Jordbruksdjur

Största kaninraserna : Topp 10 största kaniner

De största kaninraserna i världen . Många känner till kaniner som små trädgårdsraser som väger runt tre kilo eller mindre. Men sådana kaniner skulle se pyttesmå ut om de stod bredvid dessa formidabla kaninraser!

Idag tar vi en titt på de 10 största kaninraserna i världen och rangordnar dem efter hur mycket de väger. Vi kommer också att lära oss några roliga fakta om ursprunget och egenskaperna hos varje charmig ras!

10. Kanin Silverräv

 

10. Kanin Silverräv

Storlek: 5,5 kg
Ursprung: USA
Särskiljande egenskap: unik och rik färgsättning
Vanlig färg: svart och grå

Denna vackra ras kommer ursprungligen från Ohio och skapades förmodligen genom selektiv avel mellan Rabbit Argenté och German Giant Starling. Silverrävar har fått sitt namn efter sin päls, som traditionellt har en svart och grå färg som är mycket lik riktiga silverrävar! Denna ras är också känd för att vara mycket foglig och lätt att hantera, vilket gör den till ett bra val för ett familjedjur.

Visste du det?
Den här rasens unika päls reser sig bokstavligen när den rufsas till och står kvar tills den trycks tillbaka på plats!

9.Jättepapillon

 

9.Jättepapillon

Storlek: 5,5 kg
Ursprung: Frankrike
Utmärkande drag: lekfullt tillvägagångssätt
Vanlig färg: vit med svarta fläckar

Giant Papillon, en kaninras som sägs vara jämförbar med den tyska jättebeckasinen, sägs ha sitt ursprung i Lorraine-regionen i Frankrike i slutet av 1800-talet. Dessa kaniner har en smal men muskulös kroppsbyggnad och långa, raka ryggar. De utmärker sig genom sin ljusa och lekfulla natur.

Visste du det?
När det gäller var de svarta fläckarna på jättepapillonens päls ska vara placerade,rasstandarden är mycket specifik och de som inte mäter den kallas ”charlies”.

8.tyska jätten Swift

 

8.tyska jätten Swift

Storlek: 5,5 kg
Ursprung: Frankrike / USA
Utmärkande drag: välvd rygg
Vanlig färg: vit med svarta tecken

Den tyska jättepointern liknar jättepapillon när det gäller de specifika teckningar som stämmer överens med rasbeskrivningen. Många anser att dessa två kaniner är subtila variationer av samma ras, men andra väljer att kategorisera jättepapillon och tysk jättestarling som helt separata raser. Den tyska jättesparvhöken har en liknande kroppsbyggnad, men en mer uttalad välvd rygg än sin franska motsvarighet.De största kaninraserna.

Visste du det?
Medan jättepapillon officiellt erkänns som en ras av American Rabbit Breeders Association och British Rabbit Council, erkänner den senare inte den tyska jättepapillonen som en legitim ras.

7.Brittisk jätte

 

7.British Giant Största kaninraser Topp 10 största kaniner

Storlek: 6 kg
Ursprung: Belgien / Storbritannien
Utmärkande drag: bred karossstruktur
Vanlig färg: vit, svart, blå, grå, flerfärgad

Denna underbara kanin avlades fram från en belgisk jätte som var strikt begränsad i färg enligt rasstandarden. Den brittiska jätten avlades för färgvariation och storlek och blev något mindre än sina belgiska förfäder. Denna kaninras är dock fortfarande den största i Storbritannien och är känd för att vara väl lämpad för familjehushåll med barn och andra husdjur!!!Största kaninraserna.

Visste du det?
En brittisk jätte kostar vanligtvis cirka 60 brittiska pund (66 euro) i Storbritannien!

6.Altex

 

6.Altex

Storlek: 6 kg
Ursprung: USA
Utmärkande drag: snabb viktökning
Vanlig färg: valfri, ofta vit

Altex avlades specifikt som boskap för den kommersiella köttindustrin. När det gäller Altex-kaninens egenskaper finns det ett stort antal varianter och dess främsta styrka är den snabbare viktökningen på grund av korsning. Förmågan att snabbt bli fet gör denna kanin idealisk som boskap.

Visste du det?
Namnet ”Altex” härrör från motsvarande delstatsinitialer som gäller för Alabama A&M University och Texas A&M University, där rasen föddes upp.

