Prydnadsväxter

Växter för sovrummet : Topp 15 blommor för sovrummet

Växter är lämpliga för varje rum, försköna utrymmet och behagligt uppfriskande luften. Växter för sovrummet. Vissa växter kan minska föroreningarna i luften, men de kan även minska stress. Här är växter och blommor för sovrummet.

 

1. Lavendel

 

lavendel Växter för sovrummet

 

Det är inte tänkt som en krukväxt, men lavendel kan överleva inomhus under rätt förhållanden. Den behöver ljus flera timmar om dagen, helst i ett fönster i söderläge, och vatten när jorden är något torr. Det finns ingen anledning att övervattna den annars kommer växten att ruttna.

 

2. Bambu palm

 

bambu palm

 

Bambupalm passar in i alla hem. Den är inte särskilt krävande att odla, den gillar indirekt ljus och lite vatten här och där när jorden från toppen är torr. Den har mångsidiga gröna blad som inte går att bråka med. Därför är den också lämplig som dekoration i alla hem.

 

3. Figurträd

 

 

Fikonträd

 

Fikonträdet har stora glansiga blad med oval form. Den gillar måttligt till starkt ljus och hög luftfuktighet. Det är en växt som utsöndrar giftig latex, så om du får den på dig måste du tvätta händerna.

 

4. Chrysalidocarpus gulaktig

 

Chrysalidocarpus-gyllene

 

Bladen på denna vackra växt kan nå 182 till 213 cm , så den behöver ett tillräckligt stort utrymme. Den behöver också starkt inomhusljus och konstant luftfuktighet.

 

5. Engelsk murgröna – sovrumsväxter 

 

Engelsk murgröna för sovrummet

 

Denna växt trivs i krukor, hängande korgar eller blandad med andra högre krukväxter i en gemensam kruka. Kräver måttligt ljus på våren och sommaren, kräver starkt ljus på hösten och vintern.

 

6. Boston Fern

 

  Boston ormbunke

 

Boston ormbunken är en utmärkt dekoration för alla rum. Observera dock att de kan vara lite utmanande inomhus. Bostonormbunkar föredrar mycket ljus och behöver vattnas varje dag. Alternativt kan du prova att placera dem på en bricka fylld med vatten.

 

7. Aglaonema variabel

 

Aglaonema variabel

 

Denna lättodlade växt har blanka, ljusgröna blad med vita markeringar. Den föredrar måttligt ljus inomhus och föredrar alltid något fuktig jord, men avskyr kall luft. Därför måste man se till att inte hamna i drag.

 

8. Svärmors tunga – Växter för sovrummet 

 

Svärmorstunga Växter för sovrummet

Svärmoderns tunga har blad som liknar ett svärd. Indirekt ljus är bäst för denna växt0, växten behöver också vattnas först när jorden är nästan torr. Under rätt förhållanden kan den leva i årtionden!

 

9. Drachin

 

Drachin

 

Flera olika typer av Draco har visat sig rena luften. De är alla lättodlade växter med långa fransiga blad, varav några har vackra röda markeringar. Vet du inte vilken sort du ska prova? Oavsett vilket du väljer föredrar alla arter liknande förhållanden: måttligt till starkt indirekt ljus och jord som hålls måttligt fuktig.

 

10. Philodendron

 

Philodendron-växter för sovrummet

 

Denna spektakulära växt har enorma blad med fina, spetsiga kanter. Den är mindre, men kommer att expandera över tid i takt med att den växer. Växter för sovrummet. Den behöver måttligt med ljus och bör vattnas när de översta centimetrarna av jorden har torkat ut.

 

11. Dieffenbachia – sovrumsväxter 

 

Dieffenbachia Växter för sovrummet

 

Denna växt har prunkande blad – men saften inuti innehåller kristaller som kan irritera slemhinnorna. Om du har ett husdjur som gillar att mumsa på grönska, är denna växt inte lämplig för dig. Annars är det en i allmänhet bekymmersfri växt som bara behöver måttligt med ljus. Håll jorden lätt fuktig, men aldrig blöt.

 

12. Rosmarin officinalis

 

Rosemary medicinsk

Denna kulinariska ört har en behaglig talldoft. Den behöver starkt ljus, så förvara den nära ett ljust fönster (helst söderut). Låt jorden torka ut mellan vattningarna och rotera krukan varje vecka för att säkerställa en jämn tillväxt. Med rosmarin i huset har du alltid färska örter till matlagningen!

 

13. Selleri – Växter för sovrum 

 

  Kålgräs

 

Denna klassiska krukväxt kan ha odlats av din mor eller mormor på 70-talet. år, men även idag förtjänar den en plats i ditt hem. Den har randiga blad och kallas ofta för ”spindelväxt”. Växter för skugga – 11 inomhusväxter för skugga.

 

14. Gullpipare

 

Gullpipare

 

Gullris är förmodligen den enklaste krukväxten att odla. Den har glansiga hjärtformade blad och vinliknande stjälkar som kan bli upp till flera centimeter långa. Gullris föredrar måttligt till starkt ljus och lite torrt mellan vattningarna.

 

15. Wanderer – Växter för sovrummet 

 

Toulcovka

 

Dessa lyxiga växter är förvånansvärt problemfria. De gillar svagt till måttligt ljus, även om de blommar bäst i ljusare ljus. Jorden bör vara nästan torr innan den vattnas och plantan bör delas vart femte år för att skapa nya plantor. Hur man mjukar ditt hår: 5 naturliga sätt.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button