Resor

Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg

Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg. Lista över de 10 högsta bergen i Slovakien .

Den största kullen i Slovakien 

10. Kriváň 2 495 m

 

Krivan

Kriváň är en kulle i slutet av en utlöpare som förgrenar sig från huvudryggen i Höga Tatra i Čubrin. Den ligger ovanför dalarna Nefcerka, Kôpera och Važecká i söder och de sydvästra utlöparna sträcker sig in i Liptovská-bassängen. Det är ett av de högsta bergen i Slovakien. Den når en höjd av 2 494,7 m n. m. Från 19. århundradet är en inofficiell symbol för slovakernas frihet och den slaviska sammanhållningen.

9. Rysy 2 503 m

 

Funktioner

Rysy är en av de mest populära utsiktstopparna på huvudryggen i Höga Tatra. De ligger mellan Žabí sedlo (Grodans häst) och Váha (Tung topp) vid den slovakisk-polska gränsen.

8. Baranie rohy 2 526 m

 

Ram-horn

Baranie rohy är en massiv topp som sträcker sig genom Vyšná Baráňská strážnica in i huvudryggen av de Höga Tatrabergen. Den har två toppar på topplatån – sydost och nordväst. Sydost är den viktigaste.

7. Končistá 2 538 m

 

Končistá

Končistá är den högsta toppen på den södra sidokammen av Poprad Ice Peak i Höga Tatra.

6. Hög 2 547 m

 

Vysoká Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg. Lista över de 10 högsta bergen i Slovakien . Det största berget i Slovakien . Största bergen.

Vysoká är ett av de mäktigaste bergen i Slovakien, beläget i Höga Tatra. Den symmetriska dubbeltoppen Vysoká är imponerande från alla håll och hör till de vackraste och mest fotograferade topparna i Höga Tatra. Det är den sjätte högsta toppen i Tatrabergen.

5. Kežmarský štít 2 556 m

 

  Kežmarský štít Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg. Lista över de 10 högsta bergen i Slovakien . Det största berget i Slovakien . De största bergen.

Kežmarský Peak är den högsta toppen i den nordöstra armen av Lomnický Peak i High Tatras. Den skiljs från Lomnický Peak av Vidl-ryggen. Lomnický Peak-spetsen är uppdelad i den sydöstra armen i Kežmarský Peak, som domineras av Huncovský Peak. Den norra armen domineras av den lilla Kežmarský-toppen. Åsen avslutas med Stora och Lilla Svišt’ovská. Det är den mest eftertraktade och mycket utmanande klätterterrängen. En av de vackraste i High Tatras är dess cirka 550 m höga södra vägg, som faller ner i Skalnata-dalen. den största kullen i Slovakien.

4. Stolta toppen 2 623 m

 

Pyšný štít Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg. Lista över de 10 högsta bergen i Slovakien . Det största berget i Slovakien . De största bergen.

Pyšný štít är den fjärde högsta toppen i Slovakien och ligger i Höga Tatra.

3. Istoppen 2 627 m

 

Ice Peak Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg. Lista över de 10 högsta bergen i Slovakien . Det största berget i Slovakien . Största bergen.

Ice Peak är den tredje högsta toppen i Slovakien och i High Tatras. Polackerna ansåg att det var den högsta toppen i Höga Tatra.

 

2. Lomnicky Peak 2 634 m

 

Lomnicky Peak Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg. Lista över de 10 högsta bergen i Slovakien . Det största berget i Slovakien . De största bergen.

 

Lomnicky Peak är den näst högsta toppen i Tatrabergen, Slovakien och hela Karpaterna.

 

Den största kullen i Slovakien

Läs också :

Världens största träd De 10 största träden i världen

1. Gerlach Peak 2 655 m

 

Gerlachovský štít Det största berget i Slovakien : Topp 10 största berg. Lista över de 10 högsta bergen i Slovakien . Det största berget i Slovakien . De största bergen.

Gerlachovský štít är den högsta toppen och ett av de mest massiva massiven i Tatrabergen, Slovakien och hela Karpaterna. Den ligger i den sydöstra delen av bergskedjan Zadný Gerlach, från vilken den skiljs av Gerlachovské saddle. Från toppen fortsätter åsen till Kotlový štít, där den delar sig och bildar den berömda Gerlachovský kotol (Gerlach-kitteln).

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button