Kuriosa från djurriket

Akvariefiskar 10 akvariefiskar för nybörjare

Akvariefiskar 10 fiskar för nybörjare.Om du ska börja med sötvattensakvarium för första gången kan det vara svårt att veta vilka fiskar du ska välja. Hur väljer man akvariefiskar? Perfekt om du vill ha något hållbart, billigt och färgstarkt med en intressant personlighet.

 

Akvariefiskar

 

Akvariefiskar 10 akvariefiskar för nybörjare

 

Kolla in vår lista över de 10 bästa fiskarna för nybörjare (i ingen särskild ordning) som är lätta att ta hand om och som kommer att bli ett utmärkt tillskott till ditt akvarium!

 

1. Razbora

 

Razbora för akvarium

Det finns många arter av rasboror, men våra favoriter är harlekinrasboran (Trigonostigma heteromorpha) och lammrasboran (Trigonostigma espei). Dessa fredliga nanoribbons är kända för sin ljusorange färg och sin distinkta svarta triangulära fläck, blir bara cirka två centimeter långa och är lätt tillgängliga i de flesta djuraffärer. Andra rasboror är den neongröna miniatyrrasboran (Microdevario kubotai) och den större saxrasboran (Rasbora trilineata). Om du skaffar en flock eller sex eller fler av samma art av rasboras, kommer de att skapa en slående display i ditt akvarium.

2. Östra rödfisk ( Guldfisk )

 

östlig rödfisk ( guldfisk )

Veteranuppfödare varnar ofta nya uppfödare för att undvika guldfiskar eftersom de är mycket stora, men de är fortfarande ett bra husdjur för nybörjare eftersom de är mycket tåliga och lätta att ta hand om. Vanliga guldfiskar (Carassius auratus) blir ca 12-14 tum stora, så de kräver 30 gallon vatten per fisk (eller två guldfiskar i ett 55-gallons akvarium). Många människor placerar även sina guldfiskar i utomhusdammar när de når vuxen storlek. De äter gärna spirulina-alger, grönsaker, Repasha Super Gold och andra livsmedel som innehåller mer kolhydrater och mindre protein.

 

Guldfiskar är mycket förlåtande när det gäller vattenparametrar som pH och vattenhårdhet, men kräver täta vattenbyten för att hålla sin tank ren. Ett akvarium med en enda art är att föredra, eftersom de kommer att försöka äta alla djur (och växter) som de kan få plats med i munnen.

3. Tetra akvariefiskar

 

Tetra akvariefiskar

Liksom rasborrar är tetror mycket populära småfiskar som finns i många varianter – till exempel neontetror (Paracheirodon innesi), kardinaltetror (Paracheirodon axelrodi), svarta tetror (Hyphessobrycon herbertaxelrodi) och kongotetror (Phenacogrammus interruptus). De är relativt lätta att ta hand om och föredrar neutralt pH-vatten mellan 7,0 och 7,8 (vanligtvis på den högre sidan för afrikanska tetror och på den lägre sidan för vilda sydamerikanska tetror). Som de flesta fiskar som lever i stim bör du hålla dem i grupper om sex eller fler eftersom de gillar att vara många. Tetras kommer mycket bra överens med rasboras och andra sällskapsfiskar på denna lista.

4. Corydoras ( Bältdjur )

 

  Corydoras ( Bältdjur )

Cory catfish är fredliga fiskar, precis som rasboras och tetras, men de håller sig på botten av akvariet. Hur väljer man akvariefiskar? De blir en till tre centimeter långa, de gillar att rota runt på botten av akvariet och leta efter smulor, men du måste specifikt mata dem med olika sjunkande foder för att se till att de får tillräckligt att äta.

 

Mer än 160 arter har hittills identifierats, men de mest populära arterna är brons- och albinokräftdjur (Corydoras aeneus), pandakräftdjur (Corydoras panda) och smaragdgröna kräftdjur (Corydoras splendens). Håll dem i grupper om minst tre till sex exemplar av samma art för att bäst njuta av deras galna upptåg.

