Hundar

Snabbaste hundarna : Topp 12 snabbaste hundraserna

Snabbaste hundarna snabbaste hunden .Du kanske känner till några snabba hundraser men kan du lista de 10 snabbaste? Vissa raser är lätta att namnge, andra kommer att överraska dig positivt. Om du äger en sådan ras har du förmodligen antingen en stor bakgård eller går ofta till hundparken för att jogga.

 

Med tillräckligt med motion kan vissa av dessa raser födas upp i hemmet. Men andra på den här listan har en oändlig mängd energi som är svår att tömma, även efter en bra löprunda. Med få undantag finns det fler än 10 raser som hamnar på topp 10-listan. Här är de 12 snabbaste hundraserna enligt World Atlas. Snabbaste hundarna .

1. Greyhound- 72km/h –  snabbaste hunden

1.Greyhound
Föga förvånande toppar vinthunden listan över de snabbaste hundarna. De föddes ursprungligen upp för att jaga kaniner, rävar och rådjur. Greyhound-racing har ytterligare förädlat rasen till den snabbaste hunden på jorden. De sägs ha sitt ursprung i Egypten och har varit uppskattade bland kungligheter i tusentals år. Greyhounds är sprinters, inte uthållighetslöpare, och tillbringar större delen av sin tid med att sova.

2. Saluki – 67 km/h Snabbaste hundar 

2. Saluki


Tillsammans med vinthundar är salukin en av de äldsta hundraserna. Enligt Dogtime ”har salukin, som en gång var känd som den persiska vinthunden eller gasellen, länge ansetts vara en av de äldsta raserna.” Nya genetiska bevis bekräftar detta. Forskare tror att salukin och andra gamla raser härstammar från de första hundarna, och med sina nomadiska ägare tog de sig runt i världen. På egyptiska gravar från 2100 f.Kr. N. L., för cirka 4 000 år sedan, finns det avbildningar av hundar som liknar Salukis – med en vinthundskropp och fjädrar på öronen, svansen och benen. Ännu äldre är ristningar från det sumeriska riket (7 000-6 000 f.Kr.) som visar hundar med en slående likhet med salukin. ” Snabbaste hundarna .

Topp 10 hundraser för familjer

3. Afghansk hund – 64 km/tim

Snabbaste hundarna 

3.Afghan Hound


Den afghanska hunden har sitt ursprung i Afghanistan, där den användes för jakt i öknen och bergen. Hans långa flödande päls behövdes för att hålla honom varm. En annan gammal ras, den afghanska hunden, har en mycket självständig personlighet och är svår att träna. De är kända som en clownras och kräver omfattande skötsel för att förhindra att deras flödande hårstrån blir matta. Afghanska hundar är flyktdjur och deras snabbhet gör dem otroligt svåra att fånga.

4. Ungersk byggare- 64km/h

Snabbaste hundarna 

4.Ungersk byggare


Han är tillsammans med en afghansk hund den tredje snabbaste hunden. Den ungerska byggaren föddes upp i Ungern . De arbetade nära jägarna, och detta personlighetsdrag har levt kvar in i modern tid, vilket har lett till smeknamnet ”Velcro” för deras tendens att hålla sig nära sin favoritperson.
Den ungerska byggaren har mycket energi och behöver mycket motion för att förhindra att den förstörs. Eftersom de är så nära sina människor är de benägna att drabbas av separationsångest om de är för ensamma. De skulle vara en bra lekkamrat för äldre barn, men är förmodligen för nyckfulla för små barn.

5. Jack Russell Terrier – 61 km/h

Snabbaste hundarna 

5. Jack Russell Terrier


Jämfört med många av de andra raserna på denna lista är Jack Russell Terrier en relativt ung ras, som föddes upp av Parson Jack Russell som den perfekta rävjaktshunden. De har en oändlig mängd energi och självständigt tänkande. De gillar inte att ha tråkigt och kan orsaka problem om deras intelligens inte når fram. Om du har tid och tålamod att träna Jack Russell och ge honom tillräckligt med energi, kan han vara en bra följeslagare och kan utmärka sig i en mängd olika hundsporter.Snabbaste hundar Snabbaste hund.

Franska hundraser – 15 franska hundraser

 

6. Dalmatin- 59km/h

Snabbaste hundarna 

6.dalmatiner


Denna ras borde inte vara en överraskning på vår lista med tanke på dess välkända historia. Dalmatiner har avlats fram för att springa bredvid vagnar i flera kilometer åt gången för att avvärja  rånare, så de har extremt höga energinivåer. De är också benägna att bli döva. Cirka åtta procent av dalmatinerna föds helt döva, och 22 till 24 procent föds med hörsel på bara ett öra … Vissa människor anser att döva hundar kan vara lika bra husdjur som hörande hundar, om de tränas med hjälp av handtecken och vibrationer är det mindre troligt att de blir rädda. Om du funderar på att adoptera en döv valp eller äldre vuxen hund, se till att läsa på om detta och de särskilda vårdkrav som gäller för att leva med en döv hund innan du får hjärtproblem när du adopterar hunden och inte kan ta hand om den på rätt sätt. ”Snabbaste hunden snabbaste hunden.

