Jordbruksdjur

Höga värphöns 13 raser av värphöns

Höga värphöns av 13 raser av värphöns. För många människor är den främsta motivationen för att hålla höns i trädgården tillgången på färska ägg. Jag minns fortfarande första gången jag gick fram till mina hönors reden och plockade upp de där varma färska äggen! Det är viktigt att känna till de hönsraser som värper många ägg.

 

Höga värphöns 13 raser av värphöns

 

Höga värphöns 13 raser av värphöns

 

De flesta nybörjare vet inte att den hönsras du skaffar har stor inverkan på antalet ägg du bör få varje dag.

Vissa raser, som japanska bantamhönor, tenderar att inte värpa ägg, medan hybridhönor kan värpa mer än 280 ägg per år – nästan ett ägg varje dag.100 fakta om kycklingar och deras ägg.

Att välja rätt ras är avgörande om du vill ha färska ägg året runt, så vi har sammanställt en lista över våra 10 favoritäggläggande hönor. Vi har uppdaterat denna artikel för att inkludera 11. ras – påskhönan. Nedan hittar du skälen till detta.

 

1. Australorp (Australorp)

 

Australorp (Australorp) ras av värphöns

Det är en hönsras som är specialiserad på äggproduktion och anses vara en riktig mästare, eftersom en höna av denna ras värpte 364 ägg på 365 dagar. Australorp finns i tre färgvarianter: blå, vit och svart.

 

Australorp-hönor är mycket aktiva, växer snabbt och börjar värpa ägg från 5 års ålder. av månaden. De är lämpliga att hålla i ett skyddat hägn, men äggproduktionen blir högre om de får röra sig fritt i det fria. Dessa hönor kan inte flyga bra, vilket gör att de kan hållas utomhus utan att behöva högt skydd. Höns av denna ras är ganska tåliga och klarar lätt kalla vintrar utan att påverka deras äggläggningsförmåga.
Topp 12 raser av gäss för avel för kött och ägg
.

2. Lohmann Brun

 

  Lohmann Brun värphöna

 

Det är den mest utbredda värphönsrasen i världen och finns i nästan alla delar av världen. Lohmann-rasen är liten till växten och dess kroppsvikt överstiger inte 2 kg. En höna av denna ras producerar upp till 313 ägg per år med en låg foderförbrukning på endast 110 gram per dag.

Höga värphöns 3. Röd rödbladig näckros

 

Högläggande höns Rhododendron röd

Denna ras har sitt ursprung i USA där den används för dubbla ändamål, både för ägg och kött. Dessa kycklingar är mest populära bland små raser eftersom de lätt anpassar sig till förhållanden i trädgårdar, har en hög motståndskraft mot sjukdomar och vanligtvis har ett ganska tufft temperament. Red Leghorn Layer kan lägga upp till 260 ägg per år.

Höga värphöns 4. Sasexka (kyckling från Sussex)

 

Högläggande höns Sasexka (Sussexkyckling)

Liksom Rödluvan är det en ras med dubbla användningsområden, vilket innebär att kycklingarna föds upp för ägg eller kött. Rasen har åtta olika färger, men vita kycklingar med svarta hals- och stjärtfjädrar är de vanligaste. Sussexkycklingar är mycket lugna och tama, de är lämpliga för uppfödning i trädgården. Höns kan producera upp till 250 ägg per år. Topp 6 raser av ankor som är bra för äggproduktion.

5. Gyllene kometen

 

Golden Comet höna

Denna ras är faktiskt en utbredd hybrid, känd för sin förmåga att producera 250 till 300 ägg per år. Golden comets är mycket lugna och tama hönor, idealiska för öppna ytor och lätta att komma överens med andra djur. Äggen har ett brunt skal.

Höga värphöns 6. Leghorn kyckling

 

Högläggande höns 6. Leghorn-kyckling

Rasen härstammar från hamnen i Livorno i Italien från en mycket gammal italiensk population. Det finns 12 färgvarianter, men vita kycklingar brukar värpa flest ägg. Leghorn-hönor har en genomsnittlig årlig produktion på cirka 200 ägg, men kan nå upp till 280 ägg. Äggen väger 55-67 gram och har ett vitt skal. Värpinstinkten är mycket dålig, hönor av denna ras värper endast 1-4%.

