Underhållning

De bästa MMO:erna och MMORPG:erna på PC 2022

De bästa MMO:erna och MMORPG:erna på PC 2022. Vad är det bästa MMO RPG på PC 2022? Är det en där man kan använda magi och döda demoner? Arbetar du dig upp bland stjärnorna som gruvarbetare eller företagsledare? Lösa gamla konspirationer och bekämpa lovecraftianska fasor? Det kanske är det.

 

Men låt oss inte gå händelserna i förväg. Vad är egentligen en MMO? Dessa ofta använda bokstäver står för orden Massively Multiplayer Online och syftar på spel där hundratals, om inte tusentals, spelare samlas i en enda värld. MMORPG, som World of Warcraft, erbjuder nya landskap där man kan leva och byta ut sitt vanliga liv mot ett liv med äventyr, vinster och faror.

 

MMO- och MMORPG-spel

 

MMO- och MMORPG-spel

 

Här är vår lista över de bästa MMORPG:erna på PC, som börjar med några av de bästa kostnadsfria MMO:erna på PC. Du kommer garanterat att hitta något som håller dig uppslukad i flera dagar – oavsett om det är världens mest populära MMORPG, en dold pärla med en hängiven community eller till och med ett MMO baserat på en populär bokserie.

 

GUILD WARS 2

 

GUILD WARS 2 online game

 

Medan World of Warcraft är ett traditionellt MMO, är Guild Wars 2 dess märkliga, motsatta exempel. Dess design kan ses som ett försök att fixa och förbättra varje trasig mekanik som onlinespel ständigt har drivit på, och dess framgång på dessa områden gör det till ett av de bästa MMORPG-spel du kan spela.

Det finns få vanliga uppdrag: istället går spelarna samman i grupper för att slåss i round-robin-evenemang – minihistorier som spelas upp i faser beroende på hur det går för spelarna. Spelare samarbetar organiskt i dessa, och de har också en inverkan på regionen de befinner sig i, kanske åtminstone tillfälligt minskar hotet från kringströvande grupper av monster. Innehållet i slutspelet utvecklas ständigt genom episodiska Living World-uppdateringar, där hjältarna i den senaste ställs mot draken Jormag och hans isvinge. Om du inte är redo för utmaningen kan du spela äventyren på lägre nivåer utan att spendera en dollar, eftersom grundspelet nu är helt gratis.

NEVERWINTER

 

NEVERWINTER

 

Neverwinter är en överraskning. Tematiskt är det Dungeons & Dragons, som tar platser, klasser, trollformler och förmågor från brädspelet och sedan pressar in dem i ett av de bästa MMORPG-spelen som finns. Det borde inte fungera, men på något sätt gör det det. En genuin kärlek till källmaterialet hjälper till, och varje uppdrag är precis som du föreställer dig att det skulle vara när du sitter vid ditt skrivbord.

 

Sedan Neverwinter lanserades har det kommit ett antal kostnadsfria expansioner med nya raser och klasser som tar spelarna långt från tryggheten i Neverwinter till länder som Icewind Dale där barbarer och obehagliga temperaturer är det minsta av deras problem.

Varning: om du inte närmar dig spelet slumpmässigt kan du behöva spendera pengar. De bästa MMO:erna och MMORPG:erna på PC 2022. Att spela gratis blir allt svårare, men absolut inte omöjligt.

STAR TREK ONLINE

 

STAR TREK ONLINE

Saknar du Star Trek på TV? Star Trek Online kan hjälpa dig tills Discovery dyker upp igen på Paramount Plus. Varje uppdrag i detta MMO är som ett avsnitt i serien, och varje serie uppdrag är en båge, komplett med enstaka utfyllnadsavsnitt.

 

Ta en tur till Risa, besök DS9 i Star Trek Online, landa på planeter och utöva diplomati, eller delta i spännande rymdstrider med cardassianer, romulaner, borgar och alla andra som är ute efter att ställa till med oreda. Rymdstriderna är taktiska och äger rum i realtid, eftersom det är viktigt att placera sitt skepp så att man får ut mesta möjliga av eldgivningens bågar. För alla fjärruppdrag som övergår i strid förvandlas spelet till en lagskjutare i tredje person, komplett med coola förmågor.

Trots sin svåra start har STO vuxit till ett stort, fängslande, gratis MMO och ett av de bästa rymdspelen som finns; det utökas ofta med storskaliga uppdateringar som lägger till nya berättelser, och nyligen innehöll unika uppdrag och skepp från den neutrala Romulan-fraktionen.