 

5. Plata

 

Plata fiskar för akvarium

Dessa tre centimeter långa vivipara fiskar (dvs. fiskar som föder levande ungar) är extremt tåliga, till och med tåligare än guppyer. De kan hantera ett brett pH-område från 7,0 och uppåt och föredrar hårdare vatten. Dessutom är plattfiskar glupska ätare och kommer att äta nästan all mat från allätarsamhället som du erbjuder dem. Vår favorit är den brokiga plattmasken (Xiphophorus variatus), så se till att ta en titt på dem!

Akvariefisk  6. Kämpande räv brokig

 

Akvariefiskar  6. Kampfiskar

Krigarfiskar är kungen av fiskar för nybörjare på grund av deras ljusa färg, liten storlek och enkla skötselkrav. De kan hållas ensamma i ett akvarium på 5 gallon med ett fint filter eller tillsammans med andra fiskar i ett akvarium på 10 gallon eller större. Akvariefiskar (håll dem inte med andra bettafiskar, eftersom deras smeknamn ”siamesiska kampfiskar” har en anledning). Akvariefisk Lämpliga tankpartners tetras. Corydoras och andra fredliga djur, men undvik fiskar som kan repa deras vackra fenor. Som köttätare gillar de betta-pellets, frysta blodmaskar och andra små flytande livsmedel. Håravfall: 3 enkla hemmaprodukter för att förhindra tunnare hår.

7. Parmička

 

Parmesan

Barbs är ett livligt, actionfyllt tillskott till ditt akvarium. De mest populära arterna, som blir tre till fyra centimeter (eller mer), är tigerbarber (Puntigrus tetrazona), odessabarber (Pethia padamya) och körsbärsbarber (Puntius titteya). Vissa arter anses vara halvaggressiva, så vi rekommenderar att du köper sex eller fler för att minska finskrapningen. Bra akvariekompisar är rasboras, tetras och corydoras, men undvik fiskar med långa fenor som t.ex. ängelfiskar och bettas.

Akvariefisk  8. Högfläckig ciklid

 

Akvariefiskar  8. Högfläckig ciklid

Boliviansk ram (Mikrogeophagus altispinosus) en utmärkt ciklid för nybörjare från Sydamerika. Mycket lik sin färgstarka men mindre tåliga släkting, den tyska baggen. Akvariefiskar vad du behöver veta.  Dess unika ciklidbeteende, gulsvarta färg och enkla skötsel gör den till en utmärkt mittpunktsfisk för ett medelstort samhällsakvarium. Bolivianska ramar uppskattar ett pH-värde på 7,0 till 8,0 och kan hållas tillsammans med nästan alla sällskapsfiskar som uppfyller samma krav.

Akvariefisk  9. Längs de diagonala bältena

 

Akvariefiskar  9. Glidare med sluttande band

Kuhli (Pangio kuhlii) kommer antingen att charma eller skrämma dig eftersom den ser ut som en liten ål eller orm på 4 tum. Eftersom de är nattaktiva fiskar. De tenderar att vara lite blyga och gömma sig bakom dekorationer. Håll dem därför i grupper om minst tre till sex personer. Så att de känner sig tillräckligt trygga för att gå ut och utforska. Precis som corydoras letar dessa bottenlevande fiskar efter rester på botten och bland stenarna, men du måste mata dem specifikt för att förhindra att de svälter ihjäl.

Akvariefisk  10. Bergsklättrare (Angelfish)

 

Akvariefiskar  10. Klippfisk (Angelfish)

Med sin vackra form, distinkta fenor och underbara randiga mönster lever den slående änglafisken verkligen upp till sitt namn. Eftersom de kan växa till storleken av ett litet fat, håll dem i 55 gallon eller mer vatten (särskilt i vertikalt höga tankar). Akvariefisk Den stora showcichliden tolereras väl med rasboras. Tetror och andra sällskapsfiskar. Det är bäst att bara föda upp en för att undvika revirstrider mellan de egna arterna. Vanliga arter är marmorerad fisk, zebrafisk, koifisk och slöjfisk.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button