Jordbruksdjur

Hur man kan bli av med möss i huset och lägenheten – tips och tricks

Hösten och vintern är de tider på året då mössen främst tränger sig in i husen, främst på grund av värmen och det enkla födointaget. Förutom att förstöra din mat i skafferiet och köket kan de vara en direkt katastrof för ditt hus. Möss kan tugga sönder elkablar, vilket kan leda till brand. Dessutom bär möss på många sjukdomar och bakterier. Hur man blir av med möss i huset.En enkel hjälpreda är också en katt  .

 

muskablar

 

Hur ser musens spillning ut?

 

musbajs för att bli av med möss i huset

Musens spillning liknar mörka riskorn. Råttans snabel är lite bredare och längre .

Hur vet jag att jag har en mus hemma?

En av de viktigaste fakta är att du hittar musspillning , nästa du kan hitta tuggad mat , stök på fälten , tuggade delar av möbler . Under dagen kan man höra prassel bakom möblerna.

 

hur tar jag reda på om jag har en mus hemma för att bli av med möss i huset

 

Om jag ser en mus, betyder det att det finns fler? Hur man blir av med möss

Tyvärr för Gud ja, om du ser eller upptäcker att du har en mus i huset, har du troligen fler av dem i huset. Alla möss letar efter samma sak på vintern – mat, vatten och skydd. Om en mus har tagit sig in i ditt hus kommer säkert andra också att göra det, plus att de förökar sig snabbt. Varför är det nödvändigt att bli av med möss i huset .

Vilken huskur kan jag använda för att bli av med möss?

Jag har sett många hemmagjorda idéer för att skrämma bort möss (mintdoft, tvättmaskinspåfyllning, bomullspinnar doppade i olja och kryddor), men det finns ingen vetenskap eller bevis bakom någon av dessa metoder att de verkligen fungerar. Dessutom har möss blivit så vana vid att leva med människor att det inte finns mycket som avskräcker dem.

 

Okej, så hur blir man av med möss? – Hur man blir av med möss

Här är vad du behöver göra för att eliminera dessa irriterande små kryp – så snabbt och smärtfritt som möjligt. Hur man blir av med möss i huset enskilda tips .

 

1. Hur man sätter upp en musfälla – Hur man blir av med möss

 

hur man sätter upp en musfälla för att bli av med möss i huset

 

Innan du sätter ut en fälla bör du ta reda på var musen bor i ditt hus, var den rör sig . Till exempel en mus som springer under köksbänken. Placera fällan exakt där den ska sitta. Också, men lägg undan det tills det skadar någon annan. Var särskilt försiktig med små barn och husdjur. Fällan bör placeras på en plats som är oåtkomlig för dem.

Plattång: Vad ska man välja

2. Vilka typer av musfällor är de bästa?

 

Det finns otaliga musfällor . Men förmodligen kan ingen sägas vara den bästa musfällan . Man behöver inte välja så mycket. Möss är gnagare och är bara intresserade av mat. Oavsett vilken fälla du använder ska du alltid fixera maten väl eftersom du kan upptäcka att fällan inte kommer att utlösas och musen kommer att vara borta med godsakerna.Hur man kan bli av med möss i huset med musfällor .

Den första typen av fälla är den klassiska träfällan . Det är mycket effektivt och enkelt. Det finns redan i plastversion . Med denna fälla måste du vara försiktig tills du kommer till en olycka och även var du placerar den tills den inte är farlig för dina husdjur såväl som för andra familjemedlemmar.

 

musfälla av trä

Den andra typen är en fälla som används för att fånga levande möss. Principen är att du klämmer fast livsmedlet inuti på kroken och säkrar dörren. När  musen vill ta maten lossnar kroken och dörren stängs så att musen fångas in. 

hur man fångar levande möss

Den tredje typen är en musfälla av metall. Du lägger nötter i fällan genom öppningen i botten och stänger den. Du placerar en sådan fälla på den plats där musen rör sig. Fällan fungerar så att musen går in genom hålet på fällans ovansida men inte kommer ut igen.

musfälla av metall

En annan effektiv fälla är muslim . Säljs antingen redan på en plastdyna som du bara vecklar ut eller som muslim i en tub. Hur gör man? Om du köper muslim i en tub, ta en bit kartong och smörj in ena sidan med lim men glöm inte att lägga en godbit i mitten. När musen passerar över klistret fastnar den på det. Limmet är tillräckligt starkt även i mindre mängder. Ju mer musen försöker frigöra sig, desto mer fastnar den .

 

muslim för att bli av med möss i huset

 

Vad använder man som bete i en musfälla?

Du kan använda alla livsmedel i en musfälla men vad de gillar mest är: nötter, korv, baconbitar, varor. Men du kan också använda torrfoder för hund och katt , en bit korv och frukt .

3. Hur tätar man hålet där mössen går? – Hur man blir av med möss

När du gör dig av med mössen i huset bör du se till att de inte hittar in i huset längre. En mus kan klämma sig igenom ett mycket litet hål, och detsamma gäller för råttor . Om du inte tycker att hålet verkar stort bör du ändå täta det eftersom gnagare kan förstora det. Använd stålull för att täta huset.

 

stålull mot möss

Vart kan en mus ta vägen i huset?

Uppmärksamhet bör ägnas åt de platser där röret går in i huset och längs källargrunden. Kontrollera även isolering och ventilationskanaler, en mus kan också ta sig in genom en öppen dörr eller ett öppet fönster.

 

4. Kontrollera garaget. – Hur man blir av med möss

Om en mus tar sig in i garaget kan det sluta illa för din bil, musen kan ta sig in under motorhuven där den kan skapa problem med de elektriska ledningarna.

 

5. Klipp buskar från fasaden av huset

 

Buskar och grenar som sträcker sig över husfasaden är som motorvägar för möss och insekter att ta sig in i huset. Det är också en bra idé att förvara ved för vintern minst 20 meter från huset , eftersom möss gillar att bo i högar. Och var bättre plats än under en hög med trä .

 

6. Förslut livsmedel i lufttäta behållare.

Att förvara spannmål och andra råvaror i lufttäta behållare är det rätta steget för att hålla mössen borta från ditt hus. Musen kommer inte att vara där den inte har tillgång till mat . En annan sak som människor inte tänker på är mat till djur. Om du lämnar mat i husdjurets skål hela dagen , är det en annan källa till mat för gnagaren . Hur man blir av med möss .

hur man blir av med ett födelsemärke 

 

mat i en behållare

 

7. När ska man ringa en professionell – och vad ska man fråga?

Alla har olika gränser för vad de är villiga att uthärda eller ta på sig. Men om du kommer till den punkten att du behöver ett proffs, fråga dina vänner och grannar om de har några rekommendationer för en bra skadedjursbekämpare. Glöm inte att fråga om priset. Hur man blir av med möss.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button