Sevärdheter

Miljardärer utan college TOPP 10 miljardärer

Miljardärer utan college. Topp 10 miljardärer som inte har en högskoleexamen. Högre utbildning anses idag vara en förutsättning för en framgångsrik karriär och en bekväm inkomst. För att få en universitetsexamen krävs dock en enorm investering. Stigande studieavgifter är dock en annan anledning till att människor hoppar av college och ger sig ut i det praktiska livet utan någon mer avancerad form av utbildning. Här tar vi en titt på några av de mest framgångsrika universitetsstudenterna genom tiderna. Så låt oss börja med vår lista över 10 miljardärer som hoppade av tidigt. Alla dessa miljardärer är entreprenörer som startade från noll, vilket bevisar att en högskoleutbildning inte är nödvändig för din ljusa framtid om du har en utmärkt affärsplan. Se på de miljardärer och affärsmagnater som tog examen från college:

10. Ted Turner

 

Ted Turner

Ted Turner är en välkänd mediemogul. Tuner, som kommer från Ohio, är en av de affärsmagnater som hoppar av sina universitetsstudier. Han gick i en privatskola i Chattanooga, Tennessee, och skrev senare in sig vid Brown University. Han blev utvisad innan han fick sin examen i ekonomi. Efter att ha blivit relegerad började Ted arbeta på sin fars reklambyrå. Några år senare började han investera sin förmögenhet i köp av radiostationer. Efter en kort tid började han tjäna pengar på dessa radiostationer. Ted Turner lanserade Turner Broadcasting System (TBS) 1976, och CNN lanserades som den första 24-timmars nyhetskanalen senare under 1980. Ted Turners nettoförmögenhet är 2,2 miljarder dollar.

Hur skapar man en webbplats? Vi visar dig hur du gör det

9. Jack Dorsey

 

Miljardärer utan college

Jack Dorsey var tekniskt kunnig redan i mycket unga år. Efter att ha skrivit in sig på Missouri University of Science & Technology flyttade han snart till New York University. Av okända skäl hoppade han dock av. Han grundade sedan ett Oklahoma-baserat företag som skickade fordon via snabbmeddelanden online, vilket ledde till en av de största innovationerna inom IT. Jack Dorsey är en av de yngsta entreprenörerna på den här listan. Jack Dorseys totala nettovärde på 2,3 miljarder dollar och rankas som nionde på denna lista.

8. Elizabeth Holmes

 

Elizabeth Holmes

Elizabeth Holmes är inte bara en av de mest framgångsrika affärskvinnorna, utan också en av de affärsmagnater som hoppar av tidigt. Hon är grundare och VD för Theranos, som grundades 2003 som ett blodtestföretag. Theranos har introducerat en innovativ enhet som kallas Edison. Han använder fingerpinnar i stället för venpunktion för att ta blodprover. Theranos är för närvarande ett av de ledande företagen inom medicinska laboratorier. Elizabeth Holmes var ursprungligen inskriven vid Stanford University, men bestämde sig för att hoppa av en termin senare efter att Theranos grundats. Elizabeth Holmes nettovärde hittills är mer än 4,5 miljarder dollar.

Present till mamma på födelsedagen 22 presenttips

 

7. Ralph Lauren – Miljardärer utan college

 

Miljardärer utan college

Ralph Lauren är en känd modedesigner och ägare till Ralph Lauren Corporation, ett företag som erbjuder kläder av hög kvalitet och är känt över hela världen. Ralph Lauren tog examen från DeWitt Clinton High School och studerade ekonomi vid Baruch College. Han såg det som slöseri med tid och lämnade skolan efter två år. Därefter inledde han en tvåårig militär karriär i den amerikanska armén. Han inspirerades mycket av Hollywoodstjärnor som hade börjat ägna sig åt sin passion för modedesign. Han arbetade som säljare för ett slipsföretag och startade snart sitt företag från grunden. Efter en tid startade han sin egen klädbutik. Ralph Lauren har en nettoförmögenhet på 7 miljarder USD.

6. Steve Jobs

 

Steve Jobs var medgrundare och VD för Apple Inc. och spelade tillsammans med Steve Wozniak en viktig roll i den personliga datorrevolutionen. Steve Jobs hade redan i unga år en förkärlek för elektronik och teknik. Efter avslutad gymnasieutbildning skrevs han in på Reed College i Oregon. På grund av de dyra studieavgifterna bestämde han sig för att hoppa av efter en termin eftersom hans adoptivföräldrar inte hade råd med avgifterna.

