Hundar

Hundraser från Ryssland: 10 hundraser

Hundraser från Ryssland.Ryssland är det största landet i världen, med upp till 11 tidszoner som passerar genom det. Det är därför det inte råder någon brist på olika hundraser. Det finns flera hundraser från Ryssland. De är dock alla väl anpassade till den stränga kylan i Ryssland .

 

1. Svart terrier

 

svart terrier Ryska hundraser

 

Den svarta terriern avlades fram på 40-talet. åren av 1900-talet i dåvarande Sovjetunionen. Hundraser från Ryssland. Den användes främst som militär brukshund. Fram till 1957 föddes svarta ryska terrier endast i Moskva kennel Red Star.

 

2. Bolognesefärgad hane

 

Bolonka ryska hundraser

 

Bolognese är av en liknande typ som bichon. Rasens stamfader var en fransk hund som fördes till Tsarryssland v 18. och 1800-talet och fungerade mest som fashionabla följeslagare till rika kvinnor.

 

3. Barzoj

 

  Borzoi Rysk hane

 

Barzoi eller rysk varghund är en vinthund som är uppfödd för vargjakt och som härstammar från 9. och 900-talet. Hundraser från Ryssland. De var mycket populära jakthundar för de rika i Ryssland i generationer , idag är de fantastiska sällskapshundar. Som inte är rädda för vargar.

4. Kaukasisk herdehund

 

Kaukasisk herde Rysk hane

 

Den kaukasiska herdehunden är en rysk hundras som härstammar från de kaukasiska bergen. De flesta kaukasiska hundar är av liknande typ och varierar endast något beroende på region. Han föddes upp som vallhund för att skydda flocken från vargar och björnar.

 

5. Centralasiatisk herdehund

 

  Centralasiatisk herde Rysk hundras

 

Centralasiatisk herdehund är en hundras från det forna Sovjetunionen, den avlades fram som en väktare av boskap och egendom. Hundraser från Ryssland. Rasen användes också i hundslagsmål, där dessa hundar sällan skadade varandra.De tillhör också listan över
Topp 10 största hundraser i världen.

 

6. Västsibirisk lajka

 

  Zapadosibirska lajka

 

Västsibirisk laika är en jakthund som härstammar från Ryssland och är känd för sin jaktmetod, som kallas ”pointing”, där den skäller för att ”peka” på sitt byte. Den var mycket populär i Ryssland men med tillkomsten av andra jaktraser försvinner den långsamt.

 

7. Rysk spanjor

 

  Rysk spaniel hundraser från Ryssland

 

Den ryska spanieln standardiserades 1951 och avlades fram genom korsning av olika spaniels. Den ryska spanieln användes som jakthund i Ryssland. Idag är den en ganska populär familjehund i Ryssland.

 

8. Rysk leksak

 

Ryska leksakshundraser från Ryssland

 

Under många år uppföddes den ryska leksaken endast i Ryssland. Rasen har två typer, nämligen korthårig och långhårig, med olika standarder som skrevs 1966. Bara på 90-talet. år rasen blev känd utanför sitt hemland var det ursprungliga syftet med rasen att vakta och jaga råttor.

Hundraser från Ryssland

Hundraser från Ryssland .Ryssland är världens största land, med upp till 11 tidszoner som passerar genom landet. Det är därför det inte råder någon brist på olika hundraser. Det finns flera hundraser från Ryssland. De är dock alla väl anpassade till den stränga kylan i Ryssland .

Balding och hur man motverkar det , Håravfall hos män

9. Samojed

 

ryska hundraser med amojed

 

Samojeden användes som vallhund tillsammans med renar. Rasen avlades fram i Sibirien och räknas idag som en av de vackraste hundraserna någonsin. Samojeden har en bra, tjock päls som passar i alla väder. Samojeden är en av de äldsta hundraserna och har avlats och tränats i över 3 000 år.

 

10. Sibirisk husky

 

Siberian Husky hundras från Ryssland

 

Siberian husky är en av de äldsta hundraserna som finns, vilket bekräftas av DNA-analyser av olika hundraser. Den föddes upp i Sibirien och användes för att dra slädar på is. Rasen hjälpte människor att överleva de arktiska vintrarna.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button