Växter

Blommor för balkong eller terrass – Topp 12 växter

Vill du ha inspiration till vilka blommor som passar bäst på balkongen? Då har du rätt här. Vi har valt ut 12 blommor som är lämpliga för balkongen. Ta en titt på våra tips för blomsterförslag till din balkong.

 

När du väljer blommor till din balkong måste du ta hänsyn till balkongens läge (den tid då solen skiner på balkongen) och det utrymme du vill ge dina blommor. Vissa blommor trivs nämligen bättre i solen och andra i skuggan. Vissa tar inte upp lika mycket utrymme som andra.

 

Begonia

 

Begonia blommor för balkong

 

Begonior blommar år efter år. Den behöver en något skuggig miljö. Den har vackra blommor och blad.

 

Krysantemum

 

  Krysantemum

 

Chrysanthemum är en av de mest populära blommorna. Det beror främst på att det finns många olika sorter i olika storlekar, färger och former. Chrysanthemum behöver utrymme. Eftersom de är stora växter räcker det med två för att lysa upp din balkong.

 

Trädgårdsviol – Blommor för balkong

 

  Trädgårdsviol

 

Violetten trivs i låga temperaturer. Den finns i olika färger och storlekar. De är idealiska för odling i fönster och krukor, vilket gör dem till den perfekta blomman för balkongen. Violer trivs bäst i milda temperaturer.

 

Fuchsia

 

Fuchsiablommor till balkong

 

Fuchsia är en perenn som trivs bäst i skuggan. De utmärker sig bäst i hängande korgar. Fuchsia lockar till sig fjärilar och livar upp balkongen på ett behagligt sätt.

 

Hortensia – Blommor till balkongen

 

Hortensiablommor för balkong

 

Hortensia har en underbar rättvis form. Det är en blomma som passar för en liten balkong. Hortensia gillar soliga platser. Dessutom kommer Hortensia att hitta en plats i ditt kök också.

 

Petunia (Petunia)

 

Petunia

 

Petunia behöver mycket sol. Fördelen med petunior är att de är lätta att odla och att du kan välja olika färger på denna vackra blomma.

 

Ormbunkar

 

Ormbunkar

Ormbunkar är ett bra val för en liten balkong. De trivs i krukor och gillar skugga och fukt.

 

Örter – Blommor för balkong

 

  Örter

Örter är ett av de bästa valen för en balkongväxt, förutom att vara en vacker dekoration har du också nytta av dem. De tar inte mycket plats. Örter gillar soliga platser, så placera dem i den soligaste delen av balkongen. För soligare balkonger kan salvia, timjan eller rosmarin vara ett bra val. Mynta, persilja eller dill kan vara bra val för skuggiga platser.

 

 Suckulent / kaktus

 

Suckulent kaktus på balkongen Blommor till balkongen

 

Om du glömmer att vattna dina blommor och din balkong ligger i ett soligt läge är suckulenter ett bra val. Suckulent kommer från det latinska ordet sucus, som betyder saft eller juice. Det är logiskt när man förstår växtens natur: suckulenter håller vatten. Växter i skuggan

 

 Frukt och grönsaker

 

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker som jordgubbar, hallon, sallad och tomater behöver vanligtvis mycket sol.

 

Fördelen med att odla frukt och grönsaker på balkongen är att växterna är skyddade mot smågnagare och andra skadedjur på balkongen. Plus att du har denna 2in1, den förskönar din balkong fint samtidigt som du har hälsosamma frukter också.

 

 Sammet – Blommor för balkong

Sammet

 

Sammetslöv är ett naturligt insektsmedel, bara det gör den till en lämplig växt för balkongen. Den föredrar varma klimat och är lätt att sköta. Present till pappa : 22 presenttips till pappa.

.

Att inte ha en trädgård hindrar dig inte från att ha en trädgård. Med begränsat utrymme måste du vara strategisk med vad du odlar på den.Växter kan förvandla din balkong från en tråkig, karg ödemark till en frodig, väldoftande och livfull trädgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button