Resor

Världens största slott : 10 största slott i världen

Världens största slott De 10 största slotten i världen.Att hitta världens största slott är inte så lätt. För det första är det inte alltid helt klart vad ett slott egentligen är, även om det brukar definieras som ”en försvarsanläggning som byggts som residens för en härskare eller adelsman”.


För det andra, vad ska användas som mått på storlek och hur tar man reda på det? Enligt Guinness rekordbok är Prags slott det största slottskomplexet, medan Wikipedia beskriver Windsor Castle som det största bebodda slottet.

 

 

10. Edinburgh Castle 35 737 kvadratmeter 

 

Edinburgh Castle

 

Edinburgh Castle, som ligger på en vulkanisk klippa, dominerar stadsbilden i Edinburgh, Skottland. Få av de nuvarande byggnaderna är från 1500-talet. århundrade. Ett anmärkningsvärt undantag är St Margaret’s Chapel, som är den äldsta kulturminnesmärkta byggnaden i Edinburgh, med anor från tidigt 1100-tal. århundrade. Världens största slott : 10 största slott i världen.

9.Citadellet i Aleppo 39 804 kvadratmeter 

 

Citadellet i Aleppo

Citadellet i Aleppo är ett av de äldsta slotten i världen. Den står på en 50 meter hög kulle i centrala Aleppo i Syrien. Bosättningen på kullen går tillbaka till åtminstone mitten av 300-talet. årtusendet f.Kr. Byggnaden har bebotts av många civilisationer, bland annat greker, bysantiner, ayyubider och mamluker, och de flesta av de byggnader som finns idag är från 1200-talet. århundrade.

8. Himeji 41 468 kvm 

 

Himeji

Himeji Castle anses allmänt vara Japans vackraste slott och är ett av de få som har överlevt inbördeskrigets, jordbävningarnas och krigstidens härjningar. En fästning byggdes först på den nuvarande platsen år 14. århundraden, som gradvis ökade under århundradenas lopp. Slottskomplexet, som det ser ut idag, stod klart 1609.Världens största slott : 10 största slotten i världen.

7. Buda slott 44 674 kvadratmeter 

 

Buda slott

Budaslottet, som ligger på den södra spetsen av Slottsberget i Budapest i Ungern, befästes första gången år 13. århundradet efter mongolernas angrepp, vilket ledde till att Budas invånare sökte sig till ett mer lättskyddat område. Slottet har idag en blandning av arkitektoniska stilar, från gotik till barock, som har attackerats upprepade gånger och sedan byggts om i den tidstypiska stilen.

6. Spiš slott 49 485 kvadratmeter 

 

Spiš Castle Det största slottet i världen 10 största slotten i världen

Slottet Spiš i östra Slovakien är ett av de största medeltida slotten i Centraleuropa. Huvuddelen av slottet var under första hälften av 1200-talet. århundradet befäst med stenmurar och mitt i 15. århundrade lägre innergård. Den är vackert belägen på landsbygden och används ofta som inspelningsplats för filmer som Dragonheart (1996) och The Last Legion (2006).

Världens största slott : 10 största slott i världen

Kolla också in :

Topp 10 mest fantastiska kyrkor i världen

5. Fästningen Hohensalzburg 54 523 kvadratmeter 

 

Fästningen Hohensalzburg Världens största slott De 10 största slotten i världen

Slottet Hohensalzburg ligger i den österrikiska staden Salzburg och är ett av de största och bäst bevarade slotten i Europa. Slottet byggdes 1077 och byggdes ut kraftigt mellan 1495 och 1519, då det i stort sett fick sina nuvarande dimensioner.

4. Windsor Castle 54 835 kvm 

 

Windsor Castle Världens största slott De 10 största slotten i världen

Windsor Castle kallas ofta för världens största bebodda slott och är utan tvekan det största slottet i England. Det är ett av drottning Elizabeth II:s officiella residens, som tillbringar många helger om året på slottet och använder det för statliga och privata underhållningsändamål.

3.Pragborgen 66 761 kvadratmeter, de största slotten  

 

Pragborgen Världens största slott De 10 största slotten i världen

Pragborgen är en av de största borgarna i världen (den största enligt Guinness rekordbok). Slottet har anor från 800-talet. århundradet och byggdes ut flera gånger fram till andra hälften av 1700-talet. århundrade. Själva slottet är hem för ett komplex av monument, inklusive St Vitus-katedralen och St George’s Basilica.

2.Mehrangarh 81.227 kvadratmeter, de största slotten 

 

Mehrangarh Världens största slott 10 största slott i världen

Även om det officiellt kallas ett fort kan Mehrangarh Fort lätt betraktas som ett indiskt slott. Den ligger på en 122 meter hög kulle, har 36 meter höga och 21 meter breda murar och man kommer in genom att passera sju portar. Fortet byggdes ursprungligen 1459 av grundaren av Jodhpur, Rao Jodha, efter att han flyttat sin huvudstad från Mandore hit. Det mesta av det som står där idag härstammar dock från 1600-talet. århundrade.

1. Malborks slott 143 591 kvadratmeter, det största slottet 

 

Malborks slott Världens största slott 10 största slott i världen

Det största slottet i världen. Slottet Malbork ligger i Polen och är det största slottet i världen. Slottet grundades 1274 av tyska riddare, som använde det som högkvarter för att besegra polska fiender och ta kontroll över sina egna territorier i norra Östersjön. Slottet byggdes ut flera gånger för att rymma det växande antalet riddare fram till deras reträtt till Königsburg 1466.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button