Hälsa

Skratt som botemedel mot stress – Varför är skratt så viktigt?

Skratt mot stress – Varför är skratt så viktigt? Här är anledningarna till att skratt hjälper mot stress . Skratt är en riktig läkare. Skratt är bra för vår kropp oavsett om vi skrattar åt en komedi på TV eller hör ett bra skämt. Skratt är en form genom vilken vi lindrar stress från vår kropp.

Skratt – stressavlastning

 

Skratt

 

Ett gott sinne för humor kan inte bota alla sjukdomar, men det finns allt fler bevis för de positiva effekter som skratt kan ha.

 

Kortsiktiga fördelar med skratt :

Skratt har stora kortsiktiga effekter. Det lättar din mentala börda, men det kommer också att skapa fysiska förändringar i din kropp:

  • Det ökar ditt intag av syrerik luft , stimulerar ditt hjärta, dina lungor och muskler och ökar de endorfiner som din hjärna frigör.
  • Lindrar stressreaktioner. Det kommer plötsligt att öka och sedan minska hjärtfrekvensen och blodtrycket . Resultatet är en avslappnad känsla.
  • Lindrar spänningar. Skratt stimulerar blodcirkulationen och hjälper därmed till att slappna av musklerna, vilket kan bidra till att minska några av de fysiska symptomen på stress.

 

De långsiktiga fördelarna med skratt :

är också bra för dig på lång sikt .

  • Förbättrar immunförsvaret. Negativa tankar yttrar sig i kemiska reaktioner som kan påverka din kropp genom att öka stressen i ditt system och sänka ditt immunförsvar. Omvänt kan positiva tankar faktiskt frigöra neuropeptider som hjälper till att bekämpa stress och potentiellt allvarligare sjukdomar.
     Lindrar smärta. Det kan lindra smärta genom att få kroppen att tillverka sina egna naturliga smärtstillande medel.
  • Det kan också göra det lättare att hantera svåra situationer. Öka den personliga tillfredsställelsen. Det hjälper dig också att få kontakt med andra människor och förbättrar ditt humör.
  • Många människor drabbas av depression, ibland som en följd av kronisk sjukdom. Skratt kan hjälpa till att lindra depression och få dig att känna dig gladare.

Förbättra ditt sinne för humor

 

skratt läker

Är du rädd för att du inte har ett tillräckligt utvecklat sinne för humor? Inga problem. Humor kan läras ut. Att utveckla eller förfina sitt sinne för humor kan faktiskt vara lättare än du tror.
Sätt humor på din horisont. Hitta några enkla saker som foton, vykort eller serietidningar som får dig att skratta. Häng sedan upp dem i ditt hem eller på ditt kontor. Ha alltid roliga filmer, böcker, tidningar eller komedivideor till hands när du behöver en extra dos humor. Bläddra bland roliga webbplatser på nätet. Gå till en komediklubb.

Skratta och världen kommer att skratta med dig. Hitta ett sätt att skratta åt dina egna situationer och se hur din stress börjar avta. Även om skrattandet verkar påtvingat i början, öva på det. Det gör din kropp gott.

 

 

Dela med dig av skrattet

 

Dela med dig av skrattet

 

Försök att umgås mer med vänner som får dig att skratta. Läser olika humoristiska böcker. Läs i din lokala bokhandel eller på ditt bibliotek och lägg till några skämt på din lista som du kan dela med dig av till vänner.

Vad är inte kul, när allt kommer omkring? Skratta inte på andras bekostnad. Vissa former av humor är inte lämpliga. Du kan skilja ett bra skämt från ett dåligt eller sårande genom att använda ditt bästa omdöme. 10 tips för vackra ögon

Skratt är den bästa medicinen

 

Skrattar

 

Fortsätt framåt. Vrid upp mungiporna till ett leende och skratta sedan, även om det är lite påtvingat. När du har fått dig ett gott skratt kan du fundera på hur du mår. Är dina muskler lite mindre spända? Känner du dig mer avslappnad eller upprymd? Detta är en naturlig känsla av glädje i arbetet. Håravfall? Ät dessa 9 livsmedel för att förebygga håravfall

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button