 

På tal om skepp, det är skeppen som verkligen skiljer det här spelet från andra MMO:er. Du kommer inte bara att utrusta och höja nivån på en hjälte, du kommer att få en hel besättning och ett rymdskepp som du kan hantera och anpassa.

EVE ONLINE

 

EVE ONLINE

Du har säkert hört någon av de många berättelser om mörka oäktingar som har ägt rum i Evas nya Eden. Det är ett spel fullt av kallblodigt förräderi, gruvdrift, ekonomi, mer förräderi, mer gruvdrift och en och annan rymdskeppsstrid med tusentals människor.

 

Tack vare CCP:s hands-off-strategi är New Eden-universumet ett av de mest spelardrivna MMO:erna som finns. Krig som pågår i veckor, om inte månader, i flera olika system. År av konspirationer och sabotage för att förstöra stora företag inifrån. De bästa MMO:erna och MMORPG:erna på PC 2022. Rapporter om enorma förluster av fartyg och last, varav en del är värda tusentals dollar i verkliga världen. Som du kan föreställa dig är det inte det lättaste att lära sig det här spelet, men det betyder inte att det är omöjligt. Vår alldeles egna Eve Online Nybörjarguide visar dig hur du kommer in i ett av de bästa MMO:na.

RIFT

 

RIFT

Rift ledde vågen av nya MMO:er i början av detta årtionde och har visat sig vara den mest motståndskraftiga av dem alla. Det har inte bara behållit sina ursprungliga styrkor – spontana evenemang där stora grupper av spelare går samman mot en invasion, och ett mycket anpassningsbart klassystem – utan Rift har förvandlats till ett av de bästa MMORPG-spelen under de senaste åren.

 

The Rift uppdateras ständigt med säsongsbetonade händelser som gör det ännu roligare, t.ex. en förtjusande mumifierad corgi-kompis till Halloween eller Fae Yule under julhelgen. I en av de senaste händelserna tjänar spelarna Chaos Motifs genom att utföra speciella dagliga uppdrag, och Budgies gör en triumferande återkomst.

FINAL FANTASY XIV

 

FINAL FANTASY XIV

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn är en hjärtevärmande berättelse om försoning. När den ursprungligen släpptes var den inte särskilt bra. I själva verket var hon fruktansvärd. Detta fick Square Enix att vidta drastiska åtgärder: lämna det gamla teamet, anställa ett nytt team och göra om hela Final Fantasy XIV.

 

Resultatet är A Realm Reborn. Och det är bra. Om du gillar Final Fantasy kommer du att älska Eorzea. Den har allt som serien är känd för: episka berättelser om gott och ont, varierande och otroligt vackra miljöer, detaljerade karaktärer, spektakulära kulisser och massor av chocobos. Det är också smart: spelarna har stor flexibilitet när det gäller att välja klass. Så snart du når den ynka tionde nivån får du möjlighet att byta till någon av spelets åtta stridsklasser genom att helt enkelt byta vapen. Fördelen är att spelarna inte behöver skapa alts för att prova andra roller.

 

Expansionen Shadowbringers lade till nya raser, yrken och instanser, tillsammans med en ökning av nivågränsen och en stor dos berättelse. En kommande patch med namnet ”Vows of Virtue, Deeds of Cruelty” gör att du kan spela om tidigare uppdrag med högnivåkaraktärer via New Game Plus. Den kommer också att introducera den första delen i Neir: Automata-serien. Få MMO:er har fått så många kvalitetsuppdateringar och expansioner som FFXIV.

TROVE

 

TROVE

Trove är ett MMO-spel med action. Som oftast jämförs med spel som liknar Minecraft och är ett av de bästa byggspelen på PC. Först måste du bygga upp en bas, ett hem från hemmet. Där kan du modellera alla möjliga varelser, vapen och föremål. De bästa MMO:erna och MMORPG:erna på PC 2022. När du har byggt upp din bas kommer du att kunna förflytta dig mellan världarna. Plundra fängelsehålor och ge dig ut på uppdrag online med vänner eller gilleskamrater. Den dedikerade Trove-communityn uppdaterar ständigt och tar med de bästa moderna till Trove. Så det finns alltid något att göra, oavsett om du uppgraderar din bas eller plundrar med dina vänner online.