7. Maranska (Marans)

 

Maran (Marans) höna

Det är en kycklingras med ursprung i Frankrike, som har en mycket rik och varierad fjäderdräkt. Den har en årlig produktion på 180-220 ägg och kan födas upp för både kött och ägg. Ett genomsnittligt ägg väger 60 gram och skalet är brunt. Topp 13 bästa kycklingraser för äggläggning.

8. Plymutka (kyckling från Plymouth Rock)

 

Kyckling från Plymouth Rock

Denna kycklingras är utmärkt för dem som inte har så mycket erfarenhet av att föda upp kycklingar, eftersom de lätt anpassar sig till frigående uppfödning. Värphöns är vanligtvis mycket tama och lägger cirka 200 ägg per år, är små till medelstora och har en brun skalfärg. Med rätt skötsel kan de lägga upp till 280 ägg per år. Plymouth Rock-hönor är grå med vita ränder.

9. Barneveldka (Barnevelder)

 

. Barneveldka (Barnevelder) höna

Denna kycklingras är en intressant korsning mellan den asiatiska djungelhönan och den holländska lantrasen. Den föddes ursprungligen upp i Nederländerna och är känd för sina glänsande fjädrar. Kycklingar lägger upp till 200 ägg per år, har en ljusbrun färg och är små till medelstora.

Höga värphöns 10. Orpington kyckling

 

Höga värphöns 10. Orpingtonhöna

 

Hon kommer från Kent, England och är idealisk för avel i trädgården eftersom hon är mycket tam och villig att interagera. Hönor tenderar att vara kloka under sommarmånaderna, så de lägger bara cirka 180 ägg per år.

11. Ameraucana (Ameraucana)

 

Ameraucana (Ameraucana) höna

Denna ras har sitt ursprung i Sydamerika och fick sitt namn efter araucanian-indianerna i Chile. Det är också känt som araukana. Ameraucana-rasen utvecklades som en hybrid mellan flera höns och vilda fåglar, från vilka de ärvde den karaktär som ger dem titeln som de höns som värper de hälsosammaste äggen. Äggskalets färg har en blågrön nyans, vilket är anledningen till att de ibland kallas ”påskägg”. De 5 största kycklingraserna i världen.

 

Deras årliga produktion är 170-180 ägg som väger 53-60 gram. Även om äggproduktionen inte är betydande, säljs ägg vanligtvis till ett högre pris på grund av deras låga kolesterolhalt.

Höga värphöns 12. Bresse hen (Bresse Gauloise)

 

Högläggande höns 12. Bressehöna (Bresse Gauloise)

Det är en av de äldsta franska kycklingraserna, som har sitt ursprung i urvalet av lokala kycklingpopulationer. Det finns tre färgvarianter: svart, vit och grå, där den vita varianten är den mest utbredda.

En höna producerar 160-180 ägg per år, som väger 65-70 gram och har ett vitt skal. La Bresse är inte bara en produktiv värphönsras, utan har också ett mycket välsmakande kött. Breed Dominant , allt om dessa vackra hönor.

13. Hamburger (Hamburg kyckling)

 

  Hamburg kyckling

Rasen uppstod i England genom en korsning av de lokala raserna Andalusien, Mallorca, Sumatra och Sebright Bantam. Namnet har inget att göra med staden Hamburg i Tyskland.

Denna ras lägger i genomsnitt 150 till 170 ägg som väger 50 till 55 gram per år. Balding och hur man hanterar det , Håravfall hos män.

 

Tips för att öka äggproduktionen Höga värphöns

Att föda upp en hönsras som är lämplig för att värpa ägg är inte tillräckligt för att säkerställa en hög äggproduktion. För att säkerställa att ditt hönshus eller din hönsgård får bästa möjliga resultat bör du beakta dessa tips:

  • Värphöns som är äldre än 3 år lägger färre ägg.
  • Hönor måste ha tillräckligt med protein i sin kost för att kunna lägga ägg. Den vanliga dosen är 20 gram protein per dag;
  • Se till att hönsen får mycket dagsljus – upp till 14 timmar per dag för bästa äggproduktion; 
  • På vintern är det inte rekommenderat att tvinga fram äggläggning med hjälp av artificiell belysning. Höns som värper mycket behöver denna period av stillestånd;
  • Överväg att ha värphöns så att du har en konstant tillgång på äggläggande höns, eftersom inte alla äggläggande raser också är bra på att värpa;
  • Höns bör ha gott om utrymme; frigående höns värper vanligtvis flest ägg och är också godast.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button