Film och fritid

Filmer om helgon som du borde se

Filmer om helgon som du borde se . Topp 10 filmer om helgon . Filmer om helgon . Se dessa filmer om helgon:

10. Maria Goretti Filmer om helgon

 

Maria Goretti

Maria Goretti är en ung flicka som lever i en fattig bondefamilj. Det är svåra tider för familjen Goretti, men också för de andra bönderna, eftersom deras hyresvärd inte betalar dem en rättvis lön och inte ger dem medicin mot malaria, och därför dör många bönder. Så småningom drabbas även Maries far av den dödliga sjukdomen och dör. Maria förlorar dock inte tron på Kristus och fortsätter att vara ett ljus för de fattiga bönderna. En ung man, Alexandro, är allvarligt intresserad av Maria, men hon avvisar honom bestämt och hävdar att när den rätte mannen för henne kommer, kommer Herren att visa honom för henne. Alexander förtärs av hat mot Mary, vilket kulminerar i ett våldsamt mord. Maria ligger knivhuggen på sin dödsbädd och även i denna svåra stund tappar hon inte tron och förlåter Alexander, som uppriktigt ångrade sin handling.

 

9.  Sankt Philip Neri Filmer om helgon

 

Den helige Philip Neri

Sextonhundratalets Rom: en tid av lyx, men också av stora konflikter. I ett försök att hjälpa lidande barn bestämmer sig prästen Philip Neri för att kliva ner från predikstolen och gå ut bland folket: ut på gatorna. Här försöker han nå ut till hundratals övergivna barn som lever i Roms mörkaste hörn. Med stor beslutsamhet och tro på det goda samlar han runt sig en stor grupp barn som han dansar, leker och sjunger med. Det lär dem tro och hopp. Men kyrkans hierarki ser på hans handlingar med oförståelse – de betraktar honom som en anarkist. Till slut imponerar dock Philip Neris tro och beslutsamhet på påven själv, som välsignar honom och ger honom titeln kardinal. Men Philip vägrar och säger: Jag föredrar paradiset.

8.  Saint Rita Filmer om helgon

 

  Sankt Rita

Rita är en ung och vacker kvinna som är full av ideal, trots den ogästvänliga världen omkring henne. Den vägrar att acceptera de orättvisor och grymheter som riddarna och deras avhoppare har begått mot folket. En dag träffar han Paul Mancini när han räddar livet på en liten flicka. Trots att Paolo kommer från en adlig familj som inte drar sig för att mörda för att upprätthålla sin status, blir hon förälskad i honom. Hennes far varnar henne för att Paolo inte är rätt man för henne, liksom Paolos syster Caterina, som vet att han inte kommer att stanna länge med någon kvinna… Även Mancini’s är inte glada över nyheten att Paolo vill förena sitt liv med en ogift kvinna… Efter bröllopet försvinner Ritas dröm om en ljus framtid snabbt. Livet i Mancinis hus är en plåga för henne, och hon börjar förstå att Paulo är en mördare som måste försvara sin egen familjs intressen mot sin egen vilja. Även om han lider på grund av det. Rita älskar honom så mycket att hon är fast besluten att stå vid hans sida. I nöd och lust…

7.  Moder Teresa: i de fattigas namn

 

  Moder Teresa I de fattigas namn

Hon föddes 1910 i Sopje (dagens Makedonien) i en lycklig och välbärgad katolsk familj med en duktig affärsman och en doktor i farmaci. Vid dopet fick hon namnet Agnes, men i hemmet kallades hon Poupátko. Efter andra världskriget reste hon till Indien och grundade välgörenhetsorden Missionaries of Charity för att hjälpa de fattigaste av de fattiga. Till en början möts han av fientlighet och misstro mot sitt uppdrag. Men 1948 tar hon på sig sin karaktäristiska vita och blå sari och går för första gången ut med sugrören för att vårda människor som dör av svält och tuberkulos. Dess orden har spridits till alla länder i världen och förenar inte bara romerska katoliker, utan också troende från andra katolska kyrkor och religioner.

6.  Sankta Barbara Filmer om helgon

 

Saint Barbara Filmer om helgon

Året är 303 och Barbara är den vackra tjugoåriga dottern till den romerske guvernören Dioscuro. Liksom sin far är hon hedning, men när slaven Giuliana, som var som en syster för henne, döms till döden gör hon uppror mot honom. Hon försöker rädda Giuliana och de andra förföljda kristna, och till slut accepterar hon också deras tro. Detta beslut kommer för alltid att förändra hans öde…

5.  Helig Bakhita

 

svata bakhita Filmer om helgon

Historien om nunnan Bakhita, en ung flicka från Sudan, som påven Johannes Paulus II. förklarades helgon år 2000.
Alina Marinova anländer 1948 till ett nunnekloster i Schia, där syster Bakhita just har dött. Alina minns sin barndom, då hon som halvförälskad hamnade i händerna på Bakhita, nunnan som uppfostrade henne. Hon minns sin otroliga livshistoria.

