Kuriosa från djurriket

Djur i Afrika : 10 vackraste djur från Afrika

Afrika är en enorm kontinent där arter i alla former och storlekar strövar fritt, och de största överraskningarna kommer ofta från mindre, mindre kända varelser. Afrikas djur finns här.

Det finns inget vackrare än att se vilda djur som strövar omkring i sin naturliga miljö. Från babianen till den stora dugongen, den bruna hyenan till grävlingen – vår lista innehåller Afrikas mest intressanta djur.

1. Djur i Afrika  Grévys zebra i Kenya

 

  Djur från Afrika Zebra Grevys zebra i Kenya

Grevyzebran är den största av zebraarterna och kännetecknas av sina smala ränder. Antalet har dock minskat från ca 15.000 på 1970-talet. år till 2 500 för närvarande. Zebror strövar omkring i Samburu National Reserve i norra Kenya och sträcker sig över Uaso Nyiro-flodens stränder. Det är ett vidsträckt och kargt landområde, med berg som sticker upp i fjärran och en pittoresk bakgrund mot vilken man kan se böljande kullar.

 

2. Honungs- eller skallig grävling i Zimbabwe

 

Honungsgrävling eller skallig grävling i Zimbabwe

Honungsgrävlingar finns i södra Afrika i södra Kalahari, medan de i Zimbabwe också finns i nationalparkerna Mana Pools och Hwange. Det senare, som är landets största viltreservat, är också populärt för bufflar, antiloper, giraffer, leoparder och mycket mer.

 

3. Antiloper i Zambia Djur från Afrika 

 

  Antiloper i Zambia

Afrika är hem för många arter av antiloper. Den imponerande gaffelbocken, även kallad oryx, som kännetecknas av sina långa och vassa horn och svartvita ansikte, finns i Zambia, medan myskantilopen, en liten antilop som är något större än en räv, lever i sydöstra Afrika.

 

Sedan har vi Impala, som mest liknar Bambi. Tillsammans med Kudu – som kännetecknas av ovanliga vridna horn – lever Impala på savannen och i skogarna i Zambias South Luangwa National Park. De möter också djur som bubu, zebror, elefanter, babianer och fåglar (av vilka det finns över 400 arter). ) Reservatet ligger runt Luangwa-floden och är känt för sina safarier, där turister kan se dessa magnifika varelser på nära håll och komma rakt in i naturens hjärta.

 

4. Djur från Afrika Brun hyena i Namibia

 

  Djur från Afrika Brun hyena i Namibia

Det finns fyra arter i världen. På ytan liknar dessa varelser hundar, men i verkligheten är de närmare kattdjur. Deras långa hår kan vara bandat eller fläckigt. Hzeny kan ses i grupper i Moçambique, Zimbabwe, Namibia, Botswana och Sydafrika.

 

6 recept för att göra hemgjorda hårbalsam för varje hårtyp

 

5. Savannskalan i Sydafrika

 

  Djur från Afrika Savannens fjällskivling i Sydafrika

Det unikt utseende fjälliga däggdjuret liknar igelkottar och bältdjur – dess uppenbara medicinska egenskaper gör det till det mest olagligt handlade däggdjuret i världen. Det innebär att du inte kommer att se dessa varelser så lätt.
Om du vill se den skalögda apan ska du åka till Tikki Heywood Wildlife Trust i Zimbabwe. Ett annat alternativ är Tswalu Kalahari Private Game Reserve i Sydafrika.

 

6. Djur i Afrika Babian i Gambia

 

Babian i Gambia

Babianen är en afrikansk apa som tillhör kattfamiljen. Det finns fem arter av babianer, som inkluderar några av de största primaterna förutom hominider; endast mandrills och drills blir större.

Dessa apor kryper ihop i grupper på upp till 200 individer – och följer en strikt hierarki – för att skydda sig mot lejon och andra rovdjur. De lever i de torra, savannbevuxna delarna av kontinenten och livnär sig på frukt, gräs och små däggdjur som slingrar sig fram mellan träden, vilket gör att de ser riktigt bedårande ut.

 

7. Dugong i Moçambique

 

Djur från Afrika Dugong i Moçambique

Att se detta marina däggdjur är värt det. Dessa marina däggdjur lever uteslutande av vegetabilisk föda. Dugonger, som kan bli upp till 304 cm långa, flockas i de varma kustvattnen mellan Östafrika och Australien.

 

Dugonger, som är vanligast förekommande i vikar och andra grunda skyddade områden i Moçambiques Bazaruto-skärgård – särskilt runt Benguerra Island, förökar sig vartannat år och föder bara en unge.

 

8. Djur från Afrika Lemur på Madagaskar

 

Lemur på Madagaskar

Madagaskars varierande topografi och isolering, från tropisk regnskog till torra skogar, gör Madagaskar till en grogrund för alla arter av vilda djur – 92% av Madagaskars däggdjur finns ingen annanstans.

Bland de varelser som är unika för ön finns naturligtvis lemuren. Mer än 60 arter lever på ön, och var och en av dem har sitt eget utseende och ljud. Djur i Himalaya 7 vackraste djuren.

Med sin randiga, buskiga svartvita svans och sina livfulla, lysande ögon är de omöjliga att missa. De samlas i gryningen och letar efter frukt, bark och blommor som föda. De är graciösa i sina rörelser och har ett eteriskt utseende. De är också kända som ”skogens änglar”.

 

9. Kenyas hyena (vildhund)

 

Djur från Afrika Hyenahund i Kenya

Dessa hundar, som av Tswana-folket kallas ”målade vargar”, är de största hunddjuren på kontinenten. De är också bland de bästa jägarna i regionen med en framgångsprocent på 85 %, vilket gör dem till ett ännu större hot än de stora kattdjuren. De kan köras i 56 km per timme.

Tyvärr finns det inte så många kvar av dem längre. Det uppskattas att färre än 5 000 vildhundar överlever i vilt tillstånd och livskraftiga populationer finns endast i större reservat och obebodda områden i södra och östra Afrika.

 

10. Pakohn i Tanzania

 

Pakohn i Tanzania

Upp till en och en halv miljon gnuer samlas varje år norr om Masai Mara och i april ger de sig ut på en månadslång pilgrimsfärd. De kör mer än 1 000 kilometer på en enda runda. Det kommer att ta dem exakt ett år. Det främsta skälet till att man gör denna resa är att man behöver dricksvatten och betesmark.  Flocken vandrar inte tillsammans hela tiden, mindre grupper av gnuer kan bildas. Under hela sin resa jagas de av rovdjur, så de måste ständigt vara på alerten.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button