Kuriosa från djurriket

Ormar i Slovakien – komplett guide

Har du någonsin undrat vilken typ av ormar vi har i Slovakien? I Slovakien har vi 5 arter av ormar varav endast en är giftig. Ormar i Slovakien komplett guide.

 

Det finns flera arter av ormar i Slovakien, endast en av dem är giftig. Se med oss alla ormar som lever i Slovakien.

 

1. Blind mans eller blind mans brytning

 

  blinda ormar i Slovakien

 

Folk tror att det är en orm men i själva verket är det en benlös ödla. I Slovakien är den ganska vanlig och ganska ofarlig men folk dödar den ofta eftersom den liknar en orm. Den blir vanligtvis upp till 30 cm lång, maximalt upp till 50 cm.den är skyddad enligt lag, det sociala värdet är 230 € . Vid fara kan den tappa svansen, en försvarsmetod som även andra ödlor använder sig av.En blind ödlas svans växer delvis ut igen.

De dödligaste ormarna i Slovakien :

 

  • Huggorm med halsband
  • Slät gök
  • Trädviper
  • Ormhuvud-fritillär

 

2. Huggorm med halsband

 

halsbandsviper

Halsbandshuggormen är en av de vanligaste ormarna i Slovakien. Den kan bli upp till 1,2 m (rekord 2,05 m) och leva upp till 10 år (rekord 23 år). Om halsbandsormen inte har någon utväg kan den bita (den har ett svagt gift som främst verkar på amfibier) och är ofarlig för människor.

3. Slät gök 

 

Slät orm Ormar i Slovakien

Det är den enda viviparous ormhuvudet. I Slovakien växer den vanligtvis upp till 60 cm i längd. Den väser högljutt och kan bitas när den försvarar sig. Den släta huggormen är inte en giftig orm.

 

4. Träd orm – Ormar i Slovakien

 

.snytbagge

Trädormen är den största ormen i Slovakien. Vissa exemplar mäter över 150 cm.Trädormen är inte en giftig orm.

Världens största ormar : Topp 10 största ormar

 

5. Ormar i Slovakien – Ormar i Slovakien

 

Ormar i Slovakien

Den fläckiga huggormen blir 90-100 cm lång, hanar blir bara ca 75 cm. Den högsta åldern för överlevnad är 15 till 20 år. Den lever mestadels längs vattendrag och använder oftast flykt för att försvara sig.

 

6. Nordlig huggorm

 

Huggorm

Ormar i Slovakien. Den nordliga huggormen är den mest utbredda landormen på jorden. Den är känd för sin otroliga motståndskraft mot kallt väder. Även om den kan tolerera kallare temperaturer, kommer den att dö om den utsätts för temperaturer under -3 °C i några timmar. Det är den enda giftiga orm som förekommer naturligt i Slovakien. Den lever på höjder från 0 till 3 000 m över havet. Den är en av de två ormarter som lever bortom polcirkeln.vretenica är en relativt liten orm (i undantagsfall kan den bli upp till 100 cm).de kan leva i 20-25 år. Du kan skilja vretenica från andra ormar i Slovakien genom dess ögon, som har slitsliknande pupiller (alla ormar i Slovakien har runda pupiller). Huggormsgift är mycket giftigt för människor och det finns dokumenterade fall där huggormsbett har lett till döden.

 

skillnaden mellan en huggorm och en huggorm

 

Håravfall? Ät dessa 9 livsmedel för att förebygga håravfall

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button