Katter

Största katterna : Topp 10 största kattraser

De största katterna : de 10 största kattraserna . Många stora kattraser är en kärleksfull följeslagare för alla familjemedlemmar. Beroende på din livsstil vill du att din katt ska sitta och koppla av med dig eller kunna följa med på alla dina äventyr. Innan vi går in på de 10 största kattraserna har vi några frågor och svar till dig.

 

Hur vet jag när min katt är fullvuxen?
Vänta tills hon fyller ett år. Katten når sin fulla storlek efter nio till 12 månader.

Har större katter också större tassar?
Nej, storleken på en kattunges tassar avgör inte hur stora de kommer att bli senare i livet. Långhåriga katter kan dock se ut att ha större tassar på grund av allt hår.

Vad sägs om ”odomesticerade katter”?
Vi har två odomesticerade katter på den här listan, Savannah Cat och Chausie. Även om de vanligtvis är energiska och lekfulla, finns det kontroverser kring dem. Många människor motsätter sig avel av icke-domesticerade katter på grund av oro för allmän säkerhet och djurskydd.

 

De största katterna

 

Med allt detta i åtanke, låt oss lära oss lite mer om de 10 största kattraserna .

 

1.Maine Coon-katt

1.Maine Coon Cat De största katterna i världen . Se de 10 största kattraserna i världen . Dessa katter är de verkligt största katterna. Den största katten

Den väger upp till 16 kg.
Dessa katter sägs vara: ”Hundarna i kattvärlden” är familjevänliga, extremt intelligenta och lekfulla. Men även om de är roliga för hela familjen finns det vissa hälsoproblem. Detta inkluderar en högre risk för njursjukdomar, höftledsdysplasi och hypertrofisk kardiomyopati.Världens största katter 

2. Savannah-katt

 

2. Savannah-katt De största katterna i världen . Se de 10 största kattraserna i världen. Dessa katter är de verkligt största katterna. Den största katten

Den väger upp till 14 kg.
Savannkatten är kanske den mest fotogeniska katten på listan, och ser nästan ut som en korsning mellan en leopard och en tiger. Det är ett av deras plus, tillsammans med att de är intelligenta och energiska. Eftersom de är en odomesticerad ras kan de fortfarande visa aggressiva och vilda tendenser.

3. Sibirisk katt

 

3. Sibirisk katt De största katterna i världen . Se de 10 största kattraserna i världen . Dessa katter är de verkligt största katterna. Den största katten

Väger upp till 13 kg
Sibiriska katter är mycket lekfulla, kräver inte mycket skötsel, kommer överens med barn och andra husdjur, älskar att vara utomhus. Även om det inte finns många nackdelar, vet att du bör investera i en högpresterande dammsugare, eftersom ofta långt hår faller ut ur dem .

 

4. Norsk skogskatt

 

4. Norsk skogskatt De största katterna i världen . Se de 10 största kattraserna i världen . Dessa katter är de verkligt största katterna. Den största katten

Den väger upp till 10 kg.
Ett annat alternativ för familjer är den norska skogskatten. Denna ras är känd för att vara frisk, stark och tillgiven. De är vänliga, lojala och friluftsmänniskor. De är dock benägna att få njurproblem och kräver regelbunden vård.De största katterna i världen.

5. Ragdoll

 

5. Ragdoll De största katterna i världen. Se de 10 största kattraserna i världen. Dessa katter är de riktigt största katterna. Den största katten

Den väger upp till 9 kg.
Ragdollkatter är mycket mer än vad man kan tro. De är gosiga och lekfulla och barn bara älskar dem. Dessutom är de tysta och fogliga, så att du kan vara lugn hela dagen lång. Och även om ögonen gör dem så unika kan de också hindra dem från att se bra, och vissa är delvis blinda.

6. Ragamuffin

 

6. Ragamuffin De största katterna i världen. Se de 10 största kattraserna i världen. Dessa katter är de riktigt största katterna. Den största katten

Den väger upp till 9 kg.
De är kända för att älska alla i familjen, men de kan också ställa till med en hel del oreda. Förbered dig på frekvent rengöring på grund av deras utsöndring. Precis som vi människor är dessa katter mycket lyckligare när de är tillsammans med andra.

7. Chausie

 

7. Chausie

De väger upp till 7 kg.
Friluftsälskare, vi har hittat katten för er. Chaussia gör dig sällskap på den öppna vägen och är intelligent och atletisk. Dessa odomesticerade katter har gott om energi, vilket kan leda till ett mer självsäkert eller aggressivt beteende när de känner sig rädda eller frustrerade.

 

De största kattraserna

se även

De tre äldsta kattraserna i världen

8. Brittisk korthårskatt

 

8. Brittisk korthårskatt

Den väger i genomsnitt 6 till 8 kg.
Om du inte vill springa runt med en Chausie, överväg att koppla av med en British Shorthair. Denna ras är lugn och mycket kravlös. De är lämpliga för en arbetande individ eftersom de inte kräver mycket uppmärksamhet. Med detta sagt rekommenderas det att arbetande kattägare har två kattungar för att hålla varandra sällskap. Om din katts diet är kontrollerad kommer den att må bra, men den har en tendens att gå upp i vikt. Och ett råd är att bara fortsätta med gosandet, eftersom de inte gillar att bli burna runt på någons händer.

9. Turkisk skåpbil

 

9. Turkisk skåpbil

Den väger i genomsnitt 4 till 6 kg.
Turkish Van passar mycket bra ihop med människor. De har en lekfull, stark personlighet och kan vara mycket lekfulla. När det gäller hälsoproblem har de en genavvikelse som gör dem benägna att bli döva. Liksom Maine Coon-katter löper de risk för hypertrofisk kardiomyopati.

10. Amerikansk bobtail

 

10. Amerikansk bobtail

 

Den väger 3 till 7 kg.
Om du letar efter en katt som beter sig som en hund kan du överväga att ta hem en American Bobtail. De älskar att spela spel och är mycket anpassningsbara och kärleksfulla. Observera att de är benägna att drabbas av höftledsdysplasi och att vissa föds utan svans.

 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button