Hundar

Hur man blir vän med en katt och en hund

Hur man blir vän med en katt och en hund i alla åldrar .

Tips på hur man får en hund och en katt att bli vänner

Är hundar och katter naturliga fiender? Ja, det är de. Hundar och katter är två mycket olika arter och ser varandra som potentiella byten. Men det betyder inte att de inte kan komma överens. Många hushåll har verkligen bevisat att hundar och katter kan bli bästa vänner. Här är några råd om hur du klappar en hund och en katt.

1) Lydnadsträning

 

Lydnadsträning Hur man blir vän med en katt och en hund i den här åldern .

Om det uppstår problem mellan katter och hundar är det oftast hundarna som är orsaken. Detta beror på att hundar har mer styrka. De kommer instinktivt att jaga små djur som kaniner och katter. Detta gör att katter blir rädda för hundar. Ett sätt att stävja detta oönskade beteende är lydnadsträning. Din hund måste lära sig att det är oacceptabelt att jaga katter.låt oss titta på 10 vanliga misstag som hundägare gör när de tränar sin hund.

 

Lär din hund grundläggande kommandon som ”sitt”, ”stanna” och ”ligg”. Dessa kommandon hjälper dig att hantera din hund lättare under kontakten mellan din hund och din nya katt. Dessutom förbättrar lydnadsträning också din kommunikation med din hund och skapar en förtroendefull relation mellan er två.

 

2) Tillåt gemensamma kontakter endast under din överinseende

Du bör endast tillåta interaktion under din övervakning, särskilt under de första veckorna efter att din katt och hund träffats. Detta skyddar både katten och hunden. Din katt och hund kan bli aggressiva och till slut skada varandra.

 

3) ”Säker plats” för katten

 

En


Förbered ”säkra platser” där din katt kan gömma sig från hunden. Kom ihåg att din hund inte ska ha tillgång till dessa ”säkra platser”.

 

Dessa ”säkra platser” är vanligen på hög höjd, t.ex. ovanpå kylskåp, bokhyllor och fönster. Förutom en ”säker plats” måste du förbereda en annan plats för varje husdjur att äta och vila på. Du bör låta dem ha sina egna territorier, eftersom både hundar och katter är territoriella djur.

4) Förvirra dofter

 

Förvirra dofter

Ett sätt att bli vän med en katt och en hund i den här åldern är att använda lukten. Medan människor främst är beroende av synen, använder djur som katter och hundar lukt och syn för att bedöma sin omgivning. Att låta din katt och hund känna igen och acceptera varandras dofter är en viktig process som de måste gå igenom innan de kan komma överens.

 

Det finns några knep de kan använda för att snabbt vänja sig vid andras dofter. Du kan byta sängkläder eller helt enkelt torka av katten med en handduk och fästa den på hunden och vice versa. Förhoppningsvis kan din katt och hund vänja sig vid varandras dofter med hjälp av dessa knep.

5) Separation genom uppdelning

 

  Skiljevägg fack

Målet med separationsfacket är att minska din hunds reaktion på din katt genom kontinuerlig exponering. Många hundar tenderar att bli överdrivet upphetsade när de först ser en katt. Deras överreaktion kan få katten att känna sig orolig och göra det svårt för din hund och katt att bli vänner. Separationssignaler är ett sätt att undvika att överreagera på din hund.

 

Med separatorpennan kan du separera din hund och katt, men de kan fortfarande lukta och känna varandra. Om du märker att din hund är för fokuserad på katten kan du distrahera den med leksaker eller träningskommandon. Genom separation kommer din hund så småningom att tappa intresset för katten och kommer förmodligen inte att överreagera när den ser katten eftersom den redan känner till kattens närvaro.

6) Låt din katt gå

Om din katt har lust att springa iväg vid ett möte med en hund, låt det vara så. Det betyder att din katt inte är redo att träffa dig ännu. Ge din katt mer tid. Försök inte tvinga fram kontakt mellan din katt och hund, eftersom det kan leda till negativa resultat.

 

7) Håll situationen positiv

Du bör alltid undvika att skälla på din hund. Tänk dig att du skäller på din hund varje gång du kommer i kontakt med en katt, din hund kanske tror att det är kattens fel att den blir utskälld. Detta kommer att öka spänningen mellan din katt och hund. Om din hund är vänlig mot katten, belöna och beröm den. Detta kommer att uppmuntra din hund att fortsätta att bete sig positivt mot katten.

 

8) Ge det tid

 

och ge det tid

Om du har tur kan din katt och hund bli vänner på bara några timmar. Men det brukar inte hända. Katter tar tid på sig att anpassa sig till hundar, och på samma sätt lär sig hundar hur de ska bete sig med katter. Ha tålamod och din katt och hund kommer så småningom att bli vänner. Det är bara en tidsfråga.

Innan du skaffar ett husdjur

Innan du tar in en ny lurvig följeslagare i ditt hushåll finns det några viktiga saker att tänka på kring hur man blir vän med en katt och en hund .

a) Ålder

Valp och kattunge:

En valp och kattunge som växer upp tillsammans kommer sannolikt att utveckla en nära relation. Om du har en katt och vill adoptera en hund som din nya följeslagare är det bättre att köpa en valp istället för en vuxen hund.

Valp och kattunge

Valp och vuxen katt:

 

En välinitierad vuxen katt kommer vanligtvis inte att ha några problem med en valp. En aktiv och lekfull valp kan dock irritera en vuxen katt.

Valp och vuxen katt

En kattunge och en vuxen hund:

 

Precis som valpar är kattungar orädda och aktiva. De kan komma mycket bra överens med vuxna hundar. Problemet är att kattungar är mer sårbara jämfört med vuxna katter. Vuxna hundar kan oavsiktligt skada en kattunge när de leker. Det rekommenderas att hålla den unga kattungen åtskild från den vuxna hunden och att låta dem leka med varandra först när de är fullvuxna. Om du vill tillåta dem att leka , se till att alla deras möten övervakas av dig.

Kattunge och vuxen hund

Vuxen katt och hund:

 

Hur blir man vän med en katt och en hund i den här åldern? Det finns en möjlighet att två välsocialiserade vuxna katter och hundar lätt kan bli vänner. Du måste bara presentera dem för varandra på rätt sätt. 

Vuxen katt och hund Hur man blir vän med en katt och en hund

 

b) Vem var först?

När du introducerar nya fluffiga medlemmar till dina husdjur, se till att din katt eller hund är redo att träffa en ny familjemedlem som inte är av samma art. Det spelar ingen roll vilket husdjur som kom först, det viktigaste är att de trivs med varandra.

 

c) samboförhållande

Problemet med samlevnad är antingen en alltför lekfull hund eller en alltför orolig katt. Därför är den viktigaste aspekten när du väljer en ny katt eller hund att matcha dess personlighet med det befintliga husdjuret. Om du har en aktiv och lekfull hund kan du överväga att skaffa en katt med samma personlighet.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button