Hästar

Nordiska – Nordiska hästraser – lista över raser

Nordic – Nordiska hästraser. Korta, kraftiga och lurviga: raser av hästar för kallt väder .

 

.

Islandshäst

Islandshäst
Vikt: 363 kg
Höjd: 130 – 140 cm
Färg: Ett brett spektrum av pälsfärger inklusive kastanj, brun, svart, grå, grå, palomino, pinto och ljusbrun. De har dubbel päls för skydd mot tuffa klimat.nordiska nordiska hästraser .
Kroppstyp: kort, kraftig och hårig. Rasens utveckling spelar också en viktig roll, eftersom många exemplar har dött på grund av svält och exponering för hårda förhållanden.
Natur: Vänlig, lätthanterlig och icke-körande. Den sista aspekten är förmodligen ett resultat av det faktum att hästar på Island inte har några naturliga rovdjur.
Marsch: Förutom skritt, trav och lope kan islandshästar även utföra trav och galopp. Tolt är en fyrtakts lateral walk som är känd för sin explosiva hastighet och komfort. Tempot är en tvåtakts lateral gång med ett ögonblicks paus mellan stegen. Inte alla islänningar kan utföra både tolt och tempo, och de som kan anses vara de bästa.
Modern användning: Vissa isländska fårfarmare använder fortfarande dessa hästar för att samla sina flockar, men de används främst för ridning och fritidssysselsättningar.
Bra fakta: De nordiska folken ansåg att hästen var ett tecken på fertilitet.
Sorgligt faktum: Vita hästar dödades som offer.

Ett högtidligt men ljuvligt faktum: Hästar var värdefulla ägodelar för medeltida islänningar, och krigshästar begravdes ibland tillsammans med fallna ryttare.nordiska nordiska hästraser.
Något som vi önskar aldrig hade hänt: Organiserade strider med hingstar ägde rum mellan 930 och 1262 e.Kr. Dessa blodiga strider fungerade som underhållning och offentliga möten för politiker.
Den sista av de … Island: Detta är den enda hästrasen på Island. Enligt lag får inga hästar importeras till Island och hästar som lämnar landet får inte återvända. Denna strikta policy förhindrade sjukdomar och hjälpte till att hålla rasen ren.

Topp 10 starkaste hästraserna i världen

Yakut häst

Yakut Horse Nordic - nordiska hästraser


Denna lurviga häst kommer ursprungligen från Yakutia i östra Sibirien.
Höjd: 130 cm

Kroppstyp: Kort och kompakt, med kort hals och raka, breda ben.
Yakut-hästar förlorar upp till 20 procent av sin vikt under de långa, kalla vintermånaderna. De har en tjock man, svans och exceptionellt tjock vinterpäls.
Yakut-hästen är den enda som kan överleva i polcirkeln. De kan leva vid instabila temperaturer ner till -70°C.
Hela kroppen hos dessa hästar anpassar sig under vintern och deras andningsfrekvens sjunker från 20 andetag per minut till 10 till 12 andetag per minut.
Yakuthästar har ett exceptionellt luktsinne, vilket gör att de kan sniffa upp gräs och äta under många snöhögar.

Mänskliga hjälpare: Dessa hästar skulle sannolikt inte kunna överleva i detta extremt hårda klimat om det inte vore för hjälp från Sakha-folket, som förser dem med mat under de svåraste väderförhållandena.
Yakut-hästarna anpassar sig också till sommarvädret. Jag slår vad om att de njuter av båda årstiderna.
Har du (häst)mjölk? Sakha-folket använder fermenterad hästmjölk som huvudingrediens i en lokal dryck som kallas Kumiss. Huden och manen används också för att dekorera kläder, och hästkött står för upp till 22-25% av den årliga köttkonsumtionen.
Fortfarande vilda: Många Sakha-folk har en låg skötselnivå för sina hästar, vilket gör att de fortfarande är nästan vilda. De tror att hästar kommer att användas av människor och att de kommer att förbli i ett slags symbiotiskt förhållande.
Yakut-hästar används av Sakha-folket för transport på slädar.

De 10 vackraste hästarna från hela världen

Fjordhäst – Nordic Nordiska hästraser

Fjord Horse Nordic - nordiska hästraser


Alternativt namn: Norsk fjordhäst
Höjd: mellan 130 – 140 cm
Vikt: 408 – 544 kg
Färg: Rasföreningen erkänner från fem nyanser av dun och vita markeringar.
OMG, det finns ZEBRA FJORDS ??? !!! Nej, lugna ner dig, det här är definitivt en färg.
Kroppstyp: Fjordhästar är lätta och starka nog att rida på. Den genomsnittliga mikrobrygden är tillräckligt stark för att absorberas, och bör naturligtvis aldrig användas under körning.
Natur: Mjuk och foglig, används ofta som ridhäst för barn eller för att köra turister runt i landet.
Historia: Fjordhästen är liksom islandshästen en av de renaste raserna i världen.
Fjordhästen är också Norges nationalsymbol.
Fjordhästen, i poetisk form: ”Ögonen ska vara som fjällsjöar en midsommarafton, stora och ljusa. Djärvt bärande nacken som en pojke från bergen på väg för att träffa sin älskade. Ett temperament lika livligt som ett vattenfall på våren och alltid godmodigt. ”

10 märkliga djur som du inte visste fanns

Tack för att du läste och jag hoppas att du tyckte lika mycket om vinterns underverk som jag gjorde. Håll dig varm och fortsätt rida!

5 saker du behöver veta om manligt skallighetsmönster

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button