Men det tog inte död på Steves lust att lära. En tid senare lade Jobs och hans vän Wozniak grunden till Apple Inc, ett företag som är känt över hela världen för sina avancerade tekniska prylar och innovationer. Steve Jobs totala nettoförmögenhet uppgår till nästan 8,3 miljarder dollar.

 

5. Michael Dell – Miljardärer utan college

 

Michael Dell

Michael Dell var en begåvad student redan från tidig ålder. Hans intelligens var uppenbar redan under hans tidiga skolgång. Han klarade också likvärdighetstestet för gymnasieexamen vid en mycket tidig ålder eftersom han var ganska angelägen om att börja arbeta och tjäna pengar. Dell hade ett utmärkt affärssinne och han investerade sin inkomst från sina deltidsjobb i aktier och gjorde en hygglig vinst på det. Michael Dell hoppade av University of Texas under sitt första år och startade ett företag som sålde uppgraderingssatser för datorer, senare kallat Dell Incorporated. Michael Dell är grundare och VD för Dell Inc. och rankas som nummer fem på vår lista. Michael Dells totala nettoförmögenhet uppgick i december 2015 till 19,4 miljarder dollar.

4. Sheldon Adelson

 

Sheldon Adelson

Sheldon Gary Adelson är en hotellmagnat och framgångsrik affärsman. Adelson föddes i en anspråkslös familj. Hans far var taxichaufför och han började sälja tidningar vid 12 års ålder när han lånade 200 dollar av sin farbror för att få licens att sälja tidningar i Boston. Så Adelson startade sin verksamhet vid en mycket tidig ålder. Adelson var välsignad med ett medelmåttigt tankesätt och hade lätt att avancera i sin affärskarriär. Han lämnade City College of New York för att satsa på en karriär inom näringslivet. Han är för närvarande grundare, styrelseordförande och VD för Las Vegas Sands. Sheldon Adelsons totala nettoförmögenhet uppgår till 25,8 miljarder dollar. Adelson rankades som nummer fyra på vår lista över affärsmagnater som hoppade av.

3. Mark Zuckerberg – Miljardärer utan college

 

Miljardärer utan college

Mark Zuckerberg är den yngsta miljardären på denna lista och ligger på tredje plats bland affärsmagnater som har tagit examen tidigt. Han är allmänt känd som en framgångsrik IT-entreprenör. Innan han började på Harvard började han arbeta deltid som frilansande datorprogrammerare. År 2002 började han studera Facebook vid Harvard. Han hoppade senare av Harvard University under sitt andra år. Facebook blev en stor aktör 2006 och har idag en användarbas på över 500 miljoner människor. Mark Zuckerbergs totala nettovärde är 33,3 miljarder dollar och han rankas trea på denna lista.

2. Larry Ellison

 

Larry Ellison

 

Larry Ellison uppfostrades av sina adoptivföräldrar. Efter att ha tagit examen från high school skrevs Ellison in vid University of Illinois. Sedan studerade han vid University of Chicago i ett år och bestämde sig för att lämna och flytta till Kalifornien. Ellison tog sig an ett projekt för att utveckla databaser för den federala regeringen, och efter ett decennium av hårt arbete lyckades han. Han är grundare och VD för Oracle, ett av de största internationellt kända databasföretagen. Ellison ligger på andra plats och hans nettovärde är 43 miljarder dollar.

 

1. Bill Gates – Miljardärer utan college

 

Miljardärer utan college

Bill Gates är den mest framgångsrika miljardären som hoppat av skolan. Sedan barnsben har han beundrat datorer och varit mycket intresserad av dem. Begreppet datorer var helt nytt på den tiden. Redan som mycket ung var Gates fast besluten att lära sig om datorer och arbeta inom området. Han kom in på Harvard University och blev under denna period vän med Paul Allen och Steve Ballmer.

Efter att Bill Gates lämnat Harvard startade han Microsoft tillsammans med Steve Allen och Steve Ballmer. Senare utvecklade de operativsystemet Windows, som gjorde persondatorer mer vanliga och tillgängliga. Windows är det operativsystem som används mest på persondatorer idag.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button