Sevärdheter

Längsta bron i världen : Topp 10 längsta broar

Den längsta bron i världen, de 10 längsta broarna i världen: de flesta av dem ligger i Kina. En av de viktigaste skapelserna i mänsklighetens historia är konceptet att bygga broar som möjliggör passage, övervinner hinder, förbinder städer och främjar samhället.
Människor har byggt fantastiska broar runt om i världen, antingen för att göra livet enklare eller för att låta nationer utvecklas bortom all fantasi. Här är en titt på några av de längsta broarna som byggts i mänsklighetens historia.

 

10. Linje 1, Wuhan Metro

Längd: 37 788 meter
Land.
Färdigställt under: 2009

 

Linje 1, Wuhan Metro

Wuhan Metro Line 1 är en upphöjd tunnelbanelinje i Wuhan, Hubei. Det är den längsta sammanhängande tunnelbanebron i världen. Linje 1 öppnades den 28. juli 2004, vilket gör Wuhan till den femte staden på det kinesiska fastlandet som har ett tunnelbanesystem efter Beijing, Tianjin, Shanghai och Guangzhou. Detta är den första tunnelbanelinjen i Kina som i den kinesiska terminologin felaktigt kallas för en light rail-linje eftersom den är upphöjd. Den var ursprungligen planerad att korsa Yangtze-distriktet till Wuchang-distriktet via en andra bro över Wuhan Yangtze-floden.

 

9. Pontchartrain-dammen

Längd: 38 442 meter
Land.
Färdigställt: 1956 (södra), 1969 (norra)

 

  Pontchartrain-dammen

Lake Pontchartrain Causeway, är en fast förbindelse som består av två parallella broar över Lake Pontchartrain i södra Louisiana i USA. Den längre av de två broarna är lång (38,35 km). Den södra änden av vallen ligger i Metairie, Louisiana, en förort till New Orleans. Den norra änden ligger i Mandeville, Louisiana.
Sedan 1969 är den upptagen i Guinness rekordbok som världens längsta bro över vatten. 2011, som ett svar på öppnandet av den längre Jiaozhou Bay Bridge i Kina, skapade Guinness World Records två kategorier av broar över vatten: kontinuerliga och kumulativa längder över vatten. Lake Pontchartrain Causeway blev då den längsta sammanhängande bron över vatten, och Jiaozhou Bay Bridge blev den längsta bron över vatten (sammanlagd).

 

8. Den stora bron i Peking

Längd: 48 153 meter
Land.
Färdigställt under: 2010

 

Världens längsta bro Den stora bron i Peking

Stora bron i Peking är en 48,153 km lång järnvägsviadukt (en typ av bro), på höghastighetsjärnvägen Peking-Shanghai, belägen i Peking. Det är en av de längsta broarna i världen.

 

7. Shejk Jaber Al-Ahmad Al-Sabahs mur

Längd: 48 500 meter
Land.
Färdigställt: 2019

 

Shejk Jaber Al-Ahmad Al-Sabahs vägg

Sheikh Jaber är ett broprojekt med ett uppskattat byggvärde på 830 909 846,28 euro, som sträcker sig över Kuwaitbukten i två riktningar och omfattar två projekt: Main Link, som förbinder Kuwait City med den framtida Silk City, och Doha Link, som förbinder Kuwait City med Doha och Kuwait Entertainment City.

Projektet är en del av Kuwaits nationella utvecklingsplan 2035. Broarna är uppkallade efter den avlidne Sheikh Jaber Al-Sabah, som regerade under Gulfkriget. Det är ett av de största och mest utmanande transportinfrastrukturprojekten i Kuwait, liksom i hela Mellanösternregionen. Huvudlänken är 4. världens längsta vägbro med en längd på 36,14 km. Båda broarna har en total längd på 48,5 kilometer.

 

 

6. Bang Na Highway – 6. Den längsta bron i världen

Längd: 54 000 meter
Land.
Färdigställt år: 2000

 

  Bang Na Highway

Bang Na Expressway, officiellt Burapha Withi Expressway, är en 55 km lång sexfilig upphöjd motorväg i Thailand. Det är en avgiftsbelagd väg som går på samma sträckning som den statliga vägen.
Bang Na – Trat Highway ägs av Transport Authority of Thailand (EXAT). Bang Na-motorvägen designades av den framlidne Louis Berger.