7. Barzoj – 57km/h

7. Barzoi - Snabbaste hunden snabbaste hunden
Barzoi föddes upp i Ryssland för jakt och coursing, där den sprang efter kaniner, rävar och vargar i grupper om 3 hundar. De gynnades med honorar. Liksom vinthundar är de nöjda med måttlig motion och sitter gärna upp i sängen större delen av dagen. De gillar inte att vara ensamma och föredrar att vara vid din sida så mycket som möjligt. Barzoi är känd för att tappa hår och kräver regelbunden skötsel.

8. Whippet – 54 km/h

6.Whippet Snabbaste hundar snabbaste hund


Whippeten, som var mindre än sina kusiner, fick smeknamnet ”Greyhound Hound” och användes förmodligen för att tjuvjaga kaniner. Whippet har en hög predationstakt och kanske inte trivs med att leva med katter eller andra små djur. Det föreslås att Whippet ska vägledas om inte på en plats med ett högt staket. Det beror främst på att de kommer att jaga allt som rör sig, oavsett hur vältränade de är. Whippeter kan vara bra familjehundar om de får mycket motion, och de kan till och med njuta av en rejäl omgång.

Balding och hur man motverkar det , Håravfall hos män

 

9. Doberman Pinscher – 51 km/tim

5.Doberman Pinscher - Snabbaste hundarna Snabbaste hunden


Även om Dobermans ursprungligen föddes som vakthundar, kan de göra bra husdjur om de tränas, socialiseras och får mycket motion och saker att sysselsätta sina intelligenta sinnen. De tycker om att vara en del av en familj och är naturligt beskyddande mot de människor de älskar. En gång för länge sedan, i slutet av 19. århundradet fanns det en skatteindrivare, Louis Dobermann, som bodde i staden Apolda i det tyska distriktet Thüringen.

Hans jobb med att samla in pengar var farligt eftersom det fanns banditer i området som kunde attackera honom. Eftersom Dobermann också var stadens hundfångare tog han ofta med sig sin hund. Dobermann började avla hundar med tanken att ha en lojal följeslagare och beskyddare. Resultatet av hans avelsexperiment var den tidiga Dobermann Pinscher. ”

10. Tysk schäferhund – 48 km/h

10.Schäferhund - Snabbaste hundarna Snabbaste hunden
Schäfern rankas konsekvent bland de 10 mest populära raserna. Denna mångsidiga ras används för allt från skydd till drogsökning till vallning, till att hjälpa funktionshindrade och mycket mer. Tyvärr har deras popularitet minskat eftersom urskillningslös avel har lett till en hög förekomst av höftledsdysplasi och andra ärftliga sjukdomar. Om du ska skaffa en schäfervalp bör du göra noggranna efterforskningar. 

11. Stor pudel- 48km/h

11.Standardpudel Snabbaste hund Snabbaste hund
Standardpudlar föddes ursprungligen upp som vattenhundar för att jaga sjöfågel åt jägare. De är mycket aktiva, atletiska hundar som gör bäst ifrån sig. De är extremt intelligenta och kommer att hitta på vad som helst för att hålla dem uttråkade – även om det innebär att riva upp ditt hus när de är ensamma. Deras lockiga päls kräver en hel del putsning, särskilt om de tillbringar mycket tid i vattnet, eftersom deras päls kan bli smärtsamt matt.Snabbaste hundarna Snabbaste hunden.

 

12. Border Collie – 48 km/tim

12.Border Collie Snabbaste hund Snabbaste hund

Border collies som är avlade för att valla får kan springa hela dagen utan att bli trötta. De är extremt intelligenta och anpassar sig väl till nästan alla hundsporter du kan tänka dig.  Border collie är en vallhund, vilket innebär att den har en enorm vilja att samla flocken.” Den flocken kan bestå av får, barn, katter, ekorrar eller allt som rör sig, inklusive bilar.

Denna instinkt att nypa, knuffas och skälla tillsammans med hans energi kan inte tränas bort från honom. Snarare måste den styras. Han måste ha en roll, oavsett om det faktiskt är att valla får eller tävla i hundsport. En rask promenad eller lek varje dag är inte tillräcklig aktivitet för en border collie. ”

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button