 
SKYFORGE MMO och MMORPG-spel

 

SKYFORGE MMO och MMORPG-spel

Skyforge är ett av de bästa MMO:n tack vare kombinationen av det unika klassystemet. En utmärkt start på spelet och en underbar värld. Det uppmuntrar till experiment och personligt utforskande. Du kan välja mellan alla klasser som du har låst upp. Det gör att du kan ändra din spelstil dramatiskt på ett ögonblick utan att behöva gå igenom ytterligare hundra timmar av ny nivåindelning. Och allt utspelar sig i en av de mest tilltalande spelvärldarna. Som vi har upplevt det är det en elegant blandning av high fantasy och absurd sci-fi.

 

Början av spelet är varierad och intressant, med många möjligheter. När du utför uppgifter, och massor av belöningar som gör att du kan välja. Hur du vill spela. Han växlar regelbundet mellan olika områden med en ensam strategi. Som berättar en linjär historia. Vidöppna zoner som uppmuntrar till avslappnat lagspel i en erfaren värld. Och gruppinnehåll, vilket är svårare. Men den erbjuder bättre byte. Även om det begränsas av ditt prestigenummer är det osannolikt. Att få slut på saker att göra och vara tvungen att gå och mala dem.

BLADE & SOUL

 

BLADE & SOUL mmo rpg spel

Blade & Soul är ett koreanskt fantasy-MMORPG med kampsport. Och om det inte är tillräckligt för att väcka ditt intresse, ärligt talat. Vi vet inte vad du är intresserad av. Du kanske blir övertygad av spelets genialt designade värld – inspirerad av konstnären Hyung Tae Kims visuella stil – fyra unika raser och tio fängslande klasser.

 

Oavsett om du väljer att spela som den mäktige Gon eller den mångsidiga Jin. Naturens herre Yuna eller den mystiska Lyn. Att kämpa med ett snabbt, högoktanigt stridssystem är alltid en fröjd. Snabba kontringar och strängkombinationer är avgörande. Oavsett om du samarbetar med vänner för att ta dig an en mängd olika fängelsehålor. Eller så vill du göra en virtuell skrotning i PvP. Glöm inte att kolla in våra tips för Blade & Soul tidigare. När du ger dig ut på din nya wushu-expedition.

 
ARCHEAGE MMO och MMORPG-spel

 

ARCHEAGE MMO och MMORPG-spel

ArcheAge kan vara ett mycket traditionellt MMO med uppdrag, fraktioner och en helt glömsk historia. Men det som gör det till ett av de bästa MMORPG-spelen är att du kan strunta i allt detta och ge dig ut på havet.

 

Havet är enormt. Att segla från öst till väst med det snabbaste skeppet i spelet kan ta allt från 45 minuter till en timme, beroende på faror som stormar, virvelströmmar, sjömonster eller pirater. Den legendariska Kraken finns till och med i Norra oceanen, och det krävs en full raid med över 40 spelare och tio galjonsstora skepp med kanonerna i högsta hugg för att få bukt med den. Djupt under havsytan hittar du skeppsvrak fulla av läckra byten, de svåraste av dem kräver dykutrustning för att nå.

 

ArcheAge är gratis att spela, med en premiumprenumeration tillgänglig som ger flera fördelar, inklusive möjligheten att göra anspråk på din egen bit mark – inte en instanced, som faktiskt tar upp plats i den öppna världen.

 

 

ALBION ONLINE

 

ALBION ONLINE spel

Om du letar efter ett MMO där du kan luta dig tillbaka, koppla av, göra lite hantverk, ta hand om gården och ibland åka iväg för att slåss eller jaga monster, då är Albion Online inte ditt spel.

Det är PvP från början, så du måste alltid vara alert och på tårna. Det fullständiga loot drop-systemet kan vara lite frustrerande, men Albion Online kräver taktik och tålamod från spelarna. Det är väldigt roligt och kräver hjärnkapacitet och uthållighet för att styra ditt guild i rätt riktning, men det är lika givande som det är utmanande.

TERA MMO och MMORPG-spel

 

TERA MMO och MMORPG-spel

Trots att TERA är ett av de äldsta spelen i MMO-genren fortsätter det att komma med nytt innehåll under hela året. Spelet har fått ett antal uppdateringar under de senaste åren och kulminerade i Skywatch: Air Island, som släpptes den 15. oktober och i vilken spelarna kan besöka det tidigare oåtkomliga flytande landet Exodor.

Uppdateringen innehåller helt ny utrustning, fängelsehålor, uppdrag och samlarkort som ger dig bonusar – vilket visar att fantasy-MMO:t, som först lanserades 2012, fortfarande har några knep i rockärmen.