Filmer om helgon

Den unga Bakhita kidnappades av en turkisk general och tillbringade sin barndom under svåra förhållanden. Men Federico Marin, en resenär från Veneto, räddade henne. Han hittade ett nytt hem åt henne – Bakhita tog hand om sin dotter Alina i den lilla stad där han bodde. Bakhita mötte inte bara fördomar utan också lokal fattigdom, men hennes vänliga inställning förde henne närmare den lokala prästen, Antonio. Hon bestämde sig för att bli nunna och fader Antonio hjälpte henne att komma in i klostret. Martin vill att hon ska åka tillbaka till Afrika med honom. Han insisterar på att kyrkan återlämnar ”hans egendom” till honom. Till slut – efter påtryckningar från domstolen – måste han erkänna att han inte kan behandla Bakhita som den slav hon ursprungligen var. Och så gav sig Bakhita ut på en resa i tro.

4. Maria från Nasaret Filmer om helgon

 

Maria från Nasaret Filmer om helgon

Denna TV-film i två delar följer Jungfru Marias liv från bebådelsen till korsfästelsen av hennes son, med alla dess glädjeämnen och sorger, och de människor som omgav henne. I första hand är det hennes make Josef och Marias vän Magdalena, en syndare som förblindats av rikedomen vid Herodes hov, som omvänder sig och blir den första anhängaren av Jesus Kristus efter Maria.

Läs också : Topp 10 mest fantastiska kyrkor i världen

3. Doktor i mirakel

 

Mirakeldoktorn Filmer om helgon

Giuseppe Moscati var läkare, professor och vetenskapsman och var känd för sin extraordinära inställning till de fattiga. Han levde vid sekelskiftet 19. och 1900-talet. Han var en välkänd expert och fick senare stort erkännande för räddningen av offren för vulkanen Vesuvius utbrott 1906. Moscati var ansvarig för ett sjukhus som låg nära vulkanen: han övervakade personligen den snabba evakueringen av sjukhuset och lyckades rädda alla patienter, mestadels äldre och fattiga, innan byggnadens tak kollapsade under trycket från den heta askan.

 

Hårinpackning med banan: få glänsande hår

Filmer om helgon

När kolera bröt ut i Neapel 1911 fick Moscati i uppdrag av den italienska regeringen att övervaka inspektionen av stadens sanitet – han lyckades hitta både källan till sjukdomen och metoden för att utrota den. Samma år tog Moscati sin doktorsexamen i fysiologisk kemi… var den förste att experimentera med insulin i kampen mot diabetes och drev ett sjukhus för sårade soldater under första världskriget. Det sades om honom under hans livstid att han var en mirakeldoktor som alltid kunde ställa rätt diagnos efter att han hade bekantat sig med patientens symptom. Han avled 1927. Han helgonförklarades 1987.

2. Padre Pio

 

pater pio Filmer om helgon

Italiensk biopic om det populära helgonet, den vördade italienska kapucinfadern Pio (l887-1968), som blev känd över hela världen för sin fromhet, ödmjukhet, mod och tålamod. Hans stigmata märkte honom för ett långt, långt liv. Filmen skildrar hans vardagliga liv i klostret San Giovanni Rotondo. Tusentals människor besökte honom här med sina svårigheter och sökte hans tröst och råd.

Det finns många dramatiska ögonblick i berättelsen som också speglar våra problem, och hans uttalanden får en att tänka efter och försöka förstå något som ibland inte kan förklaras rationellt. Och så var också hans sår av Kristus, som inte ens förstods av den officiella kyrkan och förbjöd honom prästerlig verksamhet. Ändå fortsatte han sitt arbete – att bota olyckliga människor, förutsäga deras framtid och utföra mirakel. På gränsen till döden rehabiliterades han av Vatikanen, 1999 av Johannes Paulus II. pontificated och 16. 6. 2002 var i Vatikanen av Johannes Paulus II. kanoniserade i den kanske största festen genom tiderna.

1. Fatima

 

fatima Filmer om helgon

Detta gripande historiska drama, som bygger på verkliga händelser, berättar historien om barn som bevittnar ett mirakel. Lucia, en tioårig herdeflicka, meddelar tillsammans med sin kusin att Jungfru Maria har visat sig för dem i Fatima, Portugal. De inspirerar tusentals troende, men de måste också kämpa mot skeptikernas misstro. Fatimas uppenbarelser kommer att förändra deras liv för alltid.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button