Kuriosa från djurriket

Världens största björn De 12 största björnarterna i världen

Världens största björn12 största björnarter . Kolla in de största björnarna i världen .Den största björnen kan väga upp till över 800 kg .Björnarna på denna lista är enorma! Vissa kan se söta och kramgoa ut, men skenet bedrar. Håll dig på avstånd, särskilt om du möter en björn i naturen. De flesta av oss kommer dock vanligtvis bara att se dem i djurparker, och dessa största björnar är definitivt värda en titt . Du kommer förmodligen inte att hitta alla björnar i en djurpark; din bästa chans att se några av dem kan vara i deras hemland.Kolla in de 12 största björnarna i världen .

 

12. Malajisk björn Den största björnen 

 

Malajisk björn

Malayabjörnen är infödd i de tropiska skogarna i Sydostasien. I Malaysia är den känd som den malaysiska honungsbjörnen, som har en förkärlek för den söta klibbiga substansen. Malayabjörnen är den minsta björnen, som når en vikt på ca 80 kg och en höjd på ca 150 cm . De har kort svart päls med ljusa nosar och ett vitt område som sträcker sig över ögonen. Björnen har starka käkar och klor. Antalet minskar på grund av avskogning av dess livsmiljö.

5 saker du behöver veta om manligt skallighetsmönster

11. Stor Panda Största Björn 

 

Stor Panda

En stor panda med vitt ansikte och en kropp omgiven av svart päls runt halsen, benen och öronen är en modell för söt och kramgo . Till skillnad från andra björnar är pandan i princip vegetarian, och bambu utgör 99 procent av dess föda. Pandan hör hemma i bergstrakterna i sydvästra Kina, särskilt i Sichuanprovinsen. Dessa knubbiga björnar har en omkrets på upp till 180 cm i diameter och väger upp till 110 kg. De är en vacker symbol för Kina. Den största björnen i världen.

10. Största björnen 

 

Björn-grisar

Pygmébjörnen, som utvecklades från brunbjörnen under pleistocen, är infödd på den indiska subkontinenten. Det är en nattaktiv insektsätande björn med en underläpp som är utformad för att suga insekter. Grizzlybjörnen är hårigare än långörad björn, har längre päls, bleka nosar med en knölformad nos och vita klor. De väger upp till 130 kg och kan bli upp till 180 cm höga. De har varit kända för att attackera människor som inkräktar på deras territorium.

9. Öronbjörn

 

Björnöron

Isbjörnar gillar inte människor särskilt mycket, vilket är förståeligt eftersom människor jagar dem för deras päls och för framställning av traditionella läkemedel. De lever i bergstrakterna i Asien, från Taiwan och nordöstra Kina till den nordindiska subkontinenten och ryska Fjärran Östern. Den långörade björnen kallas också månbjörn eller isbjörn eftersom den har en V-formad eller halvmåneformad vit päls på bröstet. Det är en medelstor björn (i genomsnitt 180 cm lång och 400 kg tung) som liknar förhistoriska björnar. De går oftare upprätt än andra björnar. Den största björnen i världen.

8. Spektakulär björn Största björn 

 

Okular

Den glasögonprydda björnen har fått sitt namn eftersom ringarna runt dess ögon ser ut som om den bär glasögon. Den medelstora björnen, glasögonbjörnen, är den enda björnen som är infödd i Sydamerika. Även om han anses vara en köttätare utgör kött bara cirka 5 procent av hans kost. Dess päls är vanligtvis svart, men kan också ha bruna eller rödaktiga nyanser. Den finns i molnskogarna i Anderna, främst i de norra och västra delarna av Sydamerika. Den största björnen i världen.

7. Den barbariska björnen

 

  Baribal

Barbarybjörnen är den minsta björnarten på den nordamerikanska kontinenten och finns överallt från Alaska till Florida och från Kalifornien till Kanadas kustprovinser. De föredrar skogsområden men söker sig ibland till mänskliga samhällen på grund av den lättillgängliga födan – de är asätare. Kanske var det där de lärde sig hur man öppnar ett shotglas. Barbarybjörnen utvecklades från Malayabjörnen för tusentals år sedan.

