Hundar

De bästa hundraserna för kvinnor: hur man väljer en hund

Hunden är din hjälpreda. Din bästa vän. Din inspiration. De bästa hundraserna för kvinnor. Med hundratals raser, tusentals blandningar och miljontals hundar som söker hem är det en verklig utmaning att välja rätt hund. Detta är ett urval av de bästa hundraserna för kvinnor:

 

Finns det en bästa ras för kvinnor?

 

Hundraser för kvinnor

Tjejer är lika olika som hundraser när det gäller personlighet, stil, utrymme och aktivitetsnivå. Det finns förmodligen inte ens en ”bästa hundras” för dig. Du kan leva med olika hundraser och älska dem på exakt samma sätt.

Men vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig att begränsa din lista över drömhundar. Den bästa hundrasen för kvinnor finns inte – men den bästa individuella hunden för dig finns. Raser är viktiga, men det är viktigt att förstå vad den valda rasen avlades för. En hund som är avlad för att vakta får 365 dagar om året(en slovakisk husky) kommer att vara helt annorlunda än en hund som har avlats för att dra en släde hundratals kilometer (en siberian husky), och den senare är fortfarande annorlunda än en hund som är avlad inomhus och håller sällskap (en mops).

Även inom en kull av renrasiga valpar kommer det att finnas vissa skillnader i energinivå, självförtroende, vänlighet, pälstyp, färg osv. Man kan inte adoptera eller köpa en hund och förvänta sig att den ska vara perfekt på alla sätt.

Det kommer alltid att finnas exceptionella värden inom en ras och det kommer alltid att finnas variationer. Hundar växer upp med olika livserfarenheter som ger dem olika personligheter. Bra situationer med en dålig erfarenhet kan dramatiskt förändra en valps livsbana.

När du väljer en hund är det viktigt att tänka på rasen. Det är en av de största och mest uppenbara faktorerna som hjälper dig att hitta din drömhund.

 

Hur väljer man den bästa hundrasen för kvinnor?

Även om din energinivå och ditt temperament kan variera från en dag till en annan, finns det ett ”genomsnitt” gömt där någonstans. Detta dagliga genomsnitt av ditt liv kommer att hjälpa dig att avgöra vilken typ av hund som är bäst lämpad att vara din sidekick.

Det är nödvändigt att tänka på:

  •  Din energinivå. Är du en soffpotatis som hellre hoppar över din dagliga promenad, eller är du en löpare, vandrare, cyklist och skidåkare? Eller någonstans däremellan?
  • Din tidsåtgång. Alla hundar kräver mycket tid för träning och motion. Men vissa hundar behöver regelbunden skötsel och motion utöver de grundläggande behoven. Är det något du är redo för?
  •  Din livssituation. Vissa hundar är bättre lämpade för att bo i lägenhet än andra. Vissa hundar kan inte vara betrodda med små djur. Om du har små barn, andra husdjur, gemensamma utrymmen eller en oinhägnad trädgård är alla dessa saker viktiga när du väljer en ny hund.
  •  Ditt sociala liv. Alla hundar är inte sociala. Vissa är hemmamänniskor som helst vill bo mellan fyra väggar. Andra hundar blir oroliga när de är ensamma. Vissa hundar älskar att festa och tillbringar mycket tid utomhus. Leta efter en hund som antingen vill vara med på det roliga eller gillar att vara ensam.
  •  Ditt intresse för utbildning. Vissa hundar kräver praktiskt taget att deras ägare är en professionell tränare. Även om du kanske inte behöver arbeta med extrema beteendeproblem, längtar dessa hundar verkligen efter den mentala stimulansen av träning. Ägare till hundraser som border collies, belgiska vallhundar och andra hundar bör ha ett stort intresse för träning. Många professionella tränare söker sig till dessa hundar av denna anledning.
  • Din säkerhet. Vissa kvinnor som lever ensamma och behöver skydd. I princip alla hundar avskräcker tjuvar, men vissa hundraser är mer skrämmande än andra. Hur man mjukar ditt hår: 5 naturliga sätt.

 

Vi har sammanställt en hundvalsguide som hjälper dig att organisera dina tankar kring vilken typ av hund du vill ha.

 

Vårt val: De bästa hundraserna för kvinnor

Nu när du är beväpnad med en lista över önskade egenskaper och vet hur man väljer en hund, låt oss ta en titt på några av de bästa hundraserna för kvinnor.  Kom ihåg att blandrashundar i djurhem över hela landet också är underbara husdjur, oavsett vad du letar efter.

