Hundar

De 10 mest sällsynta hundraserna i världen

Även de största hundkännarna kommer att stöta på raser som de aldrig har hört talas om, och det är ingen överraskning när det finns så många sällsynta raser.Topp 10 mest sällsynta hundraser i världen. Har du någonsin sett en hund någonstans och undrat vilken ras den var, men varit rädd för att fråga? Här har vi sammanställt en lista över några av de mest sällsynta hundraserna i världen, även om de inte är listade i någon särskild ordning. Du kanske känner till dem alla, men du kanske hittar några som du aldrig har sett förut!Topp 10 sällsynta hundraser i världen :

 

10. Holländskt lockbete för ankor

 

10holanskyvabic

Den holländska ankattrappen föddes ursprungligen upp för att jaga vattenfåglar. Rasen hotades av utrotning efter andra världskriget, men väcktes till liv igen av entusiaster. Även om han fortfarande är relativt okänd har han fått internationellt erkännande av olika rasklubbar runt om i världen. Denna ras är tillgiven och glad och är en utmärkt följeslagare.

9. Norsk Lundehund

 

Norsk Lundehund

Denna spetsras utvecklades i Norge och användes för att jaga lunnefåglar och deras ägg. Dessa unika hundar är kända för att ha sex tår istället för fyra. Detta, tillsammans med flexibla leder, ger dem utmärkt rörelseomfång och kontroll över den arktiska tundran där de jagar.

8. Tjeckoslovakisk varghund

 

Tjeckoslovakisk varghund

Denna ras härstammar från schäferhundar i arbetslinjen som experimentellt avlades med vargar från Karpaterna. Experimentet utfördes av den tjeckiska armén i syfte att skapa bättre militära tjänstehundar. Den erkändes officiellt som en ras av Tjeckoslovakien 1982 och idag är den Slovakiens nationella ras. De har nu blivit en mångsidig ras som tävlar i olika tävlingar och som lätt kan lära sig att leva med familjer och andra tamdjur.

7. Thailändsk ridgeback

 

Thailändsk ridgeback

Denna unika ras kommer ursprungligen från Thailand och har en ås längs ryggen, precis som Rhodesian Ridgeback. Denna kam är en hårrem som växer i motsatt riktning mot resten av pälsen, och endast tre raser är kända för att ha denna egenskap. Historien om denna ras är subjektiv, men den blir allt populärare över hela världen. Thai Ridgeback är en självständig och unik hund, vilket vanligtvis gör den till ett dåligt val för en ny hundägare.

6. Azavak

 

Azavak

Azawak är en sällsynt vinthundsras som har sitt ursprung i Afrika. Liksom andra vinthundar är de långa och smala, vilket gör dem till utmärkta löpare och jägare. De har faktiskt använts för att jaga gaseller och kan springa i hastigheter på upp till 65 km/h. Entusiaster av dessa fascinerande hundar är stolta över deras självständiga temperament och robusthet.  en av de mest sällsynta hundraserna i världen.

5. Lagotto Romagnolo

 

Lagotto Romagnolo av de mest sällsynta hundraserna i världen

Denna sällsynta italienska ras kommer från Romagna, en delregion i sydöstra Italien. De föddes ursprungligen upp som vattensökhundar, men användes också för att hitta tryffel. De anses vara utmärkta familjekamrater som är lätta att träna.

4. Mudi

 

Mudi av de mest sällsynta hundraserna i världen

Mudi är en ungersk herdehund som är avlad för arbete och utställning (och naturligtvis för sällskap). Även om de inte är lika populära som andra ungerska vallraser, föredrar många Mudi på grund av arbetet och anser att de fortfarande är oöverträffade i sina färdigheter.

3. Stabyhoun

 

Stabyhoun av de mest sällsynta hundraserna i världen

Stabyhoun har sitt ursprung i Nederländerna, där den användes som en allmän allroundhund. Den används för att skydda egendom och fånga skadedjur, och fungerar även som jakt- och fångsthund. De används i allmänhet som vattenapporterare och klarar de kalla vintrarna i norra Nederländerna. Idag används många stabyhounds fortfarande som brukshundar, men de kan också hittas i lydnads- och agilitytävlingar. Pitbull – En dödsdömd hund med ett stort hjärta.

2. Dingo från Nya Guinea

 

New Guinean Dingo en av de mest sällsynta hundraserna i världen

Det som började som ett vilt djur har nu tjänat sin väg till domesticering och har blivit ett älskat husdjur för vissa människor runt om i världen. De kommer från Nya Guinea. Hundarna fick sina namn efter sitt unika sätt att vokalisera, vilket låter som sång. Deras domesticering började tidigt, med stammar på Nya Guinea som höll hundar som jägare och väktare för sina barn. Idag avlas hundar både i fångenskap och i det vilda, och behåller båda sidorna av sin genetik. Plattång: Vad ska man välja?

1. Brasiliansk fila

 

Brasiliansk fila av de mest sällsynta hundraserna i världen

Brasiliansk fila eller brasiliansk mastiff är en jakthund. De är mycket försiktiga med främlingar, otroligt lojala mot sina ägare och naturligt beskyddande, vilket gör dem till utmärkta väktare. Faktum är att Brasilien till och med har ett talesätt ”Så lojal som en fila”, i Brasilien hedrar de lojaliteten och temperamentet hos denna hund.Du kanske är intresserad av
Topp 10 mest muskulösa hundraser

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button