Hundar

Hundpäls – frisk och glänsande : 10 sätt att ta hand om din hunds päls

Frisk och glänsande päls : 10 sätt att ta hand om din hunds päls . En viktig uppgift för varje hundägare är att hålla sin hund frisk och glad. Det innebär att ge den mycket motion, ge den hälsosam mat, leka med den och träna den och slutligen ta hand om dess hygien. Du kan avgöra en hunds hälsa bara genom att titta på hans päls – den ska vara blank och ren . Vi har förberett 10 sätt för dig att hålla pälsen på din fyrbenta följeslagare i bästa möjliga skick.

 

1. Regelbunden badning – hundens päls

 

köpa en hund

Vi säger inte att du ska bada din hund varje dag . Hur ofta ska man bada hunden? Hundar badas olika ofta , det beror på rasen , typen av päls , om hunden bor inomhus eller utomhus och viktigast av allt ägaren ska kunna bedöma tillståndet i pälsen på sin följeslagare . Initiativtagarna till att hunden behöver badas är lukt eller smutsig päls , eller frekvent repning på grund av parasiter . Använd en bra
Hundschampon
.

 

2. Skötsel av hundar – hundhår

 

Borstning av hunden

Oavsett vilken pälstyp din hund har bör du borsta den med några dagars mellanrum. Vid kamning avlägsnas gammalt hår, hundens päls befrias från smuts och långt hår lossas.

Lämplig borste

kommer att hålla din hunds päls alltid i bästa form .

 

3. Hundmat – hundhår

Den viktigaste ingrediensen för en frisk och glänsande päls är

en näringsrik kost

. Läs sammansättningen noggrant

Granulat

( kosten påverkar också hur länge ditt husdjur kommer att leva) . För en frisk och glänsande päls, tillsätt gärna en tesked till din mat

vegetabilisk olja

eller ge din hund ett rått ägg ibland, detta kommer att hålla din hunds päls glänsande.

 

4. Ge din hund hälsosamma godbitar

Du bör ge din hund hälsosamma godbitar i form av grönsaker (t.ex. morötter) åtminstone då och då. De är bra för din hunds hälsa. Frisk hund – frisk päls .

 

Roboran H för hundar Svartvitt 

Roboran H för hundar Svartvitt

 

5. Skydda din hund mot parasiter 

Loppor och fästingar irriterar din hunds hud, vilket gör att din hund ständigt kliar och biter sig. Det finns redan många effektiva metoder för att bekämpa parasiter.

  • schampo mot parasiter


  • antiparasit halsband

    ( Det finns i 3 storlekar ( små , medelstora och stora hundar , vi rekommenderar det inte eftersom vi har sett fler hundar som när de hade det var de alltid lite tråkiga , tydligen doften av halsbanden gör dem inte något bra )
  • vodka mot parasiter
  • Spray mot parasiter 
  • Tja först och främst måste du eliminera hur parasiterna kom till din hund, när det gäller fästingar är det inte mycket du kan göra där, hunden behöver en promenad och precis som du kanske har en fästing kan din hund också få en. Men när det gäller loppor, när du har badat din hund, städat hans lya, försök sedan att begränsa hans kontakt med andra herrelösa hundar och katter.

 

6. Använd
kokosolja

 

kokosolja



Kokosolja

ger näring till din hunds päls och bidrar dessutom till dess hälsa. Du kan tillsätta en tesked kokosolja i din hunds mat en gång om dagen. Eller fukta hans päls med den ( Du kan massera honom med oljan i några minuter ) eller tillsätt några droppar till hans schampo . På vintern är det

kokosnötsolja

är också ett bra skydd för tassar Läs mer

HÄR

.

 

7. Prova havremjölsbad – hundhår

 

Frisk och glänsande päls 10 sätt att ta hand om din hunds päls

Havregryn kan lugna din hunds hud och hålla pälsen glänsande. De är billiga och särskilt bra för hundar som kliar på grund av allergier. Ett sådant bad kommer att lugna och lindra klåda .

 

Canvit Biotin Maxi för hundar 500 g ny

Glänsande päls, naturlig pälsförnyelse och frisk hud

 

Canvit Biotin Maxi för hundar 500 g ny

8. Tillsätt omega-fettsyror i din hunds kost

 

Både omega-3- och omega-6-fettsyror är bra för din hunds päls. Omega-6 hjälper till att bekämpa infektioner, medan Omega-3 kan förbättra din hunds humör och lindra smärta vid artrit. Kom ihåg att båda läkemedlen bör ges färska för att vara effektiva. Överdriv dock inte med kosttillskott eftersom du kan störa din hunds mage.

Omega-3 och Omega-6 hittar du HÄR

. Läs också :

10 livsmedel och kosttillskott som kan hjälpa hundar med smärtsam artrit

 

9. Använd växtbaserade kosttillskott

 

Frisk och glänsande päls 10 sätt att ta hand om din hunds päls



Växtbaserade kosttillskott

, kan göra din hunds päls mjukare och förbättra hudens hälsa. Rådgör med din veterinär om rätt dosering för din hund.

 

10. Tala med din veterinär

Slutligen, om du märker att din hund verkar klia sig mycket kan det betyda att den har en allergi. Rådfråga en veterinär för korrekt behandling, eftersom alla hundar är olika och det är bra att veta vad som orsakar besvären.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button