ELDER SCROLLS ONLINE

 

ELDER SCROLLS ONLINE-spel

Trots en besvärlig start är The Elder Scrolls Online fortfarande en stark titel för ett av de bästa MMORPG-spelen på PC. Elder Scrolls-spelen är några av de bästa rollspelen som finns, och nu kan du fördjupa dig ännu mer i seriens rika och livfulla värld genom att spela online med vänner eller helt främmande människor.

 

Berättelsen utspelar sig 1000 år före Skyrim och 800 år före Morrowind och Oblivion. The Elder Scrolls Online börjar i Coldharbour’s Wailing Prison. Där spelaren, trogen Elder Scrolls-traditionen, är en fånge. När du har rymt kan du utforska kontinenten Tamriel och bekämpa monster. Utforska fängelsehålor och tillverka vapen tillsammans med andra äventyrare eller på egen hand. Tack vare en handfull expansioner som tillför gamla och nya regioner till spelet. Som Murkmire och Summerset, för att inte tala om den uppsjö av planerade framtida DLC. Elder Scrolls Onlines universum expanderar ständigt, vilket skapar ett MMO som alltid är fräscht.

RUNESCAPE MMO och MMORPG-spel

 

RUNESCAPE MMO och MMORPG-spel

Precis som World of Warcraft har Runescape varit en stapelvara i MMORPG-genren så länge vi kan minnas. Men istället för att krympa fortsätter Runescape att växa, både när det gäller spelare och innehåll. Nya uppdrag och händelser dyker upp nästan varje vecka. Så veteraner har alltid något att uppleva medan nya spelare kommer in i världen. Som har berikats med berättelser och äventyr under ett decennium nu.

 

Du behöver inte ens oroa dig för att inte kunna navigera i Runescape. För att dess community är ett av de mest generösa och vänliga i hela spelvärlden (eller så kan du läsa vår Runescape nybörjarguide) – oavsett om du letar efter råd om en knepig uppgift eller bara vill chatta. Hjälp finns alltid till hands. Runescape har mer än bara historia. Men även med stora expansioner, en mobilversion och otaliga sidospel – Jagex MMO visar inga tecken på att stanna upp.

LORD OF THE RINGS ONLINE MMO och MMORPG-spel

 

LORD OF THE RINGS ONLINE MMO och MMORPG-spel

Tolkiens värld Middle-earth är en idealisk miljö för ett MMO. Den har fantastiska karaktärer, en enorm värld att utforska och alla slåss hela tiden i den.

 

Människor, alver, dvärgar och hobbitar – även kallade de goda – utgör de spelbara raserna i The Lord of the Rings online, och som jägare, rövare eller någon av de andra klasserna ger du dig ut på ditt eget äventyr, till hälften på spåren efter det berömda brödraskapet. Du kommer att möta Ents, gå vilse i Moria eller ta en lång ridtur genom Rohan.

 

Expansionerna för berättelsen framåt genom böckerna, och med varje större händelse kommer nya mekaniker, som till exempel häststrid. Om du någonsin har drömt om att själv få uppleva Tolkiens värld, kommer detta MMORPG att göra det möjligt. Det bästa av allt är att det är gratis att spela, så det är det perfekta RPG MMO:t att spela just nu.

STJÄRNORNAS KRIG: DEN GAMLA REPUBLIKEN

 

STJÄRNORNAS KRIG DEN GAMLA REPUBLIKEN

En galax långt, långt borta är den perfekta miljön för ett av de bästa MMO-spelen, så det är ingen överraskning att BioWares Star Wars: The Old Republic är vinnaren. Spela som en av de åtta klasserna som är uppdelade mellan Imperiet och Republiken. Alla har en detaljerad, dramatisk historia och de är bra. Förvånansvärt.

 

Du kan ta på dig rollen som en imperial agent som arbetar för imperiets bästa genom att döda terrorister, en jediriddare som svurit att jaga Sith och skydda galaxen eller till och med en slav som blivit inkvisitor och spelar ett farligt politiskt spel. Du kan spela allt detta gratis, men som prenumerant kan du få nivåer snabbare och fokusera enbart på intressanta klass- och planetuppdrag istället för banalt utfyllnadsnonsens.

 

Några få expansioner håller saker och ting någorlunda fräscha, men det är den utmärkta Knights of the Fallen Empire-expansionen som verkligen förtjänar att spelas. Med sitt nät av intriger, relationer och fokus på spelarens val känns det mer som en riktig uppföljare till Knights of the Old Republic än något som kom före det. SWTOR är helt enkelt ett av de bästa Star Wars-spelen någonsin.

SECRET WORLD LEGENDS MMO och MMORPG-spel

 

SECRET WORLD LEGENDS MMO och MMORPG-spel

Tänk om myter, legender och konspirationer inte alls var fiktion? Legends of the Secret World frågar just detta. Det är ett action-MMO som utspelar sig i en modern värld, men denna moderna värld är full av kulter, zombier, spöken, demoner och eldröda mardrömmar.

 

Secret World Legends representerar en väg som MMO:er kunde ha tagit, men tyvärr inte gjorde. En resa där uppdragen var mer än bara en källa till byte och erfarenhet, de försökte berätta övertygande historier och tvingade spelarna att använda sina hjärnor. 

SVART DESERT ONLINE

 

SVART DESERT ONLINE

Black Desert Online fick en grafisk uppgradering under 2018. Vilket återställde det ursprungliga (och redan vackra) MMO och blåste nytt liv i det. Vad den saknar är en polerad dialog. Den kompenserar verkligen för det med en av de bästa karaktärsskaparna och en underbar fantasivärld. Där du kommer att vilja vandra i timmar.

 

Bli bara inte för självbelåten, för det är mycket kämpande och slitande. Så om du letar efter en avkopplande MMO är det här kanske inte spelet för dig. För att Black Desert Online inte är en vanlig MMO. Det kan vara svårt att navigera i nya system, särskilt hur strid fungerar. Handel, diplomati och resurser. Att ge sig in i detta MMO fullt av svärdstrider och eldiga förödelser. Kolla in vår nybörjarguide till Black Desert Online.

WORLD OF WARCRAFT MMO och MMORPG-spel

 

WORLD OF WARCRAFT MMO och MMORPG-spel

World of Warcraft är över ett decennium gammalt och fortfarande det mest populära MMORPG-spelet i världen. Under sin långa regeringstid har WoW förändrats en hel del. Nya klasser, raser, nydesignad grafik, helt nya kontinenter… Spelarna kan till och med resa tillbaka i tiden. Spelet är enormt, förvånansvärt stort, och du kan nu bläddra igenom det så snabbt att det är lätt att förbise några av de överraskande utmärkta historieuppdragen som dyker upp. Spacebase Startopia recension – vad är intressant med spelet.

 

Det känns traditionellt ibland, vilket inte är förvånande med tanke på att det är det MMO som definierade den moderna stilen i genren, men Blizzard blandar fortfarande upp saker. Ta till exempel garnisoner: din operationsbas i Draenor, där du leder dina lojala Horde- eller Alliance-trupper. De är fulla av saker att göra, saker att klicka på och plundra, och till och med NPC-anhängare som du kan skicka ut på dina egna äventyr.

KLASSISKA WORLD OF WARCRAFT

 

KLASSISKA WORLD OF WARCRAFT

Tusentals World of Warcraft-veteraner längtar efter charmen och utmaningen i ett vanilla-spel, och lanseringen av WoW Classic har gjort att deras önskan har gått i uppfyllelse. WoW Classic är baserat på hur spelet såg ut 2006. Before the Burning Crusade expansion, och är hem för både veteraner och nykomlingar. Som njuter av den känsla av gemenskap som uppstår av nödvändighet. När du tar bort dungeon finders och quest markers.

Tillgång till spelet ingår i en standardprenumeration på World of Warcraft. Även om du är bekant med det moderna spelet kommer det att krävas en hel del anpassning för att överleva den ökänt utmanande nivåhöjningen i Classic. Även om vissa inbitna fans kan hävda att det är bättre att spendera timmar i en WoW Classic-dungeon bara för att. Du blir utplånad av slutbossen, springer tillbaka och upptäcker att den har despawnats och inte kan tillkallas igen. Det är en del av äventyret, de vill förmodligen bara att du ska lida som de gjorde. Spel för hundar – vad du kan leka med din hund.

 

Lär dig istället av deras misstag och förbered dig grundligt med våra tips för nya WoW Classic-spelare. Vi har också WoW Classic-loppsguider och avundsvärda WoW Classic-legendariska vapen som du kan skaffa. Med lite tur bör vi snart få höra mer om Burning Crusade-expansionen och hur allt fungerar.

 

Och det är slutet på vår lista över de bästa MMORPG: erna att spela på PC. Vilken värld du dyker ner i härnäst är upp till dig. Kommer du att välja en av de kostnadsfria MMO:erna eller lägga pengar på en prenumeration? Oavsett vad du väljer ska du veta detta. De bästa multiplayer-spelen är din biljett till nya vänner och, naturligtvis, nya fiender. Välj dina strider, skapa dina klaner och ge dig ut på ett nytt äventyr. Lycka till!

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button