Jordbruksdjur

De bästa raserna av ankor för köttuppfödning

De viktigaste raserna för köttproduktion är Muscovy Mallard , Aylesbury Duck , Pekin Duck och Rouen Duck . Olika korsningar mellan dessa fyra raser är också lämpliga för kött.De bästa ankoraserna för kött :

Stor mysksvamp

 

Stor mysksvamp

Svampen, som ursprungligen kommer från Brasilien, etablerade sig i Europa omkring 1560. I europeiska länder är den känd under olika namn. Tekniskt sett tillhör bisamråttan familjen gäss eftersom den betar och äter gräs precis som gäss. Bisamråttan skiljer sig från andra raser på följande sätt:

  • De kommer att lugna ner sig och kommer att sitta och ruva andra rasers ägg såväl som sina egna.
  • Den flyger och gillar att sitta i träd.
  • Om den inte redan är parad med medlemmar av sin egen ras, kommer den inte att para sig med medlemmar av andra raser. Om korsningen lyckas är den korsade avkomman infertil och kallas för ”mula”.
  • Till skillnad från andra raser har den inte rufsiga fjädrar på svansen.
  • De ”väser” snarare än ”kvackar”.
  • Bisamråttor är dåliga äggproducenter och lägger ägg i klungor, vilket innebär att de kan lägga cirka 20 ägg och sedan göra en paus innan de lägger ägg igen.
  • Deras ägg kläcks på 35 dagar, medan ägg från andra raser kläcks på bara 28 dagar.
  • Dess kött har en lägre fetthalt än andra ankor.

Fysikaliska egenskaper

Huvud – jämfört med resten av kroppen är huvudet ganska stort. Ansiktet är fritt från fräknar. Det finns röda karunklar i ansiktet och i toppen av frisyren.
Kropp – något välvd på toppen, vanligtvis rektangulär. Den stora bisamråttan går ganska långsamt, med en horisontell kropp. Hos värpande ankor tenderar buken att sjunka ihop.
Ben – skaft och sulor är orangefärgade. Stjälkarna är ganska korta och kraftiga.
Färg – Av de olika sorterna (t.ex. vit, svart, svart med vita vingar) är vit den som lämpar sig bäst för köttproduktion. Vit mysk ger vitt kött, som föredras av handeln, och står för cirka 90% av den färgtyp som används för kommersiell produktion.

Anka Aylesbury

 

Aylesbury-anka De bästa ankoraserna för kött

Uppfödare hävdar ofta att det inte finns några renrasiga Aylesbury-ankor kvar i Australien och att det som vanligtvis kallas Aylesbury-ankan i själva verket är en Peking-anka.Säkert en av de bästa ankorna för kött.

Fysikaliska egenskaper

Huvud – stort, rakt och långt. Den vita eller köttfärgade skölden är 15-20 cm lång och ligger nästan i jämnhöjd med skallens överkant.
Kropp – brösten ska vara mycket framträdande och kroppen lång, bred och djup. Svansen är endast svagt böjd. Kölbenet ska vara praktiskt taget parallellt med marken och vagnen ska vara horisontell. Denna ras rör sig långsamt.
Ben – väl inställda för att balansera kroppen. De är korta, tjocka och ljusorange.
Färg – Renvit fjäderdräkt ska vara ljus och glansig.

Peking anka

 

Pekinganka De bästa ankoraserna för kött

Även om Pekin-ankor föds upp för kött, är de bättre äggproducenter än Muscovy- och Aylesbury-ankor . Rasen har sitt ursprung i Kina och är den mest populära rasen i USA och Storbritannien, där det har skett ett stort genetiskt förädlingsarbete. Korsningar av Pekin- och Aylesbury-ankor är också de mest populära kommersiella köttankorna som föds upp i Australien. Liksom Aylesbury-ankor får Pekin-ankor sällan ungar. De är en nervös ras och måste hanteras varsamt för att inte påverka äggproduktionen och tillväxthastigheten. Du kanske också är intresserad av
Topp 12 raser av gäss för kött- och ägguppfödning

Fysikaliska egenskaper

Huvud – stort, brett och runt. Ögonen skyms delvis av ögonbrynen och är mörkblå. Halsen är lång och tjock och bärs väl i en graciös båge med en lätt matstrupe i halsen.
Kropp – bred och medellång, den är kortare än Aylesbury-anka . Skinkorna ska bäras precis ovanför marken. Svansen skall vara väl utbredd och bäras högt. Bröstkorgen är markerad och ekipaget är upprätt, sluttande baktill.
Extremiteter – ska vara starka och väl bakåtställda för att möjliggöra en upprätt kroppsrörelse. Benen och fötterna är ljust orange.
Färg – fjäderdräkten är enhetligt djupt kräm- eller buffelfärgad. Ljusgula färger innebär i allmänhet gult kött, vilket inte är populärt hos konsumenterna.

Rooen anka

 

Rooen anka De bästa ankoraserna för kött

Rouen, som ursprungligen kommer från Frankrike, är den minst populära av alla bordsraser eftersom den mognar långsammast och har mörkt kött. Dess mest slående kännetecken är den vackra färgen och teckningarna, en återgång till gräsanden som den härstammar från. Honan har en annan färg än hanen och kan utan tvekan klassificeras som en av de bästa raserna av ankor för kött.

Fysikaliska egenskaper

Huvudethuvudet är massivt. Frisyren är lång, bred, platt och ljust gröngul, med en svart böna på toppen. Halsen är lätt böjd.
Kropp – kroppen är fyrkantig, lång och bred, med ett mycket djupt bröst. Vagnen är horisontell, med kölen parallell med marken och strax ovanför den.
Ben – De tegelröda benen är medellånga och är väl ansatta för att balansera kroppen.
Färg – Andens huvud och övre hals är djupt orangegröna med en vit ring som skiljer hals- och bröstfärgerna åt. Bröstplattan har en fyllig vinröd färg. Pennaeffekten ger grå fjädrar på undersidan och flankerna; ryggen och stjärten är djupt grönsvarta. Andens huvud och hals är kraftigt bruna; resten av fjäderdräkten har liknande färg med svart eller grönsvart penna.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button