Sevärdheter

11 Intressanta fakta om Frankrike, roliga fakta och överraskningar

Intressanta fakta om Frankrike. Om du drömmer om en semester i Frankrike eller bara vill lära dig mer om landet, kommer du att älska dessa roliga fakta om Frankrike.

 

11 Intressanta fakta om Frankrike, roliga fakta och överraskningar

 

Roliga fakta om Frankrike

Visste du att Frankrike är det största landet i Europa och ett av världens mest populära turistmål? Frankrike har god mat, fantastiskt vin, vackra städer och en charmig kultur. Det är ingen överraskning att alla vill besöka den!
Denna lista innehåller allt från det största konstmuseet till en vidskepelse om bröd. Läs vidare för att ta reda på 11 roliga fakta om Frankrike.

 

1. Frankrike är det mest besökta landet i världen

Av alla länder i världen är Frankrike det mest besökta landet! Cirka 89 miljoner människor besöker Frankrike varje år för att uppleva dess kultur och njuta av dess mat.
Förutom att Paris är det mest besökta landet i världen är det också en av de mest besökta städerna. Under 2019 besökte mer än 19 miljoner turister staden Paris i Frankrike. År efter år rankas den konsekvent bland de tio mest besökta platserna.

 

2. Intressanta fakta om Frankrike.

För att ge dig en uppfattning om hur stort Frankrike är kan du jämföra med att det är något mindre än delstaten Texas! Frankrike är mycket speciellt för att vara ett så litet land.
Även om Frankrike inte är så stort är det det största landet i Europeiska unionen. För att ge er en uppfattning är Frankrike dubbelt så stort som Storbritannien och åtta gånger så stort som Irland.

 

3. Frankrike har det största konstmuseet

 

Frankrike har det största konstmuseet, intressanta fakta om Frankrike

Louvren i Paris, Frankrike, är världens största konstmuseum. Museet är så stort att om du skulle ägna 30 sekunder åt att titta på varje konstverk skulle det ta dig ungefär 100 dagar att gå igenom hela museet.
Franska konstnärer har skapat 66% av alla konstverk på museet. 

Innan Louvren blev ett museum var det en fästning som byggdes på 1100-talet. århundradet och sedan under 16. århundradet, ombyggt till ett kungligt palats. Många hävdar att Louvren är hemsökt på grund av sin ålder och sitt komplicerade förflutna. Läs mer här: Museum och attraktioner i Paris är stängda och när man ska undvika det
När du besöker Paris, skaffa ett Museum Pass och dra nytta av prioriterade biljetter för att hoppa över kön på mer än 60 av de bästa museerna och monumenten i och runt Paris Utforska Louvren och Versailles och besök Triumfbågen, Centre Pompidou och många fler.

 

4. Intressanta fakta om Frankrike.

Visste du att det äts mer än 25 000 ton sniglar i Frankrike varje år? Det var många sniglar! I genomsnitt äter en fransk medborgare ca 500 sniglar per år. Fransmännen betraktar sniglar som en delikatess och njuter ofta av dem under högtiderna.
I Frankrike kallas sniglar för ”escargot”. Det finns flera olika typer av sniglar att äta, men ett av de vanligaste sätten att äta sniglar i Frankrike är att tillaga dem i smör och vitlök. Det bästa sättet att äta sniglar i Frankrike är på en fransk restaurang. Sniglar äts ofta som förrätt och för att äta dem bör servitören förse dig med specialredskap som hjälper dig att öppna skalet.
Och här är en av de mer märkliga fakta om Frankrike: i Frankrike är det olagligt att ta med levande sniglar på tåget om de inte har en biljett. Detta är en lag som föreskriver att djur som väger mindre än 5 kg (11 lbs) måste resa med sin egen biljett. Tycker du att detta verkar föråldrat? Säg det till killen som 2008 fick böter för att han hade levande sniglar på tåget.

 

5. Frankrike producerar mer än 1 500 typer av ost

 

Frankrike producerar mer än 1 500 typer av ost, intressant nog om Frankrike

 

Även om det exakta antalet ostar som produceras i Frankrike är okänt, sägs det att mer än 1 500 typer av ost produceras där! Om du råkar älska ost kan detta låta som en dröm som går i uppfyllelse.
Frankrike är ett av de tio länder som konsumerar mest ost. Mer än 95 % av den franska befolkningen äter ost. Franska ostar har flera egenskaper, t.ex. mognadslagringens längd, osttillverkningsprocessen och ostens mögelhalt.
Här är en lista över några av de mest populära ostarna som du hittar i Frankrike:
Camembert från Normandie
Brie från Meaux
Reblochen
Fromage Blanc
Roqefort
Munster
Om du bestämmer dig för att besöka Frankrike och smaka på dessa olika osttyper, glöm inte att kombinera dem med vin för att få hela den franska upplevelsen. Oljigt hår: 5 huskurer

 

6. Stormarknader i Frankrike får inte slänga mat

Stormarknader i Frankrike får inte slänga livsmedel som närmar sig sitt bäst före-datum. Istället måste de donera maten till en välgörenhetsorganisation eller matbank. Frankrike antog denna lag 2016 för att minska hungern och förhindra matsvinn! Varför gör inte alla det?
Stormarknader i Frankrike donerar cirka 45 000 kilo mat per år som skulle slängas om den inte donerades. Även om vissa frukter och grönsaker anses vara oförstörbara, delas det mesta av maten ut till behövande familjer.
Det är bra för de människor som kan behöva maten och för miljön! Denna lag är också bra för stormarknaderna eftersom det blir mindre avfall att hantera.

