Prydnadsväxter

Hyacintodling, plantering, vård

Hyacint är en vacker och populär lök som odlas för sina prydnadsblommor. Denna blomma är hemmahörande i östra Medelhavsområdet och tillhör hyacintfamiljen. Hyacinter finns i många färger, t.ex. vitt, gult, rosa, rött och blått. I den här artikeln kommer vi att titta på hur man tar hand om hyacinter och när och hur man planterar dem.

Hyacinthe

 

Hyacinthe

 

Hyacint är en vacker lök som är lätt att odla och skötseln är relativt enkel. Om du planterar dem på hösten och ger dem gott om solljus, bra jord och fukt kan du njuta av deras vackra blommor på våren.

När ska man plantera hyacint?

 

När ska man plantera hyacint
När ska man plantera hyacint

 

Hyacinter planteras bäst på hösten, vanligtvis mellan september och december. Detta gör att de kan rota sig före vintern och förbereda sig för blomning på våren.

 

Hur man bryr sig om hyacint?

 

Hur man bryr sig om hyacint

 

Hyacinter behöver väldränerad jord som innehåller gödsel och placeras i soligt läge. När du odlar hyacinter är det viktigt att hålla jorden fuktig men inte vattendränkt. Kontrollera därför regelbundet markens fuktighet och fukta den vid behov.

 

Hur ofta till vattenhyacint?

 

Hur ofta till vatten hyacint

 

Hyacinter bör vattnas ungefär en gång i veckan om jorden är torr. Om jorden är våt ska du inte vattna den utan vänta tills jorden torkar.

 

Hur man lagrar hyacint över vintern?

 

Hur man lagrar hyacint över vintern

 

När hyacinterna har blommat på våren kan de stå kvar tills bladen blir bruna i juni. Du kan sedan gräva upp dem och förvara dem på en torr, mörk plats tills det är dags att plantera dem igen på hösten. Odling av klematis, förökning och skötsel av växten

 

Den bästa tiden att plantera hyacint?

 

Den bästa tiden att plantera hyacint

 

Den bästa tiden att plantera hyacinter är på hösten, vanligtvis mellan september och december, för att ge dem gott om tid att rota sig innan vintern och förbereda sig för blomning på våren. Oljigt hår

 

Det bästa stället att plantera hyacint?

Det bästa stället att plantera hyacint

Hyacinter planteras bäst i ett soligt läge med väldränerad jord. Du kan plantera dem i rabatter, blomkrukor eller i utkanten av trädgården. Det är viktigt att det finns andra växter i närheten som kan konkurrera om näringsämnen och fukt. Hyacinter bör planteras så att de är lätta att gå mellan och har gott om utrymme för att blomma.

Hur tar man hand om hyacintblommor?

Hur man tar hand om hyacintblommor

När hyacinterna blommar bör du ta hand om dem så att de håller sig friska och blommar så länge som möjligt. Ta bort alla döda blommor och gamla stjälkar från blommorna. Detta bidrar till att växten koncentrerar sig på att odla nya blommor istället för att producera frön. Om du vill att hyacinterna ska komma tillbaka varje år ska du inte ta bort stjälkarna och bladen förrän de har blivit helt bruna.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button