Hundar

Giftiga växter :15 vanliga växter som är giftiga för hundar

Vissa inhemska växter, även om de är helt säkra för människor, är giftiga och till och med dödliga för hundar. Artikeln visar 15 populära hushållsväxter som är giftiga för hundar, tillsammans med foton för snabb identifiering .Giftiga växter för hundar :

 

1. Aloe Vera

 

1. Aloe Vera

Vissa delar av aloeplantan är säkra för hundar: saften och gelen som finns inuti bladen kan användas som lokalbehandling för hudavskrapningar, och hundar kan dricka aloesaft utan risk. Men när hunden tuggar på växten kan den utsättas för toxiner som kallas antrakinonglykosider, som kan orsaka diarré och kräkningar. Aloe anses vara måttligt giftigt för hundar.

2. Ivy

 

2.Ivy

Murgröna ser verkligen vacker ut när den faller ur en kruka eller faller nerför en tegelvägg, men det blir inte vackert om din hund äter upp bladen. Flera sorter av murgröna innehåller toxiner, inklusive triterpenoida saponiner och polyacetylenföreningar, som orsakar överdriven salivutsöndring, kräkningar, diarré och buksmärtor.Läs också :

Hund , Husdjur Hund – Resan från varg till husdjur

3. Äggbladig vattenpest

 

3.Pingvinblad

Den fettbladiga äggstocken , allmänt känd som jade, är en gummiväxt som är populär för sina svårdödliga egenskaper och förmåga att leva upp till 100 år. Det är giftigt för husdjur, även om de giftiga föreningarna inte är väl kända. Nefritväxter kan orsaka kräkningar och långsammare hjärtrytm, förutom det svåridentifierade symptomet: depression.

4. Dífenbachia

 

4.Dífenbachia

Denna vanliga krukväxt har den typ av toxicitet som du kommer att se i vissa andra tropiska växter som Philodendron. Bladen innehåller små, vassa kristaller av kalciumoxalat, som kan irritera hundens mun och orsaka kraftig svullnad och brännande känsla i munnen och på tungan. I sällsynta fall kan denna irritation leda till andningssvårigheter och, i allvarliga fall, dödsfall.

5. Philodendron

 

5.Philodendron

Precis som Dieffenbachia är Philodendron ett populärt val när det gäller underhåll, men vid förtäring kan de vassa kalciumoxalatkristallerna i bladen irritera hundens mun och orsaka kraftig svullnad och brännande känsla i mun och tunga. I sällsynta fall kan denna irritation leda till andningssvårigheter och, i allvarliga fall, dödsfall.

6. Gyllene Potosovec

 

6.Gyllene pothos

Liksom sin nära kusin, Philodendron, är Golden Potos en svårslagen krukväxt med mycket få behov. Detta innebär dock tyvärr att den kan orsaka samma symptom som philodendron vid förtäring. De små, vassa kristallerna av kalciumoxalat i bladen kan irritera hundens mun och orsaka kraftig svullnad och sveda i munnen och på tungan. I sällsynta fall kan denna irritation leda till andningssvårigheter och, i allvarliga fall, dödsfall.

7. Japansk cykad

 

7.Japansk cykad

Japansk cyklamen ger ditt hem en exotisk look, men alla delar av växten – från frön och rötter till blad – är giftiga för hundar och katter. Denna växt har ett så dåligt rykte som en husdjursväxt som är giftig för hundar att den listas som en av de mest giftiga växterna för hundar . Toxin Cyc kan orsaka kräkningar, diarré och i vissa fall kramper, letargi och leversvikt.

8. Zamiokulkas

 

8.Zamiokulkas

Zamiokulkas-växten, som är attraktiv för sin förmåga att trivas i miljöer med svagt ljus, kan orsaka biverkningar som kräkningar och diarré. Zamiokulkas-växten innehåller kalciumoxalatkristaller, som kan orsaka irritation och svullnad i munnen samt andningssvårigheter.

9. Kaladium

 

9.Kaladium

Caladium är populär för sina färgglada blad. Det är dock en inhemsk växt som är giftig för hundar vid förtäring. Caladium har skarpa kalciumoxalatkristaller i bladen, som kan irritera hundens mun och orsaka kraftig svullnad och brännande känsla i mun och tunga. I sällsynta fall kan denna irritation leda till andningssvårigheter och i allvarliga fall till döden.Giftiga växter hundar.

10. Dracena doftande

 

  10.Dracena doftande Giftiga växter hundar

Kräkningar – ibland blod – är det främsta symptomet vid intag av växten som kallas Dracena scented, men det kan också leda till aptitlöshet och depression. Denna reaktion orsakas av föreningar som kallas steroida saponiner, som är farliga för både hundar och katter.

11. Sparris setaceus

 

11.Asparagus setaceus Giftig växt hundar

Asparagus setaceus är så fjäderlik att man inte skulle tro att den är släkt med liljan. Tyvärr innehåller den ett gift som vid förtäring kan orsaka kräkningar och diarré samt hudirritation hos din hund.

12. Adénium (Ökenrosor)

 

12.Adenium Giftiga växter hundar

Det finns inget som slår den uråldriga stammen på en ökenros och dess vackra blommor, men om din hund nafsar på den blir det inte vackert. Ökenrosen innehåller ett gift som kallas hjärtglykosid, som kan orsaka symptom som kräkningar, diarré, depression, oregelbunden hjärtrytm och till och med dödsfall.

13. Strelícia

 

13.Strelitzia Giftig växt hundar

Paradisfågeln är en utmärkt krukväxt som fått sitt namn från den pråliga fjäderdräkten hos sin namne. Men om din hund äter det kan du förvänta dig illamående, kräkningar och dåsighet inom 20 minuter.

14. Spade

 

Skvattram Giftiga växter hundar

Fredsliljan är en utmärkt krukväxt för den som vill skapa en stilren och minimalistisk look. Men om din hund äter det är det inte värt det. Havtorn är en annan växt som innehåller kalciumoxalatkristaller, som orsakar kraftig irritation i munnen, överdriven dreglande och sväljsvårigheter.

15.  Aglaonema

 

15.Aglaonema Giftig växt hundar

Aglaonema är en utmärkt växt för personer som vill tillföra mycket grön färg till ett rum utan alltför mycket ljus. Men denna lätta växt är tuff för hundar som äter den. Men bladen innehåller kalciumoxalatkristaller, som kan orsaka smärta och svullnad i munnen, kräkningar och svårigheter att svälja och andas.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button