Hundar

Belgiska hundar 7 hundraser från Belgien

Belgiska hundraser 7 hundraser från Belgien Vissa belgiska hundraser kanske du inte är bekant med andra hundar från Belgien är mer än bekanta för dig.belgiska hundar.

 

Medan de flesta människor tänker på Belgien när de tänker på öl eller choklad, tänker hundälskare ofta på olika unika hundraser. Och om du inte känner till många belgiska hundraser kommer den här artikeln säkert att bredda dina horisonter.

 

1. Belgisk Malinois – Belgiska hundraser

 

Belgisk malinois
Belgiska hundar . Malinois är den mest populära och utbredda versionen av den belgiska vallhunden. De har liknande karaktär som de tyska herdehundarna och anses till och med av vissa vara överlägsna. De är vanliga polis- och militärhundar som används över hela världen.

 

2. Laekenois – belgiska hundraser

 

Laekenois

Belgiska hundar . Laekenois är den mest sällsynta av de belgiska herdarna och har en kortare vågig päls. Rasen används som vall- och vakthund. belgisk laekenois kommer bra överens med barn, den kan vara mer dominant mot andra hundar. Utmärkt försvarare och vakthund, behöver mycket motion.

 

3. Tervueren – belgiska hundraser

 

Tervueren

 Tervueren är också en av de belgiska schäfrar som har en lång päls . När det gäller färg förekommer den i alla färger utom svart. Den svarta långhåriga belgiska vallhunden kallas belgisk herdehund och är en smart, arbetande hund.
Tervueren är en utmärkt prestationshund och används i stor utsträckning för tävlingslydnad, vallning och agility.

 

4. Belgisk schäferhund Belgiska hundar

 

Belgisk schäferhund Belgiska hundraser

Den belgiska schäfern användes som vall- och vakthund.
Han är en harmoniskt byggd hund av medelstor till stor storlek, tålig och van vid att leva utomhus. Den kan ha lång eller kort, svart päls som kräver skötsel.

Hund för lägenheten : 15 bästa raserna för lägenheten

 

5. Flandern Bouvier Belgiska hundar

 

Flandern Bouvier Belgiska hundraser

Flanderns bouvier har sitt ursprung i Flandern och dess namn kan översättas till ”Flanderns koherde”. Ursprungligen användes den för normalt jordbruksarbete, för att dra vagnar, driva hjordar etc. På senare tid har de använts som skydds- och polishundar eller som husdjur.

 

6. Bryssel Griffon Belgiska hundar

 

Brussels Griffon Belgiska hundraser

Bryssel Griffon har använts för att eliminera gnagare och andra skadedjur i jordbruksbyggnader. Dessa hundar har terrierförfäder, men korsades med mopsar och cavalier king charles spaniel för att få sin mer aktuella rastyp.

Orsaker till håravfall hos män: de viktigaste orsakerna

7. Shipperka belgiska hundar

 

Avsändare Belgiska hundraser

Spitz är en belgisk hund av spitz-typ som användes tillsammans med fårflockar. De erkändes först som en formell ras på 1980-talet. 19 år. århundrade. Deras standard skrevs första gången 1889. De är aktiva hundar som utmärker sig i en mängd olika hundsporter och är också utmärkta gnagarjägare.

 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button