6. Björn brtnik

 

Björnfågeln

Brunbjörnen är också känd som den bruna björnen och finns i bergsområdena i norra Europa, men så långt söderut som Pyrenéerna. De flesta invånarna kan hittas i de sibiriska skogarna. Björnen var utrotad i Storbritannien år 1000 e.Kr. L. Redan de gamla romarna såg dessa björnar slåss på arenorna. Björnen har lång, lurvig päls i olika nyanser av brunt. Denna björn har inspirerat till namnen på två stjärnbilder, Stora björnen och Lilla björnen.

5. Grizzlybjörn Den största björnen 

 

Björn-grizzly den största björnarten i världen

Det är inte för inte som de gör skräckfilmer om den här björnen. Det latinska namnet på grizzlybjörnen, Ursus horriblis, betyder ”skräckinjagande björn”. Grizzlybjörnen är också känd som silverbjörn eftersom den har päls med grå spetsar och ibland som den nordamerikanska brunbjörnen eftersom den är av samma art. Oavsett vad du kallar den så är den våldsam och enorm – hanarna väger nästan 800 kg och är över 180 cm långa. Grizzlybjörnarnas färg varierar från ljusbrun till nästan svart, men de är vanligtvis bruna. De har en karakteristisk puckel på axlarna. Den största björnen i världen.

4. Ussuri-björn Den största björnen 

 

ussuriska macco

Ussuribjörnen är en av de största brunbjörnarna och kallas ibland för den svarta grizzlybjörnen. De kommer från Ryssland och nordöstra Asien. På Shiretokohalvön och den japanska ön Hokkaido håller sig honor med ungar nära fiskare för att undvika vuxna björnar. Deras population minskar i nordöstra Kina, men i Nordkorea betraktas de som en nationalskatt. De har varit kända för att attackera och till och med döda människor medan de själva jagas av sibiriska tigrar. Se även
De 5 största vargarna i världen

3. Kamchatka-björnen Den största björnen 

 

Kamchatka-björn

Kamchatka-björnen, den största björnen i Eurasien, finns i Kamchatka-regionen i Ryssland och de omgivande öarna, samt på St. Lawrence Island i Alaska i Berings hav. Det är en stor björn, ibland när den står på bakbenen mäter den upp till 275 cm och väger nästan 680 kg. Den tros vara förfader till kodiakbjörnen. Beroende på årstid äter de bär, nötter och helst fisk som de fångar själva. De angriper sällan människor, men de är troféer för ryska jägare. Den största björnen i världen.

2. Kodiakbjörn

 

Björn-katt av den största björnarten i världen

Kodiakbjörnen, som är världens största brunbjörn, hör hemma på Kodiaköarna i Alaska. Vissa väger 700 kg och är nästan 3 meter långa när de står upprätt. De är i allmänhet bruna, men kan vara gyllene; unga björnar har en vit ring runt halsen i flera år. Och naturligtvis attackerar de människor, även om människor är mer benägna att attackera dem. Det är en av de största björnarterna i världen. Den största björnen i världen.

1. Isbjörn

 

Ladovy-björn-björn av den största björnarten i världen
Tillsammans med kodiakbjörnen är isbjörnen den största björnarten i världen. Den är lika stor som kodiakbjörnen, men vit istället för brun. Isbjörnen lever huvudsakligen norr om polcirkeln, där den har anpassat sig till livet i den iskalla norden. De föds på land men tillbringar större delen av sitt liv på havsis. Det mesta av maten består av sälar. De anses vara en sårbar art eftersom klimatförändringarna leder till förändringar i deras livsmiljö. Detta är en lista över de 12 största björnarterna i världen. Den största björnen i världen.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button