Film och fritid

Båtfilmer : Topp 10 båtfilmer

Filmer om båtar . De bästa filmerna med fartyg . Filmer till havs . De bästa skeppsfilmerna genom tiderna. 

 

10. Slaget vid Midway Filmer om fartyg

 

slaget vid midway

Krigsfilmen av den världsberömde regissören Roland Emmerich (Independence Day, The Patriot, Godzilla) berättar historien om den amerikanska flottan och flygvapnet i slaget vid Midway, som markerade en vändpunkt i andra världskrigets Stillahavsområde. Den stjärnspäckade rollistan (Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart, Nick Jonas m.fl.) visar på ett imponerande sätt inte bara bakgrunden till konflikten utan framför allt själva slaget, som aldrig tidigare har filmats så spektakulärt. Samtidigt kommer ett av de avgörande sjöslagen under andra världskriget att presenteras ur den japanska militära elitens perspektiv.

 

9. Till sista andetaget Filmer om fartyg

 

Till sista andetaget

I den heroiska actionthrillern To the Last Breath berättas den anmärkningsvärda historien om den mest våghalsiga lilla livbåtsfärden i kustbevakningens historia. New England träffades den 18:e. Februari 1952, en massiv storm, lokalt även känd som en nor’easter. Städer på östkusten skakades av vågorna och stormen förstörde allt i sin väg, inklusive SS Pendleton, en T2-klassad oljetanker på väg till Boston. Hon slets bokstavligen sönder av vinden och fångade mer än 30 sjömän i sitt snabbt sjunkande skrov.

Som den högst rankade officeren ombord inser vice maskinchef Ray Sybert (Casey Affleck) snart att det är upp till honom att ta befälet över den skrämda besättningen och få dem att glömma sina klagomål och arbeta tillsammans för att hålla fartyget flytande under en av de värsta stormar som någonsin drabbat den amerikanska östkusten. När en storm närmar sig den amerikanska kustbevakningens bas i Chatham, Massachusetts, beordrar befälhavaren Daniel Cluff (Eric Bana) en djärv operation i ett försök att rädda den strandsatta besättningen.

Trots enorma svårigheter ger sig fyra män under ledning av kapten Bernie Webber (Chris Pine) ut på havet i en träbåt med en dålig motor och liten eller ingen navigationsförmåga för att tillsammans möta iskallt väder, 20-fotsvågor och orkanvindar.

Filmer om båtar

 

8. Den perfekta stormen Filmer om fartyg

 

Den perfekta stormen

Elementen har ingen nåd. Du kommer att få känna på deras vrede. Atlanten svävar i 30 meter höga vågor. Vinden är som starkast! I oktober 1991 kolliderar tre väderfronter – inklusive orkanen Grace – i den största storm som någonsin uppmätts, av meteorologer kallad ”Den perfekta stormen”.”Båtfilmer .I Den perfekta stormen kämpar besättningen på fiskebåten Andrea Gail mot några av de mest kraftfulla element som naturen någonsin har släppt lös…

 

7. USS Indianapolis: Kampen för överlevnad

 

USS Indianapolis Kamp för överlevnad

Andra världskriget närmar sig sitt slut och slagskeppet USS Indianapolis transporterar i hemlighet en av de två atombomber som kan sätta stopp för krigets härjningar. Japanerna anföll dock och sänkte den tunga kryssaren. USS Indianapolis uppdrag var så hemligstämplat att ingen saknade fartyget, och information om dess attack offentliggjordes inte förrän fyra dagar senare.

Filmer om fartyg .Nästan 300 besättningsmedlemmar av totalt 1197 drunknade omedelbart. De återstående överlevande från USS Indianapolis strandade i Filippinska havet, där de led av hunger, törst, hetta och hallucinationer medan de kämpade mot obevekliga hajattacker. Endast 317 män överlevde prövningen, som varade i fem dagar.

Orsaker till håravfall hos män: de viktigaste orsakerna

6. I hjärtat av havet

 

I hjärtat av havet Filmer om fartyg

Vintern 1820 attackerades ett valfångstfartyg i New England av något otroligt: en mammutstor val med enorm uthållighet och en nästan mänsklig önskan om hämnd. Denna verkliga fartygskatastrof inspirerade författaren Herman Melville att skriva romanen Den vita valen.

