Hundar

Muskulösa hundar Topp 10 mest muskulösa hundraser

Muskulösa hundar Topp 10 mest muskulösa hundraser . Se 10 muskulösa hundraser . Muskulösa hundar är mycket populära och det är inte konstigt, de ser bra ut.

Hundraser med stora muskler ser anmärkningsvärda och majestätiska ut . Många människor gillar dem inte bara för deras utseende utan också för deras anmärkningsvärda och vänliga beteende. Här är en lista över de 10 mest muskulösa hundraserna.

10. Rottweiler – Muskulösa hundar

Rottweiler

Rottweiler är en hund ras erkänd av FCI i Grupp 2 (Pinschers, Beardies, Molossoids och Swiss Mountain Dogs), Sektion 2 (Molossoids) under nummer 147. Det är en av de äldsta hundraserna. Rasen härstammar från Tyskland, men dess förfäder är latinska molossi. Det är en stor och stark ras med solida ben, standardfärg svart med tan.

9. Argentinsk mastiff – Muskulösa hundar

9. Argentinsk Grand Danois

Den argentinska mastiffen med sina 62 – 68 cm i mankhöjd är en av de stora hundarna. Han har vitt kort hår som täcker en kraftfull, smidig och välmusklad kropp som visar styrka och atletism. Den har ett massivt huvud med vikta öron, som förr i tiden användes som kupol. Den har en lågt sittande, relativt kort stjärt.

Balding och hur man motverkar det , Håravfall hos män

Den vita pälsen är en typisk egenskap hos rasen och skapades genom målmedveten avel, och från början uppmärksammade uppfödarna god pigmentering av nos, ögon och hud. Idag ser man sällan blå ögon eller en rosa näsa. Den vita färgen var till för att skilja hundarna från viltet, så att man skulle undvika att hunden dödades i onödan.

Den argentinska mastiffen är en intelligent, självständig och något envis ras. Kräver nära kontakt med sin familj. Den är ursprungligen en jaktras och förnekar inte sina jaktinstinkter i skogen. Det är en dominant hund, vilket kan visa sig särskilt i förhållande till andra hundar om AD är misskött.

8. Dobermann – Muskulösa hundar

8.Dobermann

Dobermann är en korthårig stor ras som kännetecknas av stor dynamik och energi. Den finns i två färgvarianter – black and tan och brown and tan, men det finns andra färger som inte är officiellt erkända av FCI, vars standarder är erkända i större delen av världen. I Amerikas förenta stater är det erkänt t.ex. blå variant, resp. variant isabela (gräddvit).

7. Cane corso – Muskulösa hundar

7.Cane corso Muskulösa hundar

Cane Corso är en gammal hundras , som också förekommer i väggmålningar från antiken. Dessa målningar finns på platsen för nuvarande Rom, och därför Italien är troligen ursprungslandet för denna ras. Förfäderna, det exakta året eller århundradet för avel är inte kända. Den användes för att slåss på arenor med andra hundar, björnar eller tjurar, och fungerade även som vakthund. V 19. århundradet, när jordbrukssystemet förändrades, behövdes dessa hundar inte längre och rasen blev nästan utrotad.

En liten population finns bevarad i södra Italien i områdena Puglia, Sannio och Lucania, där de upptäcktes 1973 av professor Francesco Ballotta och Dr. Antonio Morsiani. År 1978 startade han ett program för att återställa rasen. Vi lyckades samla in 19 exemplar, varav den italienska corsohunden räddades. År 1983 sammanställdes den första standarden för denna ras. År 2007 erkändes företaget av FCI. De första hundarna kom till Czech 1996 och redan 2000 grundades en uppfödarklubb, eftersom antalet hundar under dessa fyra år nådde upp till 200. muskulösa hundar.

6. Engelsk bulldogg

6. Engelsk bulldogg Muskulösa hundar

Muskulösa hundar. Bulldog  även känd som engelsk bulldog eller brittisk bulldog, är en medelstor hundras. Han är en muskulös, robust hund med ett rynkigt ansikte och en framträdande nos. Kennel Club (UK), American Kennel Club (USA) och United Kennel Club (USA) övervakar avelsregistren. Bulldoggar är populära husdjur; de var den femte mest populära renrasiga rasen i USA 2017, enligt American Kennel Club. 

5. Boxare

5.Boxer Muskulösa hundar

Ursprungligen hade boxrar sina öron och svans piercade, men sedan 2002 har detta varit förbjudet enligt lag nr. 488/2002 Coll. Idag har boxern ganska små öron i anslutning till kinderna. Det är en hund med kvadratisk ram och mycket djupt bröst. Pälsen är kort och åtsittande, gul eller brindelfärgad med en svart mask. Vita markeringar är tillåtna, men inte mer än en tredjedel av kroppsytan.

4. Amerikansk staffordshire terrier

4.Amerikansk staffordshire terrier Muskulösa hundar

Muskulösa hundar . American Staffordshire Terrier är en hundras som har anor från engelsk bulldogg och terrier. Deras korsningar skapade dess närmaste släkting, den amerikanska pitbullterriern och den engelska staffordshire bullterriern. Staffordshire Bull Terrier kom  till Amerika från England tillsammans med engelska invandrare någon gång på 1800-talet. århundraden.

3. Amerikansk Pit Bull Terrier

3.American Pit Bull Terrier Muskulösa hundar

Muskulösa hundar . Pitbulls avlades endast för att angripa en hund, aldrig en människa. Det bör faktiskt noteras att pitbullterriers kom i kontakt med främlingar under organiserade slagsmål, så att attackera en människa var och är oacceptabelt. Hans dåliga rykte och hysterin kring det är faktiskt en produkt av media. 

Hundpäls – frisk och glänsande : 10 sätt att ta hand om din hunds päls

2. Bully Whippet

2.Bully Whippet Muskulösa hundar

Bully Whippet
Whippetrasen har sitt ursprung i 19. århundradet, främst för hundkapplöpningar.

Genetiska mutationer som förekommer hos vissa Vipeter gör att deras muskelmassa fördubblas. Dessa muskulösa hundar kallas Bully Whippets och är helt friska. Den enda nackdelen är att de ibland får kramper i axlar och lår. Trots detta ligger dessa otroligt muskulösa hundar på andra plats på listan över världens mest muskulösa hundar. Bully Whippet väger 6 – 20 kg och är 44 – 50 cm lång. Muskulösa hundar .

1. Amerikanska Bully

1.Amerikansk Bully Muskulösa hundar

År av avel har skapat en helt ny ras av amerikansk bully, som utmärker sig för sin intelligens, formidabilitet och mod. En sällskaplig, icke-aggressiv familjevän som är känd för sin extrema tolerans mot barn. Denna ras är erkänd av flera föreningar som ABKC, EBKC.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button