde med invandrare till Amerika började den en ny karriär som mångsidig gårdshund. Deras jobb inkluderade jakt på vilt, vakta egendom och djur, och viktigast av allt, vara lojala följeslagare till jordbrukare.Nybyggare i Amerika avlade en större pitbull (American Pit Bull Terrier) än vad som tidigare hade setts i England.

 

Pitbulls personlighet

 

Pitbulls personlighet Pitbull

Pitbull är en kärleksfull hund och vet inte att hans storlek och kroppsbyggnad är skrämmande för vissa människor. De är självsäkra och intelligenta vakthundar – pitbullen menar inte så mycket med att vara aggressiv mot främlingar som att den går för att hälsa på dem och skälla för att varna dig. Även om deras kärlek till människor gör dem till vakthundar, är deras mod oöverträffat och de kommer att försvara sin familj med sina liv.

 

Pitbulls hälsa

 

Pitbull Pitbull Hälsa

Pitbulls är i allmänhet en frisk ras, men som alla hundar i världen är de mottagliga för vissa hälsotillstånd. Vad man bör tänka på när det gäller pitbullens hälsa:

  • Höftdysplasi : Detta kan vara extremt smärtsamt för hunden beroende på hur allvarligt tillståndet är. Du bör låta röntga höfterna på din hund vid 2 års ålder för att se om hunden är frisk.
  • Allergier: Allergier är ganska vanliga hos pitbulls. Hudallergier orsakas vanligtvis av miljöallergener som loppor, gräs, pollen och damm. De kan också vara livsmedelsrelaterade, men är mindre vanliga. Vanliga livsmedelsallergener är nötkött, ris, vete och majs. Allergier kan orsaka intensiv klåda och obehag, vilket innebär att hundar kliar sig tills de blöder. Detta är riskabelt eftersom sekundära infektioner kan utvecklas i den skadade vävnaden. För att behandla allergier måste orsaken identifieras och om möjligt avlägsnas från hundens miljö. Veterinären kan hjälpa dig med detta och berätta vilka allergisymtom som kan behandlas med läkemedel.
  • Hypotyreos: Detta är en dysfunktion i sköldkörteln som orsakar viktökning, dålig päls, reproduktionsproblem och andra problem. Det förekommer vanligtvis hos medelålders hundar och kan kontrolleras med dagliga mediciner som måste tas under hundens hela livstid.
  • Hjärtsjukdom: Hj ärtsjukdomar drabbar pitbulls i flera former, den vanligaste är aortastenos. Aortastenos är ett medfött hjärtfel, vilket innebär att en hund föds med det. Det är en onormal förträngning av förbindelsen mellan vänster kammare och aorta. Vissa hundar har inga symtom eller endast lindriga symtom, medan andra kan ha låg energi eller till och med dö plötsligt. Om din veterinär upptäcker ett blåsljud på hjärtat kan en lungröntgen och ett elektrokardiogram bekräfta diagnosen.
  • Läs också :

    Världens största hund – 10 största hundraser 

 

 

Utfodring av pitbull

 

Rekommenderad daglig mängd: 1,5 till 2,5 dl torrfoder av god kvalitet per dag, fördelat på två måltider.

 

Hur mycket din vuxna hund äter beror på dess storlek, ålder, kroppsstruktur, ämnesomsättning och aktivitetsnivå. Hundar är individer precis som människor, och alla behöver inte samma mängd mat. Det är nästan självklart att en mycket aktiv hund behöver mer mat än en soffpotatis.

Kvaliteten på fodret är också viktig. Ju bättre kvalitet på hundmaten, desto mer näring kommer den att ha för din hund, vilket kommer att återspeglas i dess hälsosamma och långa liv.

En riktig pitbull bör vara i sådan form att du kan känna hans revben under ett lager av muskler men samtidigt kommer du inte att kunna se dem. Om du inte kan känna revbenen på grund av fettet bör du sätta hunden på diet.

Vård av pitbull

 

Pitbull vård Pitbull

 

  • Du måste tillbringa minst en timme om dagen med din hund genom att promenera, leka eller utöva annan motion. Även om de älskar människor är det bra att börja med lydnadsträning så tidigt som möjligt och fortsätta med det under hela deras liv. Träning är grunden för din relation med din hund.
  • Pitbull bör inte vistas utomhus under längre tid, eftersom den inte tål kyla särskilt bra. Oavsett klimatet gör sig dessa hundar bäst som hushundar. De är starkt knutna till sin familj och lider när de lämnas ensamma.
  • Pitbull har kort och glänsande päls. Den är fast vid beröring. Pälsfärgen kan variera (de har inte en bestämd exakt färg och det är det som gör varje hund unik och vacker).
  • Pitbullens päls kräver lite skötsel och de behöver bara badas ibland. Borsta hunden regelbundet för att bibehålla glansen.
  • Borsta hundens tänder minst två eller tre gånger i veckan för att avlägsna tandsten och de bakterier som gömmer sig i den. Daglig borstning är ännu bättre om du vill förebygga tandköttssjukdomar och dålig andedräkt.
  • Klipp klorna en eller två gånger i månaden, om hunden inte naturligt sliter ner dem, för att förhindra smärta och andra problem. Om du hör dem knacka på golvet är de för långa. Hundklor har blodkärl i sig, och om du klipper dem för mycket kan du orsaka blödningar .
  • Du bör kontrollera dina öron minst en gång i veckan. Håll utkik efter rodnad i öronen och en obehaglig lukt , vilket kan tyda på en infektion. Du kan tvätta öronen med bomull men bara rengöra ytterörat. Tryck inte in staven i örat .
  • Plattång: Vad du ska välja

Gör det till en positiv upplevelse att ta hand om din hund. Kontrollera honom från valpstadiet, kontrollera hans mun och öron, rör vid hans tassar. Beröm och belöna honom , vilket kommer att göra det lättare för dig att kontrollera honom senare hos veterinären .

 

Barn och andra husdjur

 

Pitbull och barn

Pitbull älskar barn. Han är robust , energisk och tolerant . Men ingen hund bör någonsin lämnas utan uppsikt med barn . Låt inte barnen dra i hundens öron eller svans ( eller på annat sätt misshandla hunden och göra den sjuk ) . Lär dem att inte närma sig någon hund när den sover eller äter , eller att försöka ta mat från hunden .

Vissa pitbulls tenderar att vara aggressiva mot andra hundar på grund av sin ärftlighet för hundslagsmål, men om de socialiseras från valptiden (i kontakt med andra husdjur) och tränas kan de minimera aggressionen och kan vara vänliga mot hundar och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button