Kuriosa från djurriket

Hur blir man av med ett getingbo ?

Getingar är en irriterande sommarinsekt, men de är fortfarande en nyttig insekt. De dödar skadedjur som bladlöss och är den viktigaste pollineraren av alla typer av växter. Typi på hur man blir av med getingbon och mycket mer nedan.

 

geting insekt

Vi kommer att ge dig råd om bästa praxis för att bli av med irriterande pormaskar.

HEMMAHANVÄNDARRÅD Hur man blir av med ett getingbo 

Getingar hatar vissa lukter, välj bara bland följande råd eller kemiska preparat.Hur man blir av med ett getingbo med hjälp av hushållsråd . 

 

hur man blir av med getingar på vinden hur man blir av med ett getingbo

Citronskal med kryddnejlika:

 

Ställ bara fram en skål med rivet citronskal och krossade kryddnejlikor på bordet. Alternativt kan du prova att använda ett doftljus med citronarom. Getingar gillar inte denna lukt och avskräcks av den. 

Ättiksyra:

 

Om du tål lukten av ättika kan du bestryka fönster- och dörrkarmar med ättiksyra.

Kombination av vitlök och chili:

Även om de inte dricker vårt blod, tycker de inte om lukten av vitlök. Kombinationen av vitlök + chili är mycket obehaglig för dem. Gör en pasta av dessa två ingredienser, gnid in den på träbitar och sprid ut dem på träden.

Kemiska beredningar:

Spraya BIOLIT UNI mot flygande och krypande insekter. Hur man tjänar pengar

Hur man blir av med Hur man blir av med ett getingbo 

 

SKAPA TÄVLING: Artificiellt bo 

Du kan också köpa ett konstgjort bo i butiken, som du placerar där getingarna finns. Paradoxalt nog kommer boet att fungera som ett avskräckande medel mot getingar. Blås bara upp den, häng upp den och dess form kommer att stöta bort getingar och bålgetingar. Att imitera ett getingbo är i allmänhet en bra lösning eftersom getingar tror att territoriet redan är upptaget av en annan getingfamilj. Det är därför de fortsätter med .

 

SKAPA EN FÄLLA FÖR DEM:

 

  • skär halsen av en stor plastflaska. Vänd toppen (tratten) från halsen nedåt och sätt in den i flaskans huvuddel. Det kommer att bli en tunnel för getingar att ta sig in genom. Du kan linda in denna del med isoleringstejp så att det inte blir något mellanrum runt omkretsen.
  • Gör två hål på vardera sidan av fällan och trä snöret genom dem för upphängning; knyt båda sidorna. Om du inte vill ha en hängande fälla kan du lämna den utan detta steg och helt enkelt placera den på en horisontell plats.
  •  Häll ett flytande bete inuti, t.ex. söt öl, sirap vatten, fruktblandning.

Funktionsprincipen är enkel. Insekten kryper in genom hålet i halsen, men den kommer inte att kunna flyga ut igen eftersom den blir indränkt i betet och inte kan flyga ut.

Har du ett getingbo hemma och kan inte bli av med det?

 

getingbo Hur man gör sig av med ett getingbo

 

Getingar lever i bon som vanligtvis bebos av 1 000 till 2 000 individer. De bor i ett 20-30 cm stort bo endast ett år i taget. Deras föda är främst nektar, bladlöss, flugor, övermogen frukt, men även mat som de stöter på i hemmet.Hur man blir av med getingbon  

När är den bästa tiden  att bli av med ett getingbo?

 

Getingar är termofila insekter, så de flyger inte ut ur boet om det är mindre än 15 grader varmt ute. Så om du vill bli av med ett getingbo är det bäst att göra det tidigt på morgonen när det fortfarande är svalt. Under vintern är getingboet nästan tomt. På våren är det bara mamman och kanske några få arbetare, möjligen några drönare, som överlever.

Förstör boet för gott!

 

getingbo Hur man gör sig av med ett getingbo

 

 

Ett effektivt sätt att bli av med getingar och bålgetingar för gott är att förstöra deras tillflyktsort på ett otvetydigt sätt. Det räcker för att göra boet värre. Bränn det, dränk det eller helt enkelt ”slå det i bitar”.

Om boet är aktivt är det bäst att först bedöva getingarna med en kemisk spray (Biolit spray, Vandal) eller rök och sedan förstöra boet. Det är mest effektivt att översvämma boet i marken och, om möjligt, också använda en spray eller getingspray.

 

Om du hittar ett tomt getingbo efter vintern och triumferande gör dig av med det, hjälper du inte till med någonting. Getingar letar efter ett nytt hem varje säsong och återvänder inte till sitt gamla bo. Så snart drottningen flyger ut på våren letar hon efter en ny plats.

 

Vissa getingar är bara gulliga medan andra går till öppet angrepp mot dig. Om du förstår dem kommer du att undvika onödiga
olägenheter.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button