Jordbruksdjur

Så här blir du av med mullvadar i din trädgård för gott

Hur man blir av med mullvadar . Mullvadar är ett stort problem för din trädgård , som är bättre att lösa så snart som möjligt . Moles kan ärr din vackra trädgård på några dagar . Vi har de bästa tipsen för dig om hur du kan bli av med mullvadar .

 

Mullvadar i trädgården.Mullvadar är positiva för trädgården eftersom de livnär sig på insekter som kan förstöra dina växter.Mullvadar i trädgården. Å andra sidan finns det fler skäl att bli av med mullvadar så snart som möjligt. Förutom att mullvaden förstör allt i sin väg genom att gräva tunnlar ( växtrötter ) kommer den också att göra din gräsmatta mycket ojämn .Hur man blir av med en mullvad . 

 

födelsemärke hur man blir av med ett födelsemärke

Hur man blir av med en mullvad .  Om du är en inbiten trädgårdsmästare kan du få en hjärtattack av att se 10-15 mullvadshögar i din trädgård. De kan göra stor skada på kort tid. Om du ska bli av med ett födelsemärke bör du veta detta :

 

mullvadar i trädgården hur man kan bli av med mullvadar

 

Vad är mol?

Hur man blir av med en mullvad . Mullvad i trädgården.  Mullvadar är däggdjur som mestadels lever i marken, där de gräver tunnlar och äter insekter. De är 15 till 20 cm långa och har grå till svart sammetslen päls, smala hårlösa nosar och små ögon och öron. De har klor på sina stora framtassar, som sparkar som en hacka. De lever oftast ensamma, med undantag för parningssäsongen på våren. Så om du har en mullvad i din trädgård finns det förmodligen bara en. 

 

vad mullvadar äter hur man blir av med en mullvad

Innan du lär dig hur du blir av med födelsemärken måste du lära dig hur de lever. Mullvadarna bygger ständigt nya tunnlar som fungerar som fällor för insekterna. När en insekt är i deras tunnlar hör de den omedelbart (mullvadar har mycket bra hörsel). Slem från tunnlarna pressas sedan upp till ytan. De är som mest aktiva under de varma, våta månaderna. De föredrar fuktiga, sandiga lerjordar på torra, tunga lerjordar.

Liknande:
Hur man kan bli av med möss i huset och lägenheten

Förväxling med volanger 

Mullvadshål misstas ofta av människor för voles . Sorkar är gnagare som också gräver tunnlar under marken. Du kommer dock inte att se mullvadar i din trädgård efter sorkar. De tenderar att skjuta smutsen till sidorna av tunneln. De livnär sig på växternas rötter och är därför ännu mer skadliga för din trädgård. Hur man blir av med en mullvad . 

 

För att bekämpa sorkar kan du använda nätbarriärer (trådnät med små maskor), fällor och giftbeten (du häller dessa i deras hål) Undvik gifter som innehåller stryknin eftersom dessa kan döda en katt till exempel.

 

hur man blir av med ett födelsemärke

 

Efter att ha upptäckt att mullvaden är mer av ett skadedjur än en användbar hjälpreda för trädgården . Det är nödvändigt att bli av med det. Vi rekommenderar att du undviker repellenter, gifter och fumiganter (skadliga ämnen som används mot skadedjur), eftersom dina husdjur och små barn också kan bli förgiftade. Men om det inte finns någon sådan risk för dig är detta verkligen ett sätt att bli av med ett födelsemärke .

 

Mullvadsgift

Håravfall? Ät dessa 9 livsmedel för att förebygga håravfall

Du kanske har hört talas om hemgjorda råd, som att lägga tvål i mullvadstunnlarna eller använda ricinolja, men inget av det fungerar. Folk använder också rökbomber som ibland kan vara effektiva.

 

rökbomber för mullvadar

 

Det säkraste sättet att bli av med mullvadar är att använda fällor . Mullvad i trädgården. Fällan dödar mullvaden. Varje fälla har en bruksanvisning som ska följas. Det finns både ovanjordiska och underjordiska fällor. Det är viktigt att placera fällan korrekt och flytta den varje dag beroende på mullvadarnas aktivitet för att öka chanserna att mullvadarna elimineras.

 

mullvadsfälla hur man blir av med en mullvad

 

 

Födelsemärket kan också tas bort med den gamla metoden . Vänta tills mullvaden drar ut leran ur tunneln och sparka ut honom. Närma dig tunneln tyst , eftersom mullvaden reagerar på vibrationerna. När det trycker upp leran till ytan, då ska man trixa bort mullvaden med en hacka. Du kanske kan sparka ut honom.

 

Hur man blir av med en mullvad . Den bästa tiden att bli av med födelsemärken är vår och höst . Det är under denna period som de är som mest aktiva. För det mesta har du bara problem med en eller högst två mullvadar.

 

Hur man förhindrar att mullvadar kommer till trädgården – hur man blir av med en mullvad

 

Om du har en stor trädgård och inte har något emot några mullvadar runt gräsmattan , Mullvad i trädgården.  kan du använda barriärmetoden . Tanken är att skydda en del av din gräsmatta , stenparti eller grönsaksland . Mullvad i trädgården. Barriärmetoden är ett underjordiskt staket som grävs ner till ett djup av minst 30 cm . Barriären kan bestå av metallnät med små maskor, plast eller tyg. Om en mullvad stöter på ett hinder försöker den vanligtvis ta sig runt det. 

 

 

 

Eftersom mullvadar föredrar fuktig jord ( eftersom fler insekter lever i den ) kan du försöka förbättra dräneringen av din tomt . Om mullvadsproblemet inte är allvarligt kan du vänta och mullvaden kommer att flytta bort av sig själv .Mullvad i trädgården.  Annars är det bättre att vidta åtgärder för att bli av med mullvaden.

 

Det är en anordning som drivs med solenergi och som var 30:e sekund sänder ut vibrationer i marken. Denna vibration skrämmer mullvaden och den lämnar vanligtvis . Hur man blir av med en mullvad . 

 

mullvad fågelskrämma

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button