 

5. Den stora bron Weinan Weihe

Längd: 79 732 meter
Land.
Färdigställt under: 2008

 

Världens längsta bro Den stora Weinan Weihe-bron

Stora Weinan Weihe-bron är en del av höghastighetsjärnvägen Zhengzhou-Xi’an, som förbinder Zhengzhou och Xi’an i Kina. Bron är 79 732 meter lång och korsar floden Wei två gånger, liksom många andra floder, motorvägar och järnvägar. När den stod klar var den världens längsta bro, men den överträffades av de två nya broarna på höghastighetsjärnvägen Peking-Shanghai, som stod klara 2010.

Bron stod klar 2008, men själva järnvägslinjen öppnade inte förrän 6. Februari 2010. Under byggandet av den stora bron Weinan Weihe arbetade minst 10 000 personer med att tillverka 2 300 000 kubikmeter betong och 45 000 ton stål.

 

4. Den stora bron i Cangde

Längd: 105 810 meter
Land.
Färdigställt under: 2010

 

Den stora bron i Cangde

Bron är den fjärde längsta i världen. Den färdigställdes 2010 och är en del av höghastighetsjärnvägen Peking-Shanghai och är den tredje längsta bron på järnvägen. Bron är konstruerad för att stå emot jordbävningar. Den totala längden på Cangde Great Bridge är 105,81 km.
Intressant fakta: En rad broar som bär upp järnvägslinjen har förkortat restiden mellan Hongkong, Macao och det kinesiska fastlandet från tre timmar till bara 30 minuter.

 

3. Tianjin Great Bridge – världens längsta bro

Längd: 113 700 meter
Land.
Färdigställt under: 2004

 

Världens längsta bro Den stora Tianjinbron

Stora Tianjinbron är en järnvägsviaduktbro som går mellan Langfang och Qingxian och är en del av höghastighetsjärnvägen Peking-Shanghai. Det är en av världens längsta broar med en total längd på ca 113 700 meter. Den färdigställdes 2010 och invigdes 2011. Guinness World Records registrerade den då som den näst längsta bron i världen. Världens största dinosaurier : 15 av de största dinosaurierna.

Utformningen av högbanan valdes dels för att undvika många enskilda byggnader som korsar vägar och järnvägar, dels för att förkorta byggtiden. Bron består av 32 m långa balkar som vardera väger 860 ton. Dessa balkar formades på två platser längs bron, fördes till installationsplatsen på den redan installerade brosektionen och placerades sedan med hjälp av en specialkran.

 

2. Viadukten Changhua – Kaohsiung – världens längsta bro

Längd: 157 317 meter
Land.
Färdigställt under: 2004

 

  Världens längsta bro Changhua-viadukten - Kaohsiung

Viadukten Changhua – Kaohsiung är den näst längsta bron i världen. Bron fungerar som en del av järnvägslinjen i Taiwans höghastighetsjärnvägsnät. I december 2012 hade mer än 200 miljoner passagerare rest med den. THSR Changhua, Yunlin, Chiayi och Tainan stationer är byggda längs denna viadukt. Bron färdigställdes 2007 och är 157,3170 km lång. Present till pappa : 22 presenttips till pappa.

Järnvägen är byggd över en enorm serie viadukter eftersom de utformades för att vara jordbävningssäkra för att möjliggöra säkra tågstopp vid farliga händelser och reparerbara skador efter en maximal jordbävning. Broar som byggts över kända förkastningslinjer har konstruerats för att klara förkastningsrörelser utan katastrofala skador.

 

1. Danyang – Kunshan Great Bridge – världens längsta bro

 

Längd: 164 800 meter
Land.
Färdigställt under: 2010

 

Danyang Great Bridge - Kunshan Världens längsta bro

Danyang-Kunshan Great Bridge är en 164 km lång viadukt på höghastighetsjärnvägen Peking-Shanghai. Det är den längsta bron i världen. Bron ligger på järnvägslinjen mellan Shanghai och Nanjing i Jiangsu-provinsen. Den är belägen i Yangtzeflodens delta. Bron löper ungefär parallellt med Yangtze-floden, cirka 8 till 80 km söder om floden. Den passerar genom tätorternas norra utkanter från väst till öst.

Det finns en 9 km lång sträcka över öppet vatten över Yangcheng Lake i Suzhou. Den färdigställdes 2010 och invigdes 2011. Bygget, som sysselsatte 10 000 personer, tog fyra år och kostade ca 6 647 278 770,67 euro. Danyang – Kunshan Great Bridge innehar för närvarande Guinness världsrekord för världens längsta bro i någon kategori från och med juni 2011.

 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button