Sevärdheter

Intressant fakta om Brasilien 10 intressanta fakta om Brasilien

Intressanta fakta om Brasilien. Visste du att….? landet är värd för världens största karneval och att Brasilien var platsen för det största bankrånet?

Intressant fakta om Brasilien 10 intressanta fakta om Brasilien

Det och mycket mer kan du få reda på här:

Intressant fakta om Brasilien

Historia om Brasilien

Européerna upptäckte Brasilien i början av 1500-talet. århundradet, när fartyg från Portugal anlände till den centrala kusten norr om Rio de Janeiro. Landets historia började dock tusentals år tidigare.

historia om Brasilien

Brasilien, som upptar halva Sydamerika, är kontinentens gigant – både till storlek och befolkning. Brasiliens historia präglas av ekonomisk turbulens omväxlande med hög- och lågkonjunktur, och landets kultur är en smältdegel som traditionellt har välkomnats av världen. Oljigt hår: 5 huskurer

Allmän fakta om Brasilien

 

Brasilien, en av de viktigaste tillväxtekonomierna i BRICS, är världens ledande kaffeproducent och landets ekonomi är aktiv inom jordbruk, tillverkning, gruvdrift och tjänster.

Intressant fakta om Brasilien

Brasilien är ett av de bästa turistmålen i världen, men landet i den 21:a. Århundradet står inför allvarliga problem när det gäller fattigdom, ojämlikhet, samhällsstyrning och miljö. Höjdpunkter 20 fascinerande fakta om Turkiet

Här är 10 intressanta fakta om Brasilien:

Intressant fakta om Brasilien 10 intressanta fakta om Brasilien

 

1. Relativt nya bevis tyder på att människor började bosätta sig i Brasilien för mer än 30 000 år sedan.

2. Namnet Brasilien kommer från pau-brasil, det portugisiska namnet på det brasilianska trädet, landets nationalträd och en naturresurs som har spelat en viktig roll för landets ekonomiska utveckling.

3. Brasiliens gränser berör alla länder på den sydamerikanska kontinenten utom Chile och Ecuador.

4. Brasilien är det femte största landet i världen till ytan och det sjätte största till befolkningen.

5. Brasilien var det sista landet på den amerikanska kontinenten som avskaffade slaveriet 1888.

6. Fotboll – netball – är den överlägset mest populära sporten i Brasilien och herrlandslaget har vunnit hela fem världsmästerskap.

7. Enligt Guinness rekordbok var den största summan pengar som stals från en bank av rånare 6. – 7 augusti 2005 i Fortaleza, Brasilien. Ett gäng på upp till 10 personer grävde en 256 meter lång tunnel för att beslagta fem containrar med valuta till ett uppskattat värde av nästan 70 miljoner USD.

8. Det finns sju naturområden och 14 kulturområden i Brasilien som är upptagna på UNESCO:s världsarvslista.

9. Brasilianare är i allmänhet ättlingar till tre etniska grupper: amerikaner, afrikaner och européer.

10. Varje år i Rio de Janeiro, under den första veckan i mars, äger världens största karneval rum. Karnevalen 2018 lockade enligt uppgift 6 miljoner deltagare.

Karneval i Brasilien

Bonusfakta

Det uppskattas att Brasilien tog emot totalt fyra miljoner afrikanska slavar, ungefär 40% av det totala antalet förslavade människor som transporterades till Amerika. USA tog emot cirka 500.000 slavar.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button