5. Chinchilla-kaniner

 

5.Chinchillakaniner De största kaninraserna Topp 10 största kaniner

Storlek: 7 kg
Ursprung: Frankrike
Utmärkande egenskaper: slitstark , frodig päls
Vanlig färg: silvergrå

Även om denna ras vanligtvis kallas chinchilla, har den inget verkligt släktskap med chinchillor och kan inte avlas med dem. Den har fått sitt namn efter chinchillan eftersom det finns en stark likhet mellan deras päls, som är silvergrå och extremt frodig och skör. Det finns flera olika varianter av chinchillakaninen, där standardvarianten faktiskt är en av de minsta när det gäller kroppslängd.De största kaninraserna i världen.

Visste du det?
Denna kaninras föddes först i Frankrike 1919 genom korsning mellan Beveren och Himalayakanin.

4.Ungersk jättekanin

 

4.ungersk jättekanin Största kaninraser Topp 10 största kaniner

 

Storlek: 7 kg
Ursprung: Ungern
Utmärkande egenskaper: Tjock päls
Vanlig färg: grå lite brun

Denna ras utvecklades genom selektiv avel av vilda kaniner och nära släktingar med önskvärda egenskaper. Befintliga exemplar av denna ras är inte lika bra för boskap som de mer modernt utvecklade raserna eftersom deras uppfödning för livsmedel är relativt underlägsen. Som ett resultat av detta krävs medvetna bevarandeinsatser för att bevara rasen .

Visste du det?
Denna kanin avlades en gång endast i en vargliknande färg som kallas Agoutis , men rasen har utvidgats till att omfatta fler färger.

 

3 De största raserna av kaniner

 

3.Blanc de Bouscat

 

3.Blanc de Bouscat Största kaninraser Topp 10 största kaniner

 

Storlek: 7 kg
Ursprung: Frankrike
Utmärkande drag: stora, robusta öron
Vanlig färg: vit

Den sällsynta och vackra Blanc de Bouscat föddes ursprungligen upp av ett franskt par som ville föda upp en robust kanin med frostvit päls och röda ögon. Med denna ras, som sedan dess har blivit en välkänd och populär husdjursras i Frankrike, har de verkligen lyckats. En av de kaniner som användes för att skapa denna ras var den silkesmjuka franska angorakaninen, vilket bidrog till Blanc de Bouscats mycket lyxiga päls.

Visste du det?
Denna vackra kaninras har flera långa, silkeslena täckhår som ger den ett frostigt eller skimrande utseende.

2.Kontinentala filialen, även känd som den tyska filialen

 

2.Continental Giant, även känd som German Giant De största kaninraserna Topp 10 största kaniner

 

Storlek: 7,5 kg
Ursprung: Tyskland
Särskiljande egenskap: lätt att utbilda
Vanliga färger: vit, rödbrun, svart

Dessa stora kaniner kallas i själva verket efter sin uppfödningsplats: kaniner som fötts upp i sitt ursprungliga hemland Tyskland kallas tyska jättar, medan de som fötts upp i andra länder kallas kontinentala jättar. Dessa kaniner är kända för sin milda natur och sägs härstamma från rasen belgisk jätte. Kontinentala jättar är också kända för sin robusta kroppsbyggnad och höga benhårdhet.

Visste du det?
Den genomsnittliga storleken på den kontinentala jätten är ungefär fem gånger så stor som den genomsnittliga storleken på den östliga bomullsplantan!

De 18 bästa getstammarna för mjölk- och köttproduktion

 

Den största haren

 

1.Belgisk jättekanin (flamländsk jättekanin)

 

1.Belgisk jättekanin (flamländsk jättekanin) De största raserna av kaniner

 

Storlek: 12 kg 
Ursprung: Belgien
Utmärkande drag: utmärkt syn
Gemensam färg:  olika

Belgisk jätte är den största kaninrasen i världen sett till vikt. Vissa människor tror att rasen skapades genom att korsa belgiska kaniner med gigantiska argentinska kaniner som fördes tillbaka från utlandet av sjömän på 1500-talet. århundrade. I vilket fall som helst blev resultatet en jättekanin som fick smeknamnet ”Kaninernas kung” för sin imponerande storlek och personlighet! Intressant nog har egenskaper som långa öron och god syn bevarats från vildkaninernas blodslinjer.

Visste du det?
Kombinationen av mild natur och träningsbarhet gör den belgiska jätten till ett bra husdjur för familjer med barn.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button