Kuriosa från djurriket

Vad du ska göra när du stöter på en björn och hur du överlever dess attack

Även om björnattacker är sällsynta bör man alltid vara beredd på att stöta på en björn. Vad du ska göra när du stöter på en björn. Man vet aldrig när man kommer att behöva denna information. Hur du hanterar en björnattack beror på vilken typ av björn du stöter på i naturen.

 

Vad ska man göra om man stöter på en björn? Hur man överlever en björnattack:

1. Använd björnspray. Experter rekommenderar att turister som vistas i björnland bär med sig pepparspray. UDAP björnspray är en högkoncentrerad spray av capsaicin som skapar ett stort moln. Detta stoppar vanligtvis en björn från att attackera

 

Vad du ska göra när du stöter på en björn och hur du överlever dess attack

 

2. Gör det inte. När du springer tror björnen att du är ett byte och kommer att jaga dig. Tro inte att du kan springa ifrån en björn, de kan komma upp i hastigheter på 50 km/h. Så det är värdelöst. Världens största björn De 12 största björnarterna i världen

 

3. Lägg dig på golvet i knästående ställning och täck nacken med händerna. Om du inte har någon björnspray eller om björnen fortsätter att attackera efter sprayning är detta ditt näst bästa försvar.

 

Björn i skogen

 

4. Spela död. Björnen kommer att sluta attackera när den känner att det inte längre finns något hot. Om de tror att du är död kommer de inte att tro att du skulle hota. Även efter att björnen har flyttat på sig ska du spela död. Björnen är känd för att vänta och se om dess offer kommer att resa sig upp igen. Ädelstenar De 10 mest värdefulla ädelstenarna i världen.

5. Börja föra oväsen. En björn kan bara simulera en attack, och om du börjar göra ljud kan de bli rädda och springa iväg.

 

möte med en björn

6. Klättra inte upp i trädet. Björnar är bra på att klättra, att klättra i ett träd är värdelöst.

7. Försvara dig själv. Om björnen verkligen går till attack ska du försvara dig. Vad du ska göra när du stöter på en björn. Använd allt och alla som vapen – stenar, käppar, knytnävar och tänder. Rikta in träffarna mot björnens ansikte, särskilt ögonen och nosen. När en björn ser att dess offer är berett att kämpa till döds ger den vanligtvis upp.

Björnens attack

Frågor om mötet med björnen

 

Kan ett skott döda en björn? Ett vapen som en 9 mm kan döda en björn om det träffar huvudet eller hjärtat. Men förlita dig inte på att ett vapen ska rädda ditt liv i händelse av en attack. Björnsprayen kommer faktiskt att vara mer effektiv.

Hur vet du om du blir jagad av en björn? Björnar är vanligtvis inte de tystaste jägarna. De har en bullrig gångart och om du får syn på en björn och den springer iväg ska du vara uppmärksam, den kan hålla koll på dig från det omgivande området.

Hur undviker man björnattacker/möten överhuvudtaget? Vad du ska göra när du stöter på en björn. Vandra i grupp, håll dig till lederna och prata/sjung högt om du befinner dig i ett område med hög björnaktivitet. Bjällror som hänger från en ryggsäck fungerar också, men är mindre effektiva än andra höga ljud.

 

Kan en björn springa ifrån en man? Absolut inte! Björnar kan springa i 50 km/h. Försök absolut inte att springa ifrån björnen. Balding och hur man hanterar det , Håravfall hos män. 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button