Sevärdheter

Intressant fakta om Indien 25 fantastiska fakta om Indien

Intressanta fakta om Indien 25 fantastiska fakta om Indien som visar hur imponerande detta land verkligen är.

Intressant fakta om Indien 25 fantastiska fakta om Indien

I Indien bor mer än 1,3 miljarder människor, vilket gör landet till det näst mest folkrika i världen. Från Rajasthans vidsträckta öknar och Goas ljuvliga stränder till Keralas livliga teplantager och de livliga metropolerna Mumbai och Kolkata. Med en sådan enorm mångfald av länder, religioner och kulturer har dessa fakta om Indien förmågan att stimulera dina sinnen. Har du någonsin undrat vad Indiens nationalspråk är eller var Bollywood ligger på världskartan när det gäller filmproduktion? Upptäck mer om detta fascinerande land med dessa 25 mest intressanta fakta om Indien.

 

Intressanta fakta om Indien

1. Indiens enda kvinnliga premiärminister mördades

Indira Gandhi var den första och enda kvinnliga premiärministern i Indien. Hon var dotter till Jawaharlal Nehru – Indiens första premiärminister – och inte barn till ledaren Mahatma Gandhi, som hennes efternamn kanske antyder. Hon var president från 1966 till 1977, omvaldes 1980 och mördades 1984 medan hon fortfarande var president.

2. Moder Teresas sari är fortfarande symbolisk

Moder Teresa tog på sig sin berömda sari för första gången 1948; idag är det uniformen för nunnorna i hennes orden, Missionaries of Charity. Moder Teresa – även känd som Sankta Teresa av Calcutta – föddes 1910 i Makedonien och var en romersk-katolsk nunna och missionär. Hon ägnade sitt liv åt att hjälpa de fattiga i Calcutta, även om hennes metoder ansågs kontroversiella av vissa.

3. Indiska bröllop är en färgsprakande tillställning

En kvinna kan förbjudas att utföra hushållsarbete så länge hon har någon färg från bröllopets mendhi (henna) på händerna. Indiska bröllop är ofta färgstarka och långa tillställningar som kan pågå från 3 dagar till en hel vecka. Ceremonierna börjar med en Ganesh pooja, vanligtvis en privat ceremoni som hålls med paret och deras närmaste familjer för att fira lycka, följt nästa dag av en mendhi-ceremoni där henna-mönster målas på bruden och hennes vänner och familj. En sangeet – en musikalisk kväll för att välkomna alla bröllopsgäster – hålls ofta på kvällen, och huvudceremonin och mottagningen äger rum på den tredje dagen.

 

4. De indiska järnvägarnas makt Intressanta fakta om Indien 

 

De indiska järnvägarnas kraft Intressanta fakta om Indien 


Indian Railways är en av de bästa arbetsgivarna i världen. Indiens statligt ägda järnvägsnät, med hela 1,4 miljoner anställda, driver ett enormt, vidsträckt nätverk som sträcker sig över landet i hundratusentals kilometer. Cirka 23 miljoner passagerare reser på detta stora nätverk varje dag.

5. Tidning för miljoner Intressanta fakta om Indien 

 

Tidning för miljoner Intressanta fakta om Indien 

Indien är den näst största tidningsmarknaden i världen med över 100.000 publikationer och 1.300 miljoner läsare.

6. Outsourcing Experts Intressanta fakta om Indien 

Cirka 67 procent av världens outsourcing sker i Indien. Indiens IT-industri är värd 150 miljarder dollar.

7. Nalanda International University är ett av de äldsta universiteten i världen

På landsbygden i Bihar återuppbyggs Nalanda, ett av världens äldsta universitet. Det etablerades först som ett centrum för lärande på 500-talet e.Kr., när ett stort buddhistiskt kloster stod på platsen. Det nya Nalanda International University beräknas stå färdigt 2021/22 och erbjuder forskarutbildningskurser inom en mängd olika ämnen.
Universitetet ligger i ett lantligt område i Bihar, vi rekommenderar att du bor bekvämt medan du utforskar historien.

 

Du kanske är intresserad av

 

6 intressanta fakta om indisk mat/drycker Intressanta fakta om Indien 

Det indiska köket med lokala kryddor, örter, grönsaker och frukter har påverkat andra kök från hela världen – från Europa till Karibien.

om indisk mat drycker Intressanta fakta om Indien ...

