Kuriosa från djurriket

Asiens djur – 10 sällsynta djur från Asien

Asiens djur , 10 sällsynta asiatiska djur som du inte visste fanns :

 

1.Okalovec

 

Rockhound

Klipphopparen är en liten primat . Den var en gång utbredd i Europa, Nordafrika och Asien, men finns nu bara i Sydostasien .Asiens djur 

 

2. Skala

 

  Skala

Det fjälliga däggdjuret är ett utrotningshotat däggdjur som finns i Asien och Afrika. Den fjälliga huden är tjock och fjällig och sägs vara tillräckligt tålig för att motstå ett yxhugg.

 

3. Malajisk björn

 

Malajisk björn

Den malaysiska björnen finns i de tropiska skogarna i Sydostasien. De kallas även hundbjörnar eftersom de inte är särskilt stora och har fått sitt namn från den gyllene fläcken på bröstet, som enligt legenden återspeglar den uppgående solen – solbjörn. För mer information se :

12 största björnarterna i världen

 

4. Kahau Asiens djur 

 

Kahau

Kahau är en något atypisk trädapa som lever på Borneo. Forskare tror att hanarnas karakteristiska överdimensionerade näsor har utvecklats för att locka till sig andra apor, eftersom organet hänger över deras munnar för att förstärka deras röster. Kahau kan ses i nationalparkerna på ön Borneo.

 

5. Dugong

 

Dugong marin Asien djur

Dugongen, även känd som ”havsängeln”, är en växtätare. Den livnär sig på undervattensgräs och lever i den varma Indiska oceanen. Du kan dyka i Andamanerna eller Kutchbukten under dessa jättar.

 

6. Rödfläckig katt

 

  Rödfläckig katt Asien djur

Visste du att världens minsta katt lever i Sri Lankas skogar? En fullvuxen röd tabby-katt skulle få plats i din handflata. Undantaget är att vatten passar dem.

 

7. Moln Leopard

 

Leopard Pebble Asien djur

Puffadderleoparden är en ovanlig och mycket vacker varelse. Den lever i Himalaya-bergen i Sydostasien och Kina. De lever vanligtvis i träd och är mycket skygga, så att se en i naturen är sällsynt .Asiens djur 

 

8. Lejon Makak

 

Makak lejon Asien djur

Lejonmakaken är en sällsynt apa som lever i bergen i Western Ghats i Indien. Den är en av de mest hotade arterna i världen och kan inte leva i fångenskap eftersom den är så väl anpassad till sitt hem i skogen.asiatiska djur 

 

9. Saola

 

Saola Asiens djur

Även kallad den asiatiska enhörningen . Saola , är en akut hotad art som lever uteslutande i Annamitebergen i Vietnam och Laos. Utan hjälp från forskare och naturvårdare skulle detta djur vara utrotat inom 15 år. 

 

10. Draco – Asiens djur 

 

  Draco Asien Djur

Draco-ödlan lever i de tropiska skogarna i Sydostasien. De fascinerande varelserna har förmågan att flyga tack vare den hud de använder som vingar.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button