 

5. Kapten Phillips

 

Captain Phillips Filmer om fartyg

Captain Philips är en omfattande studie av de somaliska piraternas kapning av det amerikanska lastfartyget Maersk Alabama 2009. Regissören Paul Greengrass unika perspektiv ger oss en kombination av spänningsthriller och en titt på globaliseringens många olika konsekvenser. Filmen fokuserar på relationen mellan Alabamas befälhavare, kapten Richard Phillips (tvåfaldig Oscarsvinnare Tom Hanks), och den somaliske piratkaptenen Muse (Barkhad Abdi) som tar honom som gisslan. Phillips och Muse möts när Muse och hans besättning ger sig av mot Phillips obeväpnade skepp. I en kamp om vilja och beslutsamhet som följer 230 km utanför Somalias kust är de båda männen utlämnade åt ett öde som ligger helt utanför deras kontroll.

 

4. Slagskepp Filmer om fartyg

 

Slagskepp Filmer om fartyg

Hopper (Taylor Kitsch) ville aldrig tjänstgöra i flottan som sin äldre bror. Men han var tvungen på grund av de stora problemen. Han ville inte ens be sin flickvän (Brooklyn Decker) att gifta sig med hennes far (Liam Neeson), som av en händelse råkade vara hans överbefälhavare. Det måste han. Han ville heller aldrig slåss mot en invasion av utomjordingar. Omständigheterna kommer att tvinga honom att göra det också. Om inte, är vi alla ute. Peter Berg, regissör till actionkomedin Hancock och thrillern The Kingdom, har tagit fler fientliga utomjordingar till jorden.

 

De modiga sjömännen, som bland annat består av den lovande artilleristen Raikes och popstjärnan Rihanna i sina ”civila” kläder, kommer att få en rättvis kamp mot dem. De var alla offer för ett ambitiöst vetenskapligt experiment för att hitta intelligent liv någonstans i universum. De fångade faktiskt upp signalen på en planet och skickade ut flera undersökningsskepp för att ta reda på varifrån den kom och hur den såg ut. Utomjordingarna landade till havs nära Hawaiiöarna, mitt under en pågående internationell flottövning, vilket de tolkade på sitt eget sätt och började försvara sig.

Filmer om båtar

 

De bildade en ogenomtränglig sköld runt sin flotta och en del av kustlinjen, under vilken flera slagskepp (inklusive det som Hopper tjänstgör på) och Hoppers flickvän, som befann sig på en vandring i Hawaiis kullar nära sändaren av den tidigare nämnda signalen, fastnade med dem. Hopper har en bra anledning att ge sig in i kampen. Eldstriden mellan ”våra” och de främmande krigarna kommer att ha samma styrka som Autobots och Decepticons i Transformers.

 

3. Pirates of the Caribbean: I okända vatten Filmer om fartyg

 

.Pirates of the Caribbean I okända vatten Filmer om fartyg

 

Johnny Depp återvänder till sin ikoniska roll som kapten Jack Sparrow i en actionfylld berättelse om sanning, svek, ungdom och uppbrott. När Jack träffar en kvinna från sitt förflutna (Penelope Cruz) är han inte säker på om det är kärlek – eller om denna kvinna bara ”spelar på hans känslor” och utnyttjar honom för att hitta den legendariska ungdomens källa. När han tvingas gå ombord på Queen Anne’s Revenge, den fruktade piraten Svartskäggs (Ian McShane) skepp, hamnar Jack i ett oväntat äventyr där han inte vet vem han ska frukta mest: Svartskägg eller en kvinna från hans förflutna. Filmen kommer att visas på tjeckiska biografer i 3D med dubbning, 2D med dubbning och textning.

 

2. 1597: Slaget vid Myeongryang

 

1597 Slaget vid Myeongryang Ship Movies

 

En amiral från Joseon-dynastin kallas tillbaka till sin post för att möta den japanska invasionen år 1597. Choi Min-sik är utan tvekan en av Koreas största skådespelarskatter och tog sig an rollen som en historisk gigant jämförbar med vår egen Jan Žižek i den mest inkomstbringande koreanska filmen genom tiderna.

 

1. Titanic

 

Titanic Filmer om fartyg

 

Den var enorm och lyxig. Folk sa om honom i sin stolthet att han var osänkbar. När Titanic gav sig ut på sin jungfruresa fanns även den fattige Jack och den rika Rose ombord. Han vann en pokerbiljett, hon hade hyrt en av de lyxigaste sviterna. De hade sitt livs tid och lovade att aldrig mer skiljas åt – fram till den ödesdigra natt då mänsklighetens stolthet krockade med ett isberg i Nordsjön och Titanic obönhörligt gick under. En vacker romans har förvandlats till en desperat och tragisk kamp för frälsning. Hur många har de kvar? En timme, kanske två…

Kolla också in :

Topp 10 romantiska filmer

 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button