Katter

Topp 10 farligaste kattraserna

När vi tänker på katter tänker vi oftast på lekfulla pälsbollar som håller oss sällskap och underhåller oss med sin nyfikenhet. Vissa människor njuter av statusen som kommer med att äga en exotisk kattras, men varning: inte alla kattraser är lämpliga som husdjur. Nedan följer 10 typer av kattdjur som du bör vara särskilt försiktig med om du vill ha dem som husdjur .Topp 10 farligaste kattraserna:

1. Rödlabb

 

ritning

Denna exotiska skäggiga katt med sina spetsiga öron och fläckar på magen är starkt förknippad med människor, men hur tama de än är ibland har de en aggressiv sida och kan döda en vuxen människa.

De är kända för att vara oförutsägbara och lynniga. De finns i vackra nyanser från guld till rökigt blått, men låt dig inte luras av deras skönhet. Dessa vildsinta kattdjur förstör dina möbler och irriterar dina besökare. Det är bäst att hålla dem borta från barn.

2. Pixie-bob

 

pixiebob

En mindre och säkrare version av Lynx . Pixies är aktiva och äventyrliga kattdjur. De har en speciell mutation som kallas polydaktylism, vilket innebär att de kan ha extra tår. De kan ha kort eller långt hår. De är sällskapliga katter, men i mindre utsträckning med främlingar. Topp 10 farligaste kattraserna.

3. Bengalisk katt

 

Bengalisk katt

Denna katt har skapats under många generationer genom korsning av tamkatter med asiatiska leopardkatter. De säljs som tamkatter, men är fortfarande förvildade i hjärtat. De är vackra, säregna och mycket intelligenta och beskrivs som ”hundliknande”. De markerar sitt revir med urin.

 

4. Savannah-katt

 

Savannah katt

Denna trogna katt är den största hybridkatten. Den är en korsning mellan en serval och en tamkatt och är därför mindre i storlek än en serval. De uppfattas som en hundkatt och är ganska stora och väger upp till 10 kg. Att hålla en av dessa katter som husdjur är olagligt i många länder.

5. Ritning av karakalen

 

Karakalen lodjur

Dessa svårlästa katter kommunicerar känslor genom öronrörelser och väsande ljud som många människor tycker är svåra att tyda.

 

De är ganska sociala men extremt energiska och kan vara destruktiva om de har obekanta omgivningar omkring sig. Fullvuxna karakaler väger mellan 12 och 22 kg och är ungefär 40 till 45 cm långa.

6. Chausie

 

chausie av de farligaste kattraserna

 

Denna katt kommer ursprungligen från södra Centralasien och väger ungefär lika mycket som en medelstor hund, vilket gör den till en tungviktare bland huskatter.

Den är en hybrid och skapades av savannkatten och bengalkatten, korsade med abessinierkatter. Detta kattdjur är atletiskt med en kort svans och kan hoppa 2 meter. Katten är mycket social, så lämna den inte ensam för länge. Håll små barn borta från denna katt. De är ganska tama och har därför samma status som en huskatt.

7. Kanadensiska Lynx

 

Lynx Kanadas farligaste kattraser

Topp 10 farligaste kattraserna Dessa fluffiga kattdjur är en underart av lodjuret och liknar till utseendet det röda lodjuret. De är ganska stora och kan väga upp till 30 kg.

 

De har en buskig svans och spetsiga öron, och på grund av sina långa bakben och korta framben har de en sned gång. Pälsen är längre och gråare på vintern än på sommaren och kan vara rödbrun eller grå.

8. Ocelot den store

 

Ocelot de stora farligaste raserna av katter

Oceloten kräver särskild omsorg, precis som alla exotiska katter, och eftersom den kräver extra omsorg utgör den en verklig risk för sin ägare. Ozeloter markerar sitt revir med urin och avföring, som har en mycket stark lukt. De behöver mycket utrymme och måste hållas inomhus. De gillar att klättra i träd och simma. Deras käkar är lika starka som en pitbulls och är i allmänhet förödande och tuggar på nästan vad som helst. När de angrips riktar de in sig på mjuka delar av kroppen, t.ex. armhålor och nacke, och de är farliga om de angrips upprepade gånger.

9. Mindre prickig katt

 

9. Småfläckig katt av de farligaste kattraserna

Denna lilla sydamerikanska katt väger mellan 1 och 6 kg. De är snabba och energiska, och även om de kan tränas måste man vara försiktig. De knyter inte an till mer än en eller två personer och kan vara stridslystna och aggressiva. Det innebär att alla andra uppfattas som ett hot och hotas av angrepp. Det faktum att de är nervösa ökar risken för aggression eftersom de lätt kan känna sig hotade.

10. Serval

 

Servalkatt farligaste kattraserna

Servaler har de längsta benen och de största öronen av alla kattraser. Det är inte lätt att ha Serval som husdjur. Den behöver en viss typ av miljö, har speciella kostbehov och jagar på natten (de bästa jägarna i kattvärlden). Han har tänder och klor ute när han leker, vilket gör dem till ett dåligt val för hushåll med små barn. De är också tuffa och överdriver när de leker. Se även
Topp 10 största kattraser

Avslutande tankar

 

Många människor tycker att tanken på att äga ett vackert exotiskt vilt djur är mycket tilltalande och vissa betraktar det som en symbol för rikedom, men det kommer med många risker och ansvar. Hybridkatter, som savannkatten, säljs som tamkatter och anses vara domesticerade. Ordet ”domesticerad” är inte detsamma som ”tämjd”, vilket människor ofta förväxlar.

 

Ja, de är inte lika förvildade som den förvildade kattgenerationen, men att föda upp flera generationer ”raderar” inte den förvildade historia som ligger i deras hjärta. Dessa exotiska kattdjur är visserligen vackra, men de är verkligen inte ett bra val som husdjur.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button