Hundar

Portugisiska hundraser 8 raser från Portugal

Portugisiska hundraser är unika i storlek, egenskaper och syfte. Det sydeuropeiska landet är deras verkliga hem. Några av de portugisiska hundraser som är en del av den iberiska halvön delar sitt arv med andra hundar som är vanliga i området – såsom Ibizan Podenco och den iberiska herden.portugisiska hundraser .

 

Eftersom landet är beroende av jordbruk och maritima aktiviteter är portugisiska hundraser vana vid detta land- eller vattenliv.portugisiska hundraser .

 

1. Portugisisk vattenhund Portugisiska hundraser

 

Portugisisk vattenhund

 

En av de mest populära raserna av portugisiska hundar är den portugisiska vattenhunden. Den känns igen nästan omedelbart på sin lockiga päls, som kan vara svart, brun eller vit. Dessa hundar är hemmahörande i Portugals kustområde, men reser ofta ombord på fartyg och fiskebåtar. Mest anmärkningsvärda var två portugisiska vattenhundar vid namn Bo och Sunny, som bodde i Vita huset under familjen Obamas tid.

 

Portugisiska vattenhundar är naturliga atleter och har en speciell affinitet för vatten. Deras unikt täta päls hjälper dem att hålla värmen även när de är våta. Dessa hundar utmärker sig i tävlingar och dykning. Rasens muskulösa kroppsbyggnad var viktig eftersom de ofta användes för att hämta förlorade fiskeredskap från havet, för att bära meddelanden från båt till land eller till och med för att rädda en person som hamnat överbord.portugisiska hundraser,

 

Översikt över raser
HÖJD: 43 till 58 cm
VIKT: 15 till 27 kg

 

2.  Portugisisk Podenco Portugisiska hundraser

 

  Portugisiska podenko

 

Portugisisk podenco är Portugals nationalhund. Dessa hundar kan vara antingen små, medelstora eller stora. Pälsen kan vara slät eller ha längre hårstrån.  Den portugisiska hästskokrabban har använts i århundraden i Portugal för att jaga kaniner. Även idag är rasen fortfarande en aktiv jägare för det mesta.Det är en energisk ras, så den kräver mer motion och aktivitet.Portugisiska hundraser .

 

Översikt över raser
HÖJD: 56 till 71 cm (stor); 40 till 55 cm (medel); 20 till 30 cm (liten)
VIKT: 20 till 30 kg (stor); 15 till 19 kg (medel); 4 till 6 kg (liten)

 

3. Portuguese Builder – Portugisiska hundraser

 

  Portugisisk Builder Portugisiska hundraser

 

Den portugisiska buildern är en jakthund som är känd för att jaga fåglar och småvilt. Man antar att de anlände till Portugal år 12. århundradet, fann sin första anställning här som jaktkamrater i falkoneri. Senare blev de mångsidiga jägare som kännetecknades av en outtröttlig arbetsmoral och en stark tillgivenhet för sin förare.

Efter århundraden av avel i kungliga kennlar och på gårdar erkändes rasen officiellt 1932. Det är intressant att notera att brittiska invandrare till Portugal försökte införliva dessa blodslinjer från Builder i utvecklingen av de engelska Builder .portugisiska hundraserna.

 

Översikt över raser
HÖJD: 50 till 55 cm
VIKT: 16 till 27 kg

 

4. Estrella herdehund

 

Estrella Shepherd Dog Portugisiska hundraser

 

En av de äldsta inhemska portugisiska hundraserna är Estrela Shepherd Dog. Dess exakta ursprung är osäkert och saknar dokumentation. Vi vet dock att dessa hundar spelade en viktig roll för att vakta boskap på gårdar i Estrela-regionen i Portugals bergiga norra region. Den tjocka pälsen håller rasen varm och kan vara lång eller kort.

 

Estrela-herdehunden var en formidabel motståndare till alla vilda djur eller inkräktare som hotade boskapshjordarna. Samtidigt har dessa hundar bibehållit en lydig natur gentemot sina ägare och familjer. De är kända för att vara lojala och älskvärda, vilket är anledningen till att de är utmärkta vakthundar än idag.

 

Översikt över raser
HÖJD: 60 till 73 cm
VIKT: 34 till 60 kg

5. Portugisisk herdehund

 

Portugisisk herdehund Portugisiska hundraser

 

En medelstor hundras med vågig päls som ofta täcker ögonen. Den portugisiska herdehunden är känd för att vara livlig och lojal. Det finns inga uppgifter om ursprunget till denna portugisiska ras, men den vanligaste teorin är att Briards (franska vallhundar) korsades med andra vanliga vallhundsraser i området, såsom iberisk herde och katalansk herde.portugisiska hundraser.

 

Den portugisiska schäfern har sett lite av en förändring i sin ,,karriär” under de årtionden som gått sedan den blev känd. Idag betraktas dessa hundar oftast som familjekamrater och husdjur i förorterna. De har en atletisk kroppsbyggnad, men är också lekfulla till sin natur – vilket ger dem smeknamnet ”aphund” i Portugal.

 

Översikt över raser
HÖJD: 40 till 53 cm
VIKT: 17 till 27 kg

De 5 största vargarna i världen Den största vargen i världen

6. Rafeiro från Alentejo

 

Rafeiro z Alenteja Portugisiska hundraser

 

Den största portugisiska hundrasen är Rafeiro från Alentejo, även känd som den portugisiska grand danois. Dessa hundar har långa lemmar och fasta kroppar. Rafeiro från Alentejo kännetecknas av en lugn men alert natur. De är beredda att försvara allt och alla som de känner sig rädda för. Det är intressant att notera att på grund av århundraden av nattvaktsuppgifter var denna hundras mer benägen att vara aktiv på natten. Rafeiro från Alentejo har erkänts som en ras i Portugal sedan 1953.portugisiska hundraser.

6 recept för att göra hemmagjorda hårbalsam för alla hårtyper

 

Översikt över raser
HÖJD: 63 till 73 cm
VIKT: 35 till 60 kg

 

7. Herdehund från Castro Laboreiro

 

  Herdehund från Castro Laboreiro Portugisiska hundraser

 

Den portugisiska herdehunden från Castro Laboreiro, liksom många andra portugisiska hundraser, är känd under mer än ett namn. Du kan också höra denna ras refereras till som den ”portugisiska vakthunden”. Dessa hundar avlades fram för att hålla ett öga på boskapshjordar. De är robusta och modiga nog att stå upp mot rovdjur som vargar.portugisiska hundraser.

 

Översikt över raser
HÖJD: Högst 61 cm
VIKT: 40 kg och mindre

8. Fila St. Michael

 

St. Michael's Fila Portugisiska hundraser

 

Denna portugisiska ras härstammar från Azorerna. Dess ursprung är förmodligen sammanflätat med Terceiran-hunden – som sedan dess har utrotats. Den anses vara en utmärkt hund för boskapsskötsel.
Dessa ”ko”-hundar, som de ibland kallas, är medelstora men robusta. Standardvikten för rasen är 35 kg. De är aktiva hundar, som också är bra idrottare. De visar beslutsamhet och en naturlig tendens att vakta, de är också mycket intelligenta och mycket lydiga – vilket gör dem träningsbara för en mängd olika ändamål.

 

Översikt över raser
HÖJD: 48 till 58 cm
VIKT: 20 till 35 kg

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button