Utformning

Tvättmaskinens lukt , Tvättmaskinens lukt – orsaker och hur man blir av med den

Tvättmaskinens lukt , Tvättmaskinens lukt – orsaker och hur man blir av med den . När man tänker på en tvättmaskin tänker man på rena, väldoftande kläder. Tvätt ska lukta fräscht – doften av tvättade kläder är så populär att det till och med finns en parfym som efterliknar doften av tvätt.

Lukt från tvättmaskinen

 

Hur man blir av med tvättmaskinens lukt Tvättmaskinens lukt , Tvättmaskinens lukt - orsaker och hur man blir av med den .

 

Men vad gör man när tvättmaskinen stinker inuti? Tvättmaskinen är förmodligen inte trasig, den behöver bara tvättas. Lukten kan undvikas med några få steg .

 

Varför tvättmaskinen stinker / Tvättmaskinens lukt

 

Varför tvättmaskinen stinker 

Tvättmaskiner som fylls från sidan är utmärkta för att tvätta riktningar . De är skonsammare mot kläderna och rengör även kläderna bättre. Men efter ett tag är det dessa tvättmaskiner som börjar stinka.

Sidobelastande tvättmaskiner använder mycket mindre vatten för tvätt. Det är bra, men bara om du använder effektiva rengöringsmedel. Men om du använder fel typ av tvål eller sköljmedel kan en mindre mängd vatten inte skölja dem helt. Trumman täcks slutligen av ett lager tvålskum , som innehåller smuts från dina kläder. Värmen och fuktigheten i tvättmaskinen blir ett hem för mögel och bakterier .

Lukten förvärras av det faktum att tvättmaskinerna använder en gummitätning för att förhindra vattenläckage. Smuts kan fastna under tätningen och skapa ytterligare en grogrund för obehagliga lukter.

Hur blir man av med lukten från tvättmaskinen ?

 

Hur blir man av med lukten från tvättmaskinen ?

En illaluktande tvättmaskin är inget trevligt . Så låt oss gå vidare med att rengöra den och få bort lukten.

Förfarandet för att ta bort lukten av din tvättmaskin

1. Soda bakpulver

Blanda 1/4 kopp bakpulver med motsvarande mängd vatten. Tillsätt blandningen i tvättmedelsbehållaren.

2. Tillsätt vinäger

Häll 2 dl vit vinäger i trumman och kör sedan tvättprogrammet på högsta effekt – utan kläder, naturligtvis.

Bakpulver och vinäger bör bryta ner smuts som fastnat på trumman och döda eventuellt mögel. De hjälper också till att avlägsna eventuella obehagliga lukter.

3. Rengör tvättmaskinen för hand

Om du fortfarande ser smutsiga fläckar på tvättmaskinen, använd den grova sidan av en kökssvamp som blötläggs i en blandning av vinäger och vatten på dem .Du kan upprepa denna rengöringsprocedur en gång i månaden för att förebygga lukt.Tvättmaskinens lukt .Du kanske är intresserad av :

Oljigt hår: 5 huskurer

 

Så får du en luktfri tvättmaskin

 

Så får du en luktfri tvättmaskin Tvättmaskinens lukt , Tvättmaskinens lukt - orsaker och hur man blir av med den .

Så nu är din tvättmaskin ren, men du måste se till att den förblir det också, eller hur? Så här håller du tvättmaskinen ren och luktfri. Lukten från tvättmaskinen .

1. Byt ut tvättmedlet

Om du har en tvättmaskin som laddas från sidan kan du börja använda ett pulver som är tillverkat för tunga maskiner. Vanliga tvättmedel producerar mer lödder än vad denna tvättmaskin kan ta bort. Mindre skum innebär mindre miljö för lukt. Hur man rengör en tvättmaskin – 7 sätt att tvätta en tvättmaskin.

2. Håll tvättmaskinens trumma torr

När du fått bort överflödigt skum, gå till trumman . Trumman bör inte vara våt för länge . Dra därför alltid ut tvätten så snart som möjligt efter tvätten och lämna luckan på tvättmaskinen öppen så att fukten kan rinna ut.

3. Rengör packningen

Även om du använder rätt tvättmedel och fuktskydd är det inte säkert att din tvättmaskin tar bort lukten för alltid. Gummitätningen runt tvättmaskinens dörr är särskilt problematisk, så du bör regelbundet avlägsna skräp som fastnat i tätningen och torka av den med en rengöringslösning bestående av ättika och vatten.
Slutligen, glöm inte att rengöra avloppsfiltret runt vattenlåset. Rengör det bara en gång i veckan.

Läs också :

Handla smart: de bästa dammsugarna för ditt hem

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button