 

7. Frankrike hade en kung – som bara varade i 20 minuter

 

Intressant fakta om Frankrike, Louis XIX

Ett annat intressant faktum om Frankrike är att en av deras kungar bara satt på tronen i cirka 20 minuter. Det var en av de kortaste regeringsperioderna för en monark som någonsin har existerat.
Ludvig XIX. blev kung av Frankrike bara 20 minuter efter att hans far abdikerat (avsagt sig tronen). Ödets ironi är att Ludvig XIX. abdikerade också cirka 20 minuter efter att hans far utsett honom till tronföljare.
Ludvig XIX. delar denna skiva med Portugals kung Luís Filipe. Luís Filipes far mördades i attacken och Luís Filipe skadades också i samma attack. Han överlevde sin far med cirka 20 minuter, och under denna period var han kung av Portugal.

 

8. Intressanta fakta om Frankrike.

Visste du att det var den franska armén som uppfann kamouflage? Fransmännen uppfann kamouflaget under första världskriget 1915. De anlitade konstnärer för att måla sina fordon och vapen så att de skulle smälta in i omgivningen. De gjorde detta genom att måla linjer som distraherade från objektets form.
Ungefär ett år efter att fransmännen införde täckmantel började andra länder göra samma sak. Varje land hade sin egen kamouflagestil.

 

9. Intressanta fakta om Frankrike: Det är olyckligt att vända en baguette upp och ner

Fransmännen tror att om man lägger en baguette (eller något annat bröd) upp och ned på bordet kan det bringa otur. Denna legend går tillbaka till medeltiden och har aldrig dött ut.
Under medeltiden hände det ofta att stadens bödel inte lyckades hämta brödet på morgonen. Bagaren hängde brödet upp och ned så att bödeln kunde hämta det senare under dagen.
På grund av denna praxis under medeltiden blev det omvända brödet med tiden en symbol för rädsla och död. Människor undvek varje inverterat bröd för att undvika olycka.
Om du någonsin får chansen att besöka Frankrike, se till att du inte lägger något bröd upp och ner på bordet. Om du ser ett bröd som är uppochnervänt ska du undvika det!

 

10. Intressanta fakta om Frankrike: Tour De France är över 100 år gammal

 

Tour-De-France-263x300

Vi tittar på Tour de France varje år. (Inte ens covid-19 kunde stoppa det.) Men visste du att detta berömda cykellopp har hållit på sedan 1903? Från sin blygsamma början är det nu världens mest prestigefyllda cykeltävling, som pågår i 23 dagar och omfattar mer än 3 383 km (2 102 miles). Intressanta fakta om Japan – 20 intressanta fakta som kommer att överraska dig

 

11. Fransmännen dricker mer än 11 miljoner glas vin per år

Frankrike har den näst största vinkonsumtionen av alla länder i världen. Totalt konsumerar fransmännen cirka 25 miljoner hektoliter per år. De kommer på andra plats efter Förenta staterna, som förbrukar cirka 30 miljoner hektoliter.
Förutom att dricka mycket vin är Frankrike också känt för att producera det dyraste vinet i världen. Denna flaska vin kostar ungefär 21 000 dollar! Även om du förmodligen inte kommer att ha möjlighet att smaka på det dyraste vinet i Frankrike, kan du ha möjlighet att smaka på franskt vin.
Om du någonsin befinner dig i någon av Frankrikes regioner, se till att stanna till och smaka på vinet. Du kan också kombinera vinet med några av de ostar som vi nämnde tidigare.

 

Intressanta fakta om Frankrike:

 

Intressanta fakta

Huvudstad:Paris, Frankrike
Frankrikes befolkning: 68 miljoner människor
Nationellt motto: Liberté, égalitié, fraternité – intressant fakta: Detta är också Haitis nationella motto. Innebär frihet, jämlikhet och broderskap
Den franska flaggan är blå, vit och röd. Le Drapeau Tricolore kan översättas som Trikoloren. (I förekommande fall)
Franska är det officiella språket i 29 länder. (Kanada är en av dem)
Faktum är att franska en gång i tiden var det officiella språket i England! Från 1066 till 1362 efter den normandiska erövringen.
Frankrike är ett land fullt av historia, kultur och fantastiska upplevelser. Det finns så många roliga fakta om Frankrike att det är omöjligt att ta upp dem alla.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button