Kuriosa från djurriket

Djur med bokstaven g 13 djur med bokstaven g

Djur till g 13 djur till bokstaven g. Undrar du vilka djur som börjar på bokstaven G? Vi har förberett en lista över djur som börjar med bokstaven g. Djur på g och något om dem .

 

Djur per g

 

Djur per g

 

  • galídia
  • Gaur
  • Gaviál
  • Gasell
  • Gepard
  • Gibbon
  • Slick
  • Gorilla
  • Graptemys
  • Gueréza
  • gundi
  • gupka
  • Gurama

 

1. Gepard

 

 

Gepard

Det är det snabbaste däggdjuret i världen.

Hans flexibla ryggrad rör sig upp och ner. De bakre extremiteterna träffar marken tidigare än de främre extremiteterna när du springer snabbt. Geparden når en hastighet på 110 km per timme under en kort löpning. En så snabb flykt är mycket ansträngande för geparden och den blir snabbt upprörd. Efter ca 400 meter måste han vila. Geparden är det enda däggdjur som springer efter ett byte. Kroppslängden varierar från 115 till 135 cm, vikten varierar från 40 till 65 kg, svanslängden är 60 till 80 cm, och den lever ensam.

 

Du kanske är intresserad av:

Djur till c 7 djur till bokstaven c

Djur på e – 5 djur på bokstaven e

Håravfall? Ät dessa 9 livsmedel för att förebygga håravfall

Djur till d 20 djur till bokstaven d

 

2. Gorilla djur till g

 

Det är den största primatarten.

Idag bor han i Afrika. Den är en nära släkting till människan och dessutom den största och starkaste människoapan i världen. En vild vuxen hane väger upp till tre gånger så mycket som en människa, men honor är mindre. Dessa stora apor går vanligtvis i grupper om fyra. De unga klättrar också i träd. Gorillor lever i en familjegemenskap som består av en dominant hane, flera honor och ungar. Truppen vandrar långsamt genom den vidsträckta skogen i flera kilometer och äter växtföda under tiden. Utan hot är de fredliga varelser, men om de hotas kan en hane attackera en leopard eller en människa, men aldrig utan anledning! Bergsgorillor tillåter till och med människor att sitta nära dem om de är övertygade om att de inte är i fara.

 

3. Gasell

 

Gasell

Gasellen finns i Östafrika och lever på öppna grässlätter och ses ofta på gräsbevuxna savanner, men undviker vanligtvis områden med för mycket gräs. Den har fått sitt namn efter upptäcktsresanden James Augustus Grant.

Hon har en ganska vältränad kropp som mäter en meter vid skulderbladen och hennes vikt varierar mellan 45 och 85 kg. Den är rostmörk på ovansidan, buken är ljusare och, liksom Thomsons gasell, har den en mörk till svart rand på flankerna, men den sträcker sig inte lika långt eller lika tydligt. Kroppslängden varierar mellan 100-150 cm. Hanarna har relativt långa, mörka och vassa horn som mäter upp till 75 cm och är något böjda; honor har också horn, men de är kortare och svagare. I ansiktet har han ett typiskt gasellmönster i svart, brunt och vitt och ovanför nosen har han en svart fläck. De har en relativt lång svans som växer till ca 30 cm. De har mycket bra sinnen och använder främst syn, lukt och hörsel för att skydda sig. De är relativt snabba djur som använder långa, graciösa språng för att fly.

 

4. Gupka Djur per g

 

Gupka Djur per g

Regnbågsguppyn är en art av akvarium fisk som är lämplig för nybörjare. Den kräver en vattentemperatur på mellan 16 och 28 grader Celsius. De är lätta att föda upp och reproducera, helst vid en temperatur på 25 grader. Det lämpliga förhållandet mellan fiskar anges som 1 hane och 3 honor. På grund av den enorma färg- och formvariationen (särskilt i rygg- och kaudalfenorna ) är denna art ett givande genetiskt objekt. Genom avel har akvarister lyckats producera ett antal stamarter som bedöms på utställningar enligt internationellt giltiga standarder.

 

5. Gueréza

 

Gueréza

Denna apa från den gamla världen är 52-57 cm lång, svansen mäter 53-83 cm och vikten varierar mellan 8 och 13,5 kg. Den saknar kindpåsar och har, liksom de flesta representanter för detta släkte, en nästan förkrympt tumme. Den är glänsande svart med vita ansiktskanter, vita hår på sidorna av kroppen och på stjärten som liknar en U-form, och en vit spets på den långa stjärten. Ungarna är nästan helt vita. Nospartiets spets vidrör nästan nospartiet. Bakbenen är särskilt långa och väl anpassade för att hoppa i trädtopparna. Ischiasförhårdnaderna gör att apan kan sitta på tunna grenar under långa perioder utan större svårigheter.

 

6. Glezg Djur per g

 

Glezg Djur till g

Den vanliga knölvialen mäter 18 cm och väger 51-63,5 g. Glezgo beskrivs bäst av sitt stora huvud och sin enorma näbb. Den har en bred vit rand på sina blåsvarta vingar. Även ändarna på stjärtfjädrarna är vita. Huvudet och ryggen är bruna, den nedre delen av kroppen är rosabrun. De har en svart fläck under näbben. Från den svarta fläcken sträcker sig ett svart band till ögat och sedan till pannan, halsen är grå. Honan har mindre distinkta färger än hanen och har en gråaktig nyans på vingarna. Juveniler har en tvärgående rand på nedre delen av kroppen och saknar den svarta fläcken under näbben.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button