Elektroteknik

Hur vet jag vilket Windows jag har – 3 enkla sätt

Hur tar jag reda på vilket Windows jag har – 3 enkla sätt. Hur tar jag reda på versionen av Windows-operativsystemet? Windows är ett av världens mest använda operativsystem, så det är viktigt att veta vilken version av Windows du har installerat på din dator. Det finns flera sätt att ta reda på vilken version av Windows du använder. I den här artikeln visar vi dig tre enkla sätt att ta reda på vilken version av Windows du har installerad.

Hur får jag reda på vilket Windows jag har?

 

Hur får jag reda på vilket Windows jag har?

 

Oavsett vilken metod du väljer bör du snabbt och enkelt kunna ta reda på vilken version av Windows som finns på din dator. Detta är användbart inte bara för personligt bruk, utan även för teknisk support och felsökning av ditt system. Om du har ytterligare frågor eller problem med ditt Windows-operativsystem kan du kontakta experterna eller hitta hjälp på Internet.

1. Använda funktionen ”Systemegenskaper”

 

Använda funktionen

 

Det enklaste sättet att ta reda på Windows-versionen är att använda funktionen ”Systemegenskaper”.

 

– Klicka på knappen ”Start” eller tryck på Windows-tangenten på tangentbordet.

– Högerklicka på ”Den här datorn” eller ”Min dator” och välj ”Egenskaper”.

– Ett fönster visas med information om din dator, inklusive Windows-versionen. Windows-versionen listas under namnet ”Operativsystem”. Datorernas historia – från dåtid till nutid

 

2. Använda verktyget ”Kör

 

Använda verktyget

 

Hur får jag reda på vilka Windows jag har? Ett annat sätt att ta reda på Windows-versionen är att använda verktyget ”Kör”.

– Tryck på kortkommandot ”Windows + R”.

– I fönstret ”Kör” skriver du kommandot ”winver” och klickar på ”OK”.

– Ett fönster visas med information om din Windows-version. Windows-versionen visas under ”Version av operativsystem”. Oljigt hår: 5 huskurer

 

3. Använda verktyget ”Aktivitetshanteraren” – Hur får jag reda på vilket Windows jag har

 

Använda Aktivitetshanteraren - Hur får jag reda på vilka Windows jag har

 

Det tredje sättet att ta reda på Windows-versionen är att använda verktyget ”Task Manager”.

– Tryck på kortkommandot ”Ctrl + Shift + Esc” för att öppna ”Aktivitetshanteraren”.

– Klicka på ”Hjälp” (i det övre fältet) och välj ”Systeminformation”.

– Ett fönster visas med information om din Windows-version. Windows-versionen visas under ”Version av operativsystem”.

 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button