 

Den bästa hundrasen för kvinnor som behöver en beskyddare:

Dobermann

 

Dobermannhund för en kvinna

Dobermann är stor, vacker och imponerande. De må vara otroligt tuffa och fåniga, men de är skrämmande. De är också otroligt lojala och kärleksfulla och får ofta smeknamnet ”kardborrehundar” för att de alltid vill vara vid sin ägares sida.

I tre ord är Dobermans
– Smart
– Aktiv
– Intimiderande

Även skrämmande hundar är:

Rottweiler. De är enorma, de är slående.

PitBulli.
De är energiska och ihärdiga.
Boxer. De är energiska och modiga.

 

Den bästa hundrasen för kvinnor som älskar att bli bortskämda:

Gavalier Spaniel King Charles

 

Gavalier spaniel King Charles man för kvinnor

Gavalier Spaniel King Charles är en liten hund som du kommer att kunna gosa med och älska av hjärtans lust. Cavalieren har färre genetiska hälsoproblem än många andra små, söta raser.

Hundar är också söta:


Tysk Spitz Dvärg
. De är djärva, energiska och små i storlek.

Pudel
. De finns i alla storlekar, är intelligenta och har en distinkt päls.
Papillon. De är intelligenta, lättlärda och uppmärksamma.

 

Den bästa hundrasen för aktiva kvinnor:

Australian Shepherd

 

2.Australian Shepherd

Vill du ha atletism, hjärna, utseende och gos? Australian Shepherds behöver mycket mental och fysisk träning och kan göra dig till hundtränare eller maratonlöpare. Om du attraheras av detta har du hittat en matchning. De är intelligenta, aktiva och känsliga hundar. Hundraser för kvinnor. Vissa Australian Shepherds föds upp för att vakta flockar och för hundsport, medan andra föds upp för platser som familjehem. Hundar för vandring : 10 raser som är lämpliga för vandring. 

Även aktiva hundar är:
Hon är borta. De är korthåriga, energiska och intelligenta.
Labrador retriever. De är lekfulla, uppmärksamma och fantastiska familjehundar.
Husky. De är självständiga, atletiska och älskar att vara utomhus.

 

Den bästa hundrasen för kvinnor med lågt underhållsbehov:

Grand danois

 

Grand danois

Stora hundar behöver inte stora hem. Grand danois är faktiskt en utmärkt lägenhetshund. De vet ofta inte hur stora de är och älskar att kramas. Många stora hundar är lekfulla. De är så stora att de lätt blir trötta, vilket gör det lättare att motionera. De är majestätiska och lite lata. Precis som många andra jättelika hundraser har de inte den bästa livslängden. Att adoptera en grand danois från ett djurhem är ett bra sätt att låta denna hund leva resten av sitt liv i ditt kärleksfulla hem.

Hundar kräver inte heller mycket underhåll:

Långhåriga chihuahuor. De är små, gosiga och underbara utan behov av intensivvård.

Bullmastiff
. De är gigantiska, lata och bedårande söta.

 

Den bästa hundrasen för eleganta kvinnor:

Saluki

 

2. Saluki

Den lilla och föga kända salukin är en del av Sighthound-gruppen. Denna grupp av raser omfattar vipetter, vinthundar och afghanska hundar. Salukis är långhåriga och vackra, men de behöver inte intensivvård. De flesta av dem gillar att koppla av i sitt hus och imponera på grannarna på relativt korta promenader. Hundraser för kvinnor.
Som med de flesta vinthundar är det viktigt att hitta rätt saluki för dig. En saluki som föds upp i hemmet kommer att vara mer avslappnad än en som föds upp för att tävla. Det är osannolikt att du hittar en saluki i ett djurhem nära dig.

Gillar du tanken på en smidig hund? Betrakta:

Chrty. I räddningstjänsten är de vanliga och som soffor.

Irländsk Setter
. De är vackra, intelligenta och atletiska.
Samojeder eller amerikanska eskimåhundar. De är vita, fluffiga och vänliga.

 

Vilken ras är bäst för dig?

Lägg tid på att fundera över vad du vill ha ut av din hundkompis och gör sedan research om några raser. Om möjligt, träffa några hundar av denna ras, uppfödare…

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button