Sevärdheter

Billiga däck – är de värda att köpa?

Billiga däck – är de värda att köpa? Är det okej att köpa billiga däck? Däck är något som de flesta av oss köper flera gånger, och däck kostar mycket mer än ett paket kex. Men samma frågor som jag ställde mig om kakor gäller även däck: är det okej att köpa billiga däck? Hur mycket hänger priset ihop med kvaliteten? Är det värt att köpa dyrare däck? Låt oss titta på dessa frågor en i taget.

 

Är det okej att köpa billiga däck?

 

Är det OK att köpa billiga däck?

 

Det snabba svaret är att kvalitet, inte pris, bör styra inköpsbesluten. Kvalitet är viktigare än varumärke eller pris.

 

De dyraste däckmärkena har ett billigare dotterbolag som fortfarande anses vara av samma kvalitet. Riken, till exempel, är ett billigare märke som säljs av det respekterade Michelin-märket. Riken är inte helt billigt, så i ett bredare perspektiv av däckindustrin anses Riken ligga i mellanklassen. Världens dyraste bil – 10 dyraste bilar

 

Ett billigare däck, t.ex. ett Riken, från ett välkänt företag är inte ett däck av dålig kvalitet. Det är billigare eftersom tekniken är lite äldre och eftersom det är mindre marknadsföring inblandad. Utbildade medarbetare i en däckverkstad bör känna till sådana varumärkeskopplingar som kan missas av den oinvigde kunden. Där du kan hitta andra alternativ för att spara pengar.

 

Hur känner jag igen ett däck av god kvalitet?

 

Så känner du igen ett kvalitetsdäck
Så känner du igen ett kvalitetsdäck

 

Kontakta en pålitlig däckåterförsäljare, t.ex. Mechanik, som endast säljer kvalitetsdäckmärken. För att hjälpa dig att slappna av, om du vill ha en andra åsikt, kan du också kolla in webbplatser med recensioner som TireRack.com. TireRack.com är en populär och respekterad recensionssajt. På recensionssidor online finns både däckprovningsprotokoll och kundrecensioner. På nätet finns recensioner av olika märken som du kan använda för att bekräfta vad du har hört på däckverkstaden.

Du kanske undrar om du sparar på säkerheten när du köper ett billigare däck. Det finns ingen anledning att snåla med däcken när de håller dig vid liv vid en olycka eller i dåligt väder. De billigaste däcken är tillverkade av sämre gummi, vilket kan påverka bromssträckan. Det säger sig självt att en olycka i slutändan kostar dig mer än vad du hade kunnat spara genom att köpa billiga däck.

 

Innebär högre pris högre kvalitet?

 

Innebär högre pris högre kvalitet?

 

Billiga däck blir dyrare i längden om de bidrar till en olycka. Därför kommer en ansvarsfull däckverkstad inte att erbjuda de billigaste däcken på marknaden. Ett däck i mellanklassen ger bäst värde för den krävande föraren. Vilken bil har det största bagageutrymmet? Topp 14 bilar

Däck har 3 klassificeringar (temperatur, slitbaneslitage och väggrepp) som påverkar priset. Greppet kan vara en viktig faktor att ta hänsyn till om du till exempel måste köra i vått eller snöigt väder på vintern för att pendla till jobbet. Traktionsbedömning kan vara särskilt viktigt vid våta förhållanden.

 

Förutom säkerhetsproblem har de billigaste däcken dålig hållbarhet. Om däcken är för billiga kommer du att byta ut dem så ofta att kostnadsbesparingarna går förlorade. Dessutom ökar billiga däck bränsleförbrukningen och ger upphov till mer buller än mellan- och högklassiga däck. Oljigt hår: 5 huskurer

 

Billiga däck

 

Billiga däck
Billiga däck

 

Mellanklassdäck håller länge och ger allt väggrepp du behöver för stadskörning. Ibland är de dyraste däcken på däckverkstaden avsedda för högpresterande fordon som körs på kanjonvägar eller racerbanor. Dyra däck är sällan ett fynd, vilket innebär att du betalar för mer än du behöver. Om du t.ex. inte räknar med att köra många mil på ditt fordon är det inte särskilt värdefullt att köpa premiumdäck för att få en hög körsträcka. Mellanklassdäck anses vanligtvis vara de mest fördelaktiga för icke-specialiserade förare.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button