Katter

3 skäl till varför katter hatar vatten

 

Varför katter hatar vatten . Katter är kända för att hata vatten. Lyckligtvis behöver de inte badas så ofta. Men har du någonsin undrat varför de egentligen hatar vatten? Det finns sannolikt logiska och förmodligen biologiska orsaker. 

 

kattbad varför katter hatar vatten

 

Vissa katter gillar verkligen vatten!

Katter är lustiga varelser, vissa älskar faktiskt vatten! Det är inte ovanligt att vissa ägare minns sina katters upplevelser i samband med att deras katter lekte i vattnet. Vissa kattraser är kända för att gilla att simma, t.ex. turkisk van, som har smeknamnet ”simmande katt” av denna anledning.

 

Tre skäl till varför de flesta katter inte gillar vatten

 

1. Katter är i allmänhet mindre toleranta mot förändringar och nya upplevelser än t.ex. en hund. En katt som aldrig har utsatts för vatten kommer förmodligen inte att gilla känslan av att bli satt i det. En katt som har utsatts för vatten regelbundet som kattunge kan vara mer accepterande av det.Varför katter hatar vatten .

 

katten gillar inte att bada

2. Katter är också mycket kräsna varelser. De ägnar mycket tid åt att sköta om sig själva och är förmodligen inte så förtjusta i att ha något på pälsen som inte luktar ”normalt”. I deras ögon kommer du att orsaka dem mer arbete än nytta genom att bada.

 

katt gillar inte att bada varför katter hatar vatten

 

3. Det finns förmodligen även biologiska orsaker. Även om många katter älskar smaken av fisk, är de historiskt sett inte varelser som lever nära hav eller floder. Tamkatter är ättlingar till katter som vanligtvis lever i torra områden. De lärde sig aldrig att simma eftersom det inte var evolutionärt nödvändigt. Detta beteende, eller brist på beteende, har fastnat hos våra moderna katter.

 

katt i vattnet

Du kanske är intresserad av 
Tio skäl till varför du bör adoptera en katt .

 

Tips om du måste bada din katt

Badning är sällan nödvändigt för katter. Om din katt behöver badas av hälsoskäl, eller om den av någon anledning har blivit väldigt smutsig, finns det några sätt att lugna ner den lite.

 

Fyll badkaret först, ljudet och det stänkande rinnande vattnet gör allt värre. Lägg en hopvikt handduk (som naturligtvis blir blöt) i badkaret så att de känner att de har något att hålla sig i. Ett halt badkargolv gör också att katten blir mer stressad. Häll försiktigt vatten på den med en behållare inte ett duschhuvud. Slutligen, var riktigt försiktig runt ansiktet och ögonen!

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button