 

1. Det äldsta köket i mänsklighetens historia Intressanta fakta om Indien 

Det indiska köket är kanske det äldsta kontinuerligt tillagade köket i mänsklighetens kända historia. Det som vi hemma kallar ”indisk mat” varierar naturligtvis mycket från plats till plats i själva landet. Från portugisiskinspirerad mat i Goa till tandooriugnar i Punjab – det finns en mängd olika rätter att upptäcka under din resa till landet.

2. Dabbawallahs levererar en häpnadsväckande mängd luncher

Normalt levererar det Mumbai-baserade matservicenätverket som kallas dabbawallahs mer än 200 000 lunchpaket dagligen med cykel och tåg från hem till kontor. Tyvärr har pandemin drastiskt påverkat deras tjänster – många studenter och personal stannar hemma. I ett komplext system får varje person en ordentlig tiffinlåda fylld med en varm måltid som tillagats av familjen, och på eftermiddagen plockas de tomma lådorna upp och skickas tillbaka hem igen. Det har till och med gjorts en film baserad på detta fenomen, The Lunchbox från 2013.

 

3. Te med anor från 750 år före Kristus. l.

Te hade odlats i Indien i århundraden innan britterna började med kommersiell odling. Det första skriftliga omnämnandet av te i landet går tillbaka till 750 f.Kr. l. och sägs ha ätits som en grönsaksrätt, stekt i olja med vitlök. När i 18. århundradet då britterna anlände började de odla te i kommersiell skala för att minska sitt beroende av att köpa te från Kina.

4. Alkohol är förbjudet Intressant fakta om Indien 

Alkoholkonsumtion är förbjudet i fem indiska delstater, i andra delstater varierar åldern för att dricka alkohol mellan 18 och 30 år. Om du reser till Gujarat, Bihar, Nagaland eller unionsterritoriet Lakshadweep ska du veta att du inte kommer att kunna köpa alkohol. Dessutom tillämpar många stater ”dry days” under större religiösa högtider då försäljning av alkohol är förbjuden.

5. Storbritanniens favoritmat har indiska rötter

Kyckling tikka masala har blivit en av Storbritanniens nationalrätter – vissa säger att den har gått om Fish and Chips. Även om det råder oenighet om hur denna populära curry kom till Storbritannien – om den introducerades på 1970-talet eller 1970-talet. år skapades av en bangladeshisk kock i Glasgow, eller helt enkelt inspirerades av kyckling smör -, tikka delen har sitt ursprung för cirka 5.000 år sedan i Indien.

6. Asiens största grossistmarknad för kryddor

Khari Baoli i Delhi är den största grossistmarknaden för kryddor i Asien. Den har varit igång sedan den 17:e. århundradet och är uppkallad efter den gata där den ligger.

 

3 fakta om Indiens djurliv Intressanta fakta om Indien 

Indien, som hyser mer än 8% av världens biologiska mångfald, kännetecknas av rå skönhet från kust till skog.

Fakta om Indiens djurliv Intressanta fakta om Indien 

 

 

1. Här finns den våtaste bebodda platsen på jorden

Delstaten Meghalaya, ”molnens boning” i nordöstra Indien, är den blötaste bebodda platsen på jorden. I genomsnitt faller 12 000 mm nederbörd per år i den skogsbeklädda regionen. Det är nästan 33 mm nederbörd per dag. Meghalayas skogar är hem för en mängd olika växt- och djurarter, bland annat Himalayas svartbjörn, pangolin (fjällig myrslok) och zebrafink.

2. Intressant fakta om Indien Vita tigrar finns bara här 

Vita tigrar finns endast bland indiska tigrar. Vita tigrar är en typ av den bengaliska tigern, som uppstod på grund av en variation i pigmentering. De blir ofta större djur än sina orangefärgade kusiner.

När du är i Rajasthan och vill se de majestätiska bengaliska tigrarna i vilt tillstånd kan du bege dig till Ranthambore National Park och bocka av det på din önskelista.

 

3. Bengalisk tiger är landets nationaldjur Intressant fakta om Indien 

Den bengaliska tigern är Indiens nationaldjur. Anses vara Indiens symboliska djur – adopterades 1972. Corbett Tiger Reserve är hem för den största populationen av bengaliska tigrar, som besökare som hoppas få en skymt kan följa på nära håll i Bandipur National Park i Karnataka.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button