Hundar

Topp 10 största hundraser i världen

Topp 10 största hundraser i världen . Här är en lista över de största hundraserna i världen. När det gäller rasens längd och vikt.

10. Fransk mastiff

Fransk mastiff


Denna extremt massiva, massiva och mycket starka hund växer till en höjd av över 80 cm. Dess vikt ligger vanligtvis mellan 70 och 90 kg. Den har utpräglat starka extremiteter, som toppas av runda och breda tassar. Kroppen är rektangulär till formen. Huvudet är brett med ett lika brett och kraftfullt nosparti.

9. Pyrenéisk bergshund

Pyrenéisk bergshund


Den pyreneiska bergshunden blir 80 cm lång och uppnår en vikt på ”modiga” 50 kg. Den har ett imponerande utseende som kännetecknas av en stark, något långsträckt kropp med ett inte alltför massivt huvud.

8. Anatolisk herdehund

Anatolisk herdehund


är en stark, upprätt vallhund med ett brett, starkt huvud och tjock dubbelpäls. Han måste vara stor och tålig och han måste röra sig mycket snabbt. Viktiga proportioner: ansiktsdelen av huvudet är något kortare än parietaldelen. Karaktär: balanserad och djärv, inte aggressiv, självständig, mycket intelligent och lätt att hantera, stolt. Det går att lita på. Han är lojal och trogen mot sin herre, vuxna hundar litar inte på främlingar. Storlek och vikt: storlek: hanar 74-81 cm, honor 71-79 cm. Vikt: hanar 50-56 kg, honor 40-55 kg.10 största hundraser i världen.

Balding och hur man motverkar det , Håravfall hos män

7. Hane från Newfoundland

Newfoundlandshund


Newfoundland är en kanadensisk mollosoidhundras som är känd för sin vänliga, milda och lekfulla natur. Den finns i tre färgvarianter: svart, brun och svartvit, och vuxna når vanligtvis en vikt på cirka 65 kg. International Cynological Federation (FCI) erkänner rasen och placerar den i den andra gruppen, sektionen molosoidraser.

6. Leonberger

Leonberger


Denna hundras kännetecknas av ett obestridligt imponerande utseende. Leonberger växer till en längd av ca 80 cm och når en vikt på upp till 60 kg. Huvudet liknar det hos en Sankt Bernhardshund, men det är betydligt smalare och inte alls lika högt. Halsen är lätt välvd och ryggen är relativt lång. De starka extremiteterna toppas av runda kompakta tassar. Många gånger finns det simmande flaneller mellan tårna.

De 5 största hundraserna i världen

5. Irländsk varghund

Irish Wolfhoundbland de största hundraserna i världen den största hunden i världen


Den irländska varghunden är en extremt lång hund, så alla som har sett en hund av denna ras en gång kommer inte att glömma det lätt. Den användes ursprungligen för jakt på varg och rådjur. Individer av denna ras kan växa till en höjd av mer än 80 cm. Huvudet är långt, men skallen är inte bred. Överlag ser karossstrukturen solid och stark ut, men den ser inte massiv ut. Rimliga tassar har en rund form och starka klor.

Livsmedel som hundar kan och inte kan äta

4. Neapolitansk mastiff

Neapolitan Mastiff Världens största hundraser Världens största hund

Den största hunden i världen. Den napolitanska mastiffen kan vanligtvis växa till en längd på mer än 70 cm. Dess vikt ligger vanligtvis mellan 50 och 70 kg. Han har en stor, stark och kraftfull kropp med ett brett huvud. Toffeln är utrustad med mycket starka käkar. Det karakteristiska draget hos napolitansk mastiff är den lösa huden som hänger runt halsen.

3. Bernardine –

Den största hunden i världen

Bernardin av de största hundraserna i världen de största hundraserna i världen


Sankt bernhardshunden är en av de större hundraserna. Dess höjd bör vara minst 65 till 70 cm. För hanar är minimihöjden 70 cm. Naturligtvis har en så stor hund som en Sankt Bernhardshund en viss vikt – i genomsnitt väger den upp till 90 kg. Det är en stor, kraftfull hund med ett brett huvud. Ryggen och bröstet är breda, ländryggen muskulös. Sammantaget ser han ganska kraftig och kraftig ut. Den största hunden i världen. Pitbull – En dödsdömd hund med ett stort hjärta.

2. Grand danois

Den största hunden i världen

Grand Danois största hundraser i världen största hundraser i världen


Dessa formidabla hundar kan vara, och måste faktiskt vara, robusta och stora. En kranhöjd på mer än 80 cm är inte alls ovanlig. Grand Danois har en stark rygg, starka ben och ett ganska långt huvud.

 

1. Centralasiatisk herdehund – världens största hund

Centralasiatisk herdehund Världens största hundraser Världens största hund.

Denna ras hör också hemma på listan

Topp 10 starkaste hundraser i världen

Liksom den kaukasiska herdehunden härstammar den från Kaukasusregionen, där dess förfäder hittades under forntiden. Det är en inhemsk naturlig ras som används av nomadiska boskapsskötare för att vakta och skydda hjordar. Ändå är det en av de yngsta raserna, officiellt erkänd först nyligen. Den största hunden i världen.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button