Prydnadsväxter

Växter för sjön :Topp 7 vackraste vattenblommor i världen

Växter för sjön. De 7 vackraste vattenblommorna i världen Vad sägs om att se en damm eller sjö full av vackra blommor? Du kommer förmodligen att tappa andan av synen. Det är det magiska med vattenblommor. De kan glädja dig direkt. Här är en lista över de 7 vackraste blommorna för sjön.

 

7. Hydrocleys nymphoides, vattenvallmo

 

  Hydrocleys nymphoides, vattenvallmo

 

Vattenvallmo är en flytande vattenväxt som härstammar från Sydamerika. Växten är känd för sina runda, mörkgröna blad och vackra citrongula blommor med rödbrun mitt. Vattenvallmo kan därför vara ett utmärkt tillskott till din damm.

 

Vattenvallmo växer lätt i grunda dammar med lugnt vatten. Den behöver fullt solljus. På vattenytan sprider sig denna växt till 45 cm och stiger till en höjd av upp till 15 cm. Hydrocleys nymphoides producerar vackra citrongula blommor på sommaren. Blommorna varar bara en dag. Men vattenvallmo blommar upprepade gånger under hela sommaren.

 

6. Bredbladig pilspets

 

Bredbladig pilspets Växter för sjö

 

Det är en vattenlevande perenn som har distinkta, breda, pilformade blad. Den har attraktiva vita blommor, tre eller fler kan finnas arrangerade runt stammen (dvärgarrangemang). Bredbladig pilspets växer bra i bäckar, grunda vattendrag och kärr.

 

Vid vattenytan är den bredbladiga pilspetsen 60 till 120 cm hög. Den växer i kolonier och behöver halvskugga. De vackra vita blommorna öppnar sig mellan juli och september. Både han- och honblommor sitter på samma stjälk. Till skillnad från honblommorna har hanblommorna en grupp attraktiva gula ståndare i mitten.

 

5. Pontederia cordata (kungsängslilja)

 

Pontederia cordata (karljohanssvamp)

 

Pontederia cordata är en lövfällande, flerårig vattenväxt som härstammar från Nord- och Sydamerika. Den är vanligt förekommande i vattendrag, dammar och träskmarker i Ontario, Nova Scotia, södra Florida, Missouri och Oklahoma. Pontederia cordata har långa, glansiga, hjärtformade blad och producerar små rörformade blå blommor på spikarna.

 

Ogräsplantor sticker vanligtvis upp 1 till 2 meter över vattenytan. De blanka, gröna, hjärtformade bladen blir upp till 10 centimeter långa. De prunkande, blå blommorna öppnar sig från juni till oktober. Under blomningen kommer denna plan inte bara att ge din vattenträdgård en speciell skönhet, utan kommer också att locka vackra fjärilar.

 

4. Aponogeton distachyos Växter för sjön

 

  Aponogeton distachyos Växter för sjö

 

Det är en attraktiv vattenväxt som har behagligt doftande små vita blommor. Förutom attraktiva blommor har vattenhagtorn långa, smala, flytande blad. Det är utan tvekan en av de bästa blommorna att odla i din sjö. Denna vackra växt används också som akvarieväxt.Present till bror 16 presenttips

 

Vattenhagtorn är upp till 10 tum lång och kan täcka 2 till 3 meter på vattenytan. Denna vattenväxt blommar två gånger om året, från mitten av våren till mitten av sommaren, och blommorna öppnar sig igen på vintern. Efter blomningen ger de attraktiva vita blommorna en behaglig vaniljliknande doft.

 

3. Eichhornia puffed (vanlig vattenhyacint)

 

  Eichhornia uppblåst (Co

 

Eichhornia inflated är en vacker flytande perenn som härstammar från det tropiska Sydamerika. Denna växt växer bra i dammar, bäckar, sjöar och diken. Eichhornia inflata är känd för sina täta, glansiga, rundade blad och prunkande blå till lila blommor.

 

Uppblåsta Eichhornia stiger vanligtvis upp till 1 meter över vattenytan. Deras blad växer till en bredd av 10 till 20 cm. Eichhornia-växtens stam är lång och svampig. Den blommar från sommar till höst och ger toppar av attraktiva blå till lila blommor med 6 kronblad.

 

2. Indisk lotus (Sacred lotus) Växter för sjön

 

Indisk lotus (Sacred lotus) Växter för sjön

 

Den indiska lotusen är en populär och en av de vackraste blommorna i sjöarna. Det är en helig blomma för buddhister. Lotus växer i grunda dammar och sjöar. Lotusen kan inte leva i kalla klimat eftersom den behöver direkt solljus. Lotusblommor är vanligtvis rosa eller vita till färgen. Den vackraste trädgården : Topp 10 vackraste trädgårdar i världen

 

Liksom näckrosor har lotusblommor sina rötter i leran i en levande damm eller sjö och låter blommor och blad flyta i vattnet. Lotusbladen är upp till 50 cm långa och blomman kan nå en diameter på 20 cm. Juni till mitten av augusti är lotusens blomningssäsong. Den attraktiva blomman öppnar sig på morgonen och stänger sig på kvällen. De iögonfallande lotusfrukterna skapar också en behaglig fruktig doft.

 

1. Näckrosor Växter för sjön

 

  Näckrosor Växter för sjön

 

Den spektakulära näckrosen är förmodligen den vackraste vattenblomman i världen. Denna fantastiska blomma finns i en mängd olika arter och färger. Växter för sjön. Det finns 70 olika typer av linser i världen. Näckrosor växer i dammar, diken och andra grunda vattensamlingar i tropiska och tempererade områden runt om i världen. Näckrosor är kända för sina breda, runda blad och färgglada blommor.

 

Vattenliljan är rotad i jorden i det vattendrag där den växer. Lavens långa undervattensstam förbinds med dess flytande blommor och stora blad. De finns i en mängd olika färger, t.ex. vitt, rött, gulrosa, persika, blått, lila och orange.

 

Victoria amazonica eller jättenäckrosor, som är hemmahörande i Amazonflodens avrinningsområde, är den största av alla näckrosarter i världen. De perfekt rundade bladen är 120 till 180 cm i diameter och blommorna har 50 till 60 kronblad.

 

Näckrosor blommar från vår till sen höst. Liljornas prunkande, väldoftande blommor öppnar sig först på morgonen eller sent på kvällen. Denna iögonfallande vattenväxt skyddar också dammen eller andra vattensamlingar där den lever genom att ge skydd åt många fiskarter och ryggradslösa djur.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button