Sevärdheter

Där svampar växer : Tips för svampsökare och giftiga svampar

Var ska man leta efter svamp? Var växer svampar? När är den bästa tiden att plocka svamp? Svaren på dessa frågor är bekanta för vissa, men långt borta för andra. Svamp är en mycket god delikatess för olika rätter, men du måste h2adat dem och sedan veta hur man tillagar dem väl.

När skördas svamparna? Här är några råd om var och när du ska plocka svamp:

Svampar växer året runt, men den bästa tiden att plocka rätt svamp är från april till november. I maj och juni växer svampar som bolmört, karljohanssvamp, kantarell och många andra välkända svampar. Alla samlar på olika svampar, vissa känner till dem mer och andra mindre.

Men var hittar vi också svampar?

 

svamp

 

Vårt land är fullt av skogar med åkrar, ängar, där svampar har ett paradis. Vissa svampar växer på fuktiga platser som t.ex. Kosacker, ekar, högerhänta kosacker ….

 

Var växer svampar?

Alla svampar gillar fukt, men du kan också hitta svampar på torra platser som ängar. I ängsmarken växer mycket ofta Bedle high…Torra svampar kan också hittas på torra platser, vi kan inte heller säga att vi på en torr plats inte hittar ekchampinjon och många andra. I en mening växer svampar överallt och därför måste du gå med öppna ögon.

 

där svampar växer

Alla duktiga svampodlare har sina fläckar och vill inte avslöja dem. Ett gott råd är att vara uppmärksam på var du hittar svampen och återvända till platsen om ett år, då är chansen stor att svampen växer där igen.

Svampar gillar lugna miljöer och mycket fukt. Men de gillar inte starka vindar och för mycket torka. Vissa svampexperter säger att svampar växer i närheten av vissa träd, t.ex. Björksvampen växer nära björkträdet etc.

 

När ska de samlas in?

 

Var svamp växer bäst

Människor plockar ofta svamp när det regnar mycket. Så det är en mycket bra tidpunkt eftersom det är fuktigt, och som vi sa är svampar mycket förtjusta i fukt. Där svampar växer. Det är dock nödvändigt att ge svamparna tid att växa. Vi tror inte att alla gick upp efter regnet. Recept på svampsoppa Den bästa soppan.

Men det finns ingen anledning att vänta, eftersom det finns många svampplockare. Så om det var varmt och regnigt för några dagar sedan, tveka inte och gå och plocka svamp.

 

Vilka svampar bör samlas in?

 

platser för svamp

När du samlar svamp är det mycket viktigt att du bara samlar svampar som du känner till. Var försiktig, eftersom vissa svampar är ganska lika och giftiga, så var försiktig och samla bara de svampar du är säker på. Till exempel. ätbara baddräkter kan lätt förväxlas med giftiga paddfötter. 5 saker du behöver veta om manligt skallighetsmönster.

Principer för svampplockning – var svampar växer :

 

där svampar växer

 

Vilka svampar ska man se upp med? De mest giftiga svamparna:

 

  • Toadflax röd
  • Grön gaddstekel
  • Tigerpadda
  • Toadstoolclean
  • Patouillards filament
  • Purpurknipprot
  • Satanisk svamp
  • Barnacle Hairstreak
  • Silkesmask stor
  • Bräken brun
  • Giftig odört
  • Bedstraws bedstraw

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button