Prydnadsväxter

Växter för skugga – 11 inomhusväxter för skugga

Plantera i skuggan. Har du mörka platser i ditt hus eller lägenhet där solen inte skiner för starkt och du skulle vilja lysa upp dem med växter? Då har du kommit till rätt ställe, vi har förberett en översiktsartikel om skuggväxter för dig.

 Växter för skugga lista

Växter i skuggan

Växter för skugga

 

Rum och bestämma hur mycket ljus ett visst rum har:

  • Om ett rum har många fönster och ligger i söderläge har det ”mycket ljus”.
  • Rum som vetter mot öst eller väst har ”centralt ljus”.
  • Slutligen har norrvända rum eller helt enkelt rum utan fönster ”svagt ljus”.

Växter för placering i skugga

Läs också :

11 extremt bekväma skäl att plantera ett träd i din trädgård

1. Dracena sanderova

 

Dracena sanderova

Dracena sanderova är en typ av bambu , den är idealisk för platser med lite ljus . Den är lättskött , behöver skugga , relativt svalare temperaturer och vatten utan fluor ( så du kan vattna den med vanligt kranvatten ) . Direkt sol kan skada plantans blad .

Om bladen på Dracena sandera börjar bli gula betyder det att den har fått för mycket solljus , fluor eller att dess rötter har vuxit igen . Det sätt på vilket ljuset träffar den ändrar dess form.

 

2. Croton och gyllene Potosovec

 

Croton

 

Du kan hitta croton i de flesta växtbutiker . Växten är känd för att ha vackert färgade blad och blommor som inte behöver så mycket ljus för att blomma. När du köper en croton kommer du att märka att den börjar falla av. Men oroa dig inte, inom bara några dagar kommer nya blad att börja ersätta dem.

 

Gyllene Potosovec

 

Den gyllene pothos , är mycket lik croton. Den trivs bra i skuggiga miljöer . Den största skillnaden mellan de två växterna är i deras blad . Golden pothos har stora vintergröna blad med gula ränder.

 

3. Kalanchoa – Växter för skugga

 

  Kalanchoe

Kalanchoa har livfulla färger och blad i en intressant form . Om du älskar variation är denna växt perfekt för dig. Kalanchoe finns i många färger , i rött , rosa , gult och även vitt . Växten är ganska lättskött, föredrar mörkare platser och behöver inte mycket vatten. Läs också :

Oljigt hår: 5 huskurer

 

4. Vita orkidéer

 

Vita orkidéer

 

Skuggväxter .Vit orkidé är en av de bästa skuggväxterna inomhus. När du köper en orkidé, tänk på att ha en färsk stam med minst 12-14 knoppar. Kontrollera också om den har friska löv. Den vita orkidén blommar i ljuset , om du håller den i skuggan kommer dess blad att vara mörkgröna , men när du sätter den i solen kommer bladen att bli ljusgröna . Du kan experimentera med växten för att uppnå den färg du gillar bäst . Hur man sadlar en häst – förfarande och råd

 

5. Dypsis lutescens ( Gyllene palm )

 

Dypsis lutescens ( Gyllene palm )

Dypsis lutescens är en av de dyrare växterna på denna lista . Inte konstigt, det ser fantastiskt ut. Dypsis lutescens växer med 15-17 cm per år och dess slutliga storlek är 1,8-2,1 meter , så den tar upp en hel del utrymme. Den lever upp till 10 år. Placera den så att den får starkt ljus, men inte direkt. Om den utsätts för direkt ljus kommer bladen att gulna.

 

6. Greenshank

 

Selleriplantor för skugga

 

Selleri är en växt du kommer att älska. Selleri är känd som en av de enklaste växterna att ta hand om, den tål många klimatförhållanden. Vattna inte sellerin för mycket eftersom rötterna kan börja ruttna. När du vattnar den, låt den torka ut innan du vattnar igen. Plantera i skuggan.

 

7. Liljekonvalj ( även känd som liljekonvalj )

 

Liljekonvalj ( även känd som liljekonvalj ) Växter för skugga

 

Kärleksliljan är känd för sina vita blommor och mörkgröna blad. De är lätta att ta hand om , det är en av anledningarna till att de är så populära .Kärleksliljor gör sig bäst i svagt eller måttligt ljus .Mängden ljus du erbjuder en kärlekslilja kommer att påverka hur växten ser ut .Om du ger den mer ljus kommer den ofta att blomma , om den är i skugga kommer den att se ut som en traditionell grön växt .

 

8. Philodendron

 

Philodendron Växter för skugga

 

 

Philodendron älskar mörkare platser inomhus , men de har inget emot enstaka sol heller . Denna växt är inte lika känslig för klimatförändringar som andra. Philodendron måste hållas i balans , om den börjar vissna , ändra mängden ljus ( om den är i skuggan sätt den i solen om den är i solen sätt den i skuggan ) .

 

9. Aglaonema

 

Aglaonema Växter för skugga

 

Aglaonema är populär , eftersom det finns flera variationer av denna växt. Varje art har ett annat bladmönster. De är idealiska för människor som vill ha en liten växt, plus att de är relativt lätta att ta hand om. Håll utkik efter den under sommarmånaderna , då börjar den nämligen spira i en härlig grön färg.

 

10. Sansevieria med tre band –

Växter i skuggan

 

Sansevieria trident Växter för skugga

 

Sansevieria triple banded är en unik typ av skuggväxt för inomhusbruk, eftersom den är känd för att förbättra inomhusluftens kvalitet. Växten kommer att charma dig med sina svärdformade löv. Att ta hand om växten är otroligt enkelt. De